
Vali Seddar Yavuz, çoban evi ve ekipman dağıtım programında hem deprem sürecine hem de tarım politikalarına ilişkin kapsamlı mesajlar vererek “Gözlerinize inanacağınız bir Malatya inşa ediyoruz.” dedi.
Malatya’da tarımsal üretimi güçlendirmek amacıyla hayvan yetiştiricilerine yönelik yürütülen destek programı kapsamında 40 çoban evi ile çok sayıda hayvancılık ekipmanı düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında yılbaşından sonra 60 çoban evi daha dağıtılarak sayı 100’e çıkarılacak.
Törene katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz, programda yaptığı kapsamlı değerlendirmede hem deprem sürecine hem de tarımsal kalkınmaya ilişkin önemli mesajlar verdi.
“Bu şehirde güçlü bir toparlanma ortaya koyduk”
Konuşmasında 6 Şubat depremlerinin ardından devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şunları kaydetti:
“Asrın felaketi büyük bir sınamaydı. Ancak bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu, devletimizin hem şefkatli hem kudretli olduğunu bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bakanlıklarımız, kurumlarımız, belediyelerimiz ve tüm Malatya ailesiyle birlikte yaralarımızı sarmak için yoğun çaba gösterdik.”
Fuzuli Caddesi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Yavuz, kentin her noktasında yeniden imar faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek, “Gözlerinize inanacağınız ve herkesin gördüğünde onur duyacağı bir Malatya inşa ediyoruz. Bu şehri sadece bugüne değil, çocuklarınıza ve torunlarınıza bırakacağınız şekilde yeniden ayağa kaldırıyoruz.” dedi.
“Deprem sonrası konut politikası manipüle edilmesin”
Kamuoyunda zaman zaman yayılan yanlış bilgilere de değinen Vali Yavuz, konteyner şehirlerle ilgili tartışmalara açıklık getirdi:
“Depremin üzerinden üç yıla yakın süre geçti. Konutları hak sahiplerine teslim ettiğimizde elbette konteynerde kalınmayacak. Kamu görevlilerimiz de uygun evlere taşınacak. Ekonomik yoksulluk içindeki vatandaşlarımız ise mağdur edilmiyor. Gerçek dışı bilgilerle kamuoyu yanlış yönlendirilmemeli.”
Vatandaşlarla doğrudan iletişimin güçlendirildiğini belirten Yavuz, valilik ve kendisine sosyal medya üzerinden ulaşan her mesajın kayıt altına alındığını ve en geç yarım saat içinde geri dönüş sağlandığını söyledi.
“Tarım ve hayvancılık stratejik önemde; üreticinin yanındayız”
Gıda arz güvenliğinin günümüzde ülkelerin bağımsızlığı için en kritik konulardan biri olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, tarım ve hayvancılığa yönelik destek politikalarının önemini şu sözlerle aktardı:
“Biyogüvenlik, siber güvenlik ve gıda arz güvenliği; devletlerin bağımsızlığının üç temel unsurudur. Bu nedenle tarım ve hayvancılığın desteklenmesi büyük önem taşıyor. İklim değişikliğine göre yeni üretim desenlerini belirlemek, sürdürülebilir bir tarım politikası oluşturmak zorundayız.”
Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu hatırlatan Yavuz, yaylacılığın zorluklarını yakından bildiğini vurgulayarak üreticilere şu sözlerle seslendi:
“Üretmek zordur. Bu nedenle sizi en iyi anlayanlardan biriyim. Devlet olarak yanınızda olmaya devam edeceğiz. Birlikte daha güçlü bir tarım altyapısı oluşturacağız.”
Çoban evi desteği yılbaşından sonra 100’e tamamlanacak
İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya’nın hayvancılık potansiyeline dikkat çekerek, 1.530 çoban çantası, 88 çelik süt güğümü,
“Yaşasın Buzağılar” Projesi kapsamında 200 yetiştiriciye ekipman desteği sağlandığını, Konteyner formundaki çoban evlerinin kalan 60 adedinin yılbaşından sonra teslim edileceğini bildirdi.
Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise üreticilerin yaşadığı sorunlara değinerek Vali Yavuz’un çözüm odaklı yaklaşımının sahada büyük memnuniyet oluşturduğunu ifade etti.
- 18:25 Huzur 44 Uygulaması İle Kent Genelinde Denetimler Artırıldı
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım Platformu Hizmete Sunuldu
- 18:25 Şire Pazarı’nda Belirsizlik Büyüyor
- 18:25 Maket Bıçaklı Kavga: Eczacılık Fakültesinde 21 Yaşındaki Öğrenci Yaralandı
- 18:25 Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi
- 18:25 Dünya Bingöllüler Günü Malatya’da da Kutlandı
- 18:25 “Milli Teknoloji Hamlesi” Sergisine Yoğun İlgi
- 18:25 Malatya’da “Gano Excel Eğitim Semineri”ne Yoğun İlgi
- 18:25 “Hizmet Masa Başında Değil, Sahada Yapılır”
- 18:25 Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:
- 19:15 Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
- 19:14 Yeşilyurtspor Deplasmanda Öne Geçtiği Maçı Kaybetti
- 19:12 Geleceğin Mühendisleri Duvar Örme Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi
- 19:09 Aslantaşlar Yerinde Kalacak: Taşıma Kararı İptal Edildi
- 19:08 Malatya’da Spor Tesislerinde Güvenlik ve Hizmet Standartları Masaya Yatırıldı
- 19:07 Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı
- 19:06 “Malatya’yı Dirençli ve Güvenli Bir Geleceğe Hep Birlikte Taşıyoruz”
- 19:00 MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı
- 18:58 Jandarmadan 29 İlde Uyuşturucuya Darbe; Aralarında Malatya da var
- 18:56 Hüseyin Amca’ya Destek İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!