
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde Kayısı Festivalini 19-21 Temmuz tarihleri arasında yaparken 12 Temmuz tarihinde de Kayısı Yarışmasını yapacağız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ‘Kayısı Hasat Bayramı’ programına katıldı. Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kayısı Hasat Bayramı programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Bu sene rekoltenin yüksek olması ve çiftçimizdeki heyecanı görmenin memnuniyeti var üzerimizde. Kayısı deyince Malatya, Malatya deyince kayısı akla gelir.
Kayısımızın daha iyi noktalarda olması için gerek üreticiler gerek Ticaret Borsamız gerekse de Ticaret Odamız olsun elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Biz de Belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmaya gayret ediyoruz. Bizim bildiğiniz gibi yeni bir ticaret merkezimiz de var artık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi’nin de daha aktif hale gelmesi gerektiğinin de bilincindeyiz. Bunun için de elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz. Lisanslı Depoculuğumuz tonlarca kapasiteye sahip. Lisanslı depoda paketleme de var. Kayısıya bu hususta katkı olacak başka lisanslı depolar da hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti belediye olarak inşallah paydaşlarla birlikte daha iyi bir seviyeye getirmek için göstereceğiz” dedi.
BAŞKAN ER: KAYISI YARIŞMASI 12 TEMMUZ’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Konuşmalarına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kayısı Festivali’nin yapılacağının müjdesini vererek, “Kayısı hasadımızı Kayısı Festivali ile taçlandırmak istiyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımız ile görüştük Allah izin verirse Kayısı Festivali yapmanın sözünü aldık. İnşallah 19-21 Temmuz tarihleri arasında Kayısı Festivalini yapacağız. 12 Temmuz tarihinde ise kayısı yarışmasını yapacağız. Fiziki enkazdan kurtulmaya çalışırken sosyolojik enkazdan da kurtulalım. Bu amaçla artık insanımızın normalleşmesi yaşamlarını normal bir şekilde sürdürmesi düşüncesiyle Kayısı festivali düzenlenmesi gerekliliği fikri oluştu. Burada bununda müjdesini vermiş olayım” şeklindeki sözlerle konuşmasını tamamladı.
Başkan Er konuşmaların ardından programa katılan protokolle birlikte hasat makinesiyle branda üzerine silkelenen kayısıları topladı.
- 18:25 Said Korkut MYK Üyesi Oldu, Malatya’da Sevinçle Karşılandı
- 18:25 Başkan Kılıç ; Bu destekle yerinde dönüşüm yerde kalır
- 18:25 Battalgazi Belediyesi İştiraki Mormaş’ta Üretim Tüm Hızıyla Sürüyor
- 18:25 Meşhet'de mayıs ayı film gösterimleri
- 18:25 BES’te Küçük Birikimlerle Büyük Hedeflere
- 18:25 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri, Büyük İlgi Gördü!
- 18:25 Darende Ayvalı’dan Malatya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
- 18:25 Maski’den Doğanşehir Çığlık, Kelhalil, Polatdere’ye 8 Bin 100 Metre Altyapı
- 18:25 TİM-TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Tanıtım Toplantısı
- 18:25 Zafer Partisi Kuluncak İlçe Başkanlığına Mustafa Gürbüz Atandı
- 16:34 Türk Kızılayı 105. Genel Kurulu Gerçekleşti
- 16:29 E-Tümen Takımını İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN Makamında Ağırladı.
- 16:27 Malatya, Özel Olimpiyatlara Ev Sahipliği Yapıyor
- 16:25 Vali Seddar Yavuz TOKİ Beton Santralleri İstişare Toplantısına Katıldı
- 16:24 TEKNOFEST 2025 Şampiyonları Vali Yavuz'u Ziyaret Etti
- 16:21 Malatya’dan elinizi çekin artık yaz-boz tahtanız olmak istemiyoruz.
- 16:15 Yerli ve Milli Parti’den Turgut Özal Üniversitesi Bahar Şenliklerine Destek
- 16:13 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Kaymakam Baytak’a Teşekkür: "Kendisini Artık Bir Malatyalı Olarak Görüyoruz"
- 16:09 Malatyalı tekvandocu Ali Hamza Koç, milli takım seçmelerinde şampiyon oldu
- 15:59 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 Maddeyi Karara Bağladı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!