
Malatya Temizlik ve Yönetim Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATEYDER) tarafından iftar programı düzenlendi. Programa sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.
Programda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’da temizlik ve site yönetimi alanında faaliyet gösteren firmaların bir araya gelerek dernek kurmasının önemli bir adım olduğunu belirtti.
Sadıkoğlu, özellikle deprem sonrası süreçte Malatya’daki firmaların toparlanmaya çalıştığını ifade ederek, şehirde oluşan iş fırsatlarının büyük bölümünün şehir dışından gelen firmalar tarafından alınmasını arzu etmediklerini söyledi.
“Buradan kamu yetkililerine de sesleniyoruz. Malatya’daki firmaların tercih edilmesi bizim arzumuzdur. Çünkü depremi yaşayan, iş yerlerini ve ürünlerini kaybeden Malatyalı esnaflarımızdır. Ayağa kalkması gereken de yine onlardır. Dışarıdan gelen firmalar işleri tamamladıktan sonra şehirden ayrılabilir, ancak Malatya’daki firmalar burada kalmaya ve hizmet vermeye devam edecektir” dedi.
Sadıkoğlu ayrıca temizlik ve site yönetimi firmalarının bir araya gelerek dernek çatısı altında hareket etmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte yürütülecek çalışmaların sektörü daha güçlü hale getireceğine inandıklarını ifade etti.
MATEYDER Başkanı Süleyman Eski ise derneğin yaklaşık iki ay önce kurulmasına rağmen kısa sürede yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Malatya genelindeki temizlik ve site yönetimi firmalarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını dile getiren Eski, derneğin şu anda 175 üyeye ulaştığını söyledi.
Derneğin temel amacının sektörde birlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirten Eski, “Malatya halkını en iyi Malatya insanı bilir. Biz Malatya’daki temizlik firmaları olarak vatandaşlarımızdan bize güvenmelerini istiyoruz. Derneğimizi de bu amaçla kurduk. İnsanların merdiven altı çalışan firmalar yerine vergisini ödeyen, resmi ve güvenilir firmalarla çalışmasını istiyoruz” diye konuştu.
Vatandaşların yaşadığı sorunları dinlemek için bir sistem kuracaklarını da ifade eden Eski, üye firmalara yönelik eğitim ve sertifika programları düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca vatandaşların doğrudan başvurabileceği bir şikâyet hattı kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Eski, bunun bölgede bir ilk olacağını ve deprem sonrası şehirde moral ve motivasyonu artıracağını ifade etti.
Programa katılan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir de MATEYDER’in Malatya için önemli bir oluşum olduğunu belirterek dernek yönetimine başarılar diledi.
Karademir, “Malatya’nın evlatları tarafından kurulan bu sivil toplum örgütleri şehrimiz için büyük önem taşıyor. Özellikle dışarıdan gelen firmaların sektörde oluşturduğu sıkıntılar nedeniyle Malatya’daki hemşehrilerimizin kendi firmalarına daha fazla destek vermesi gerekiyor. Biz Malatya’nın sevdalısıyız. Bu şehir ayağa kalkacaksa Malatyalılarla birlikte kalkacaktır” ifadelerini kullandı.
- 18:25 Başkan Karademir: Esnafımız Bayrama Buruk Giriyor
- 18:25 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
- 18:25 Sarıtaç’tan Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik Ve Dayanışma Vurgusu
- 18:25 Malatyalı Hakem Sultanlar Ligi Yolunda Görev Alacak
- 18:25 Doğanşehir Erkenek’te Heyelan Yolu Kapattı
- 18:25 Başkan Er: Malatya Güçlü Şekilde Ayağa Kalkıyor
- 18:25 Başkan Geçit Yeşilyurt, Bayrama Hazır!
- 18:25 5 Üniversiteye Yeni Rektör Atandı
- 18:25 Zehir Tacirlerine Darbe: On Binlerce Hap Ve Silah Ele Geçirildi
- 18:25 Çanakkale Ruhu Unutulmadı: Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan Anlamlı Mesaj
- 19:21 Pütürge Beyleri Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Ramazan Bayrami Karşılama Etkinliği Kernek Meydanında Düzenledi.
- 15:33 Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantıları Sona ERDİ
- 15:32 Başkan Geçit, Belediye Meclis Üyeleriyle ‘Vefa’ İftarında Buluştu
- 15:30 Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
- 15:26 UDH Genel Başkanı Zafer'in 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi mesajı
- 15:22 Battalgazide Bayram Öncesi Cami ve Mezarlıklar Temizleniyor
- 15:20 MESOB Başkanı Şevket Keskin: "Çanakkale Ruhu Geleceğimizin En Büyük Teminatıdır"
- 21:33 AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’den Dönmez Prodüksiyon’a Bayram Öncesi Ziyaret
- 21:03 Prof. Dr. Ümit Özdağ Malatya’da teşkilatla iftarda buluştu: “Adalet herkes için eşit uygulanmalı
- 20:48 Gözde Hastanesi’nde Tıp Bayramı Ve Ramazan Buluşması
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!