
Malatya’da kamu kurumlarına yapılan resmi başvurular ve sahada yükselen tepkiler, kırsal mahallelerdeki mezarlık ve ibadet alanı sorununu yeniden gündeme taşıdı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Emlak İşleri Şube Müdürlüğü’nün, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyla, Doğanşehir ilçesi Yuvalı Mahallesi sınırlarında bulunan 102 ada 74 parseldeki Hazine arazisinin 100 bin metrekarelik kısmının mezarlık alanı olarak tahsisi talep edildi. Toplam 2 milyon metrekareyi aşan taşınmazın “bahçe” ve orman vasfında göründüğü belirtilirken, mezarlık olarak kullanılıp kullanılamayacağına ilişkin kurum görüşü istendi.
Resmi yazı, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu imzasıyla iletildi. Sürecin, ilgili müdürlüğün vereceği teknik ve hukuki değerlendirme sonrası netleşeceği bildirildi. Ancak mahalle sakinleri için süreç, bürokratik bir yazışmadan ibaret değil.
“İbadet Alanı Yok, Cenazemizi Kaldıramıyoruz”
Bölgede yaşayan vatandaşlar, sadece mezarlık değil, aynı zamanda ibadet ve sosyal alan eksikliği nedeniyle de mağdur olduklarını dile getiriyor. Orman vasfındaki alanda yaklaşık 300 metrekarelik bölümün kültür evi veya cemevi olarak tahsis edilmesini isteyen mahalle sakinleri, yıllardır sonuç alamadıklarını savunuyor.
Yaklaşık 170 haneli yerleşimde defin ve taziye işlemleri için uygun bir alan bulunmadığını belirten vatandaşlar, cenazelerde geçici ve sağlıksız çözümler üretmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Deprem sonrası altyapı sorunlarının devam ettiği, bazı bölgelerde yapılan istinat duvarlarının dahi risk taşıdığı iddiaları ise endişeyi artırıyor.
Mehmet Ercan: “Bu Sorun Görmezden Gelinemez”
Sahada incelemelerde bulunan Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan, yaşanan tabloya tepki gösterdi.
Ercan, vatandaşların mezarlık ve ibadet alanı taleplerinin acil bir ihtiyaç olduğunu belirterek, konunun resmi mercilere taşınacağını söyledi. “Deprem yaşamış bir bölgede insanların cenazesini kaldıracak alan bulamaması kabul edilemez. Bu sorun artık ötelenmemeli” ifadelerini kullandı.
Gözler Kurumların Vereceği Kararda
Yuvalı Mahallesi’nde mezarlık alanı tahsisi için başlatılan resmi sürecin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Vatandaşlar, yazışmaların sonuçlanmasını değil, somut adım atılmasını bekliyor.
Bölgede yaşanan sorun, sadece bir tahsis talebi değil; kırsalda kamu hizmetlerinin erişilebilirliği ve deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinin etkinliği açısından da dikkat çekici bir sınav olarak değerlendiriliyor.
- 18:25 Başkan Ali Özgül’den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’ den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’den Ramazan Bayramı Mesajı
- 18:25 MÜSİAD Malatya’da Geleneksel Bayramlaşma Programı Gerçekleşti
- 18:25 Otomobil Takla Attı: 4’ü Çocuk 6 Kişi Yaralı
- 18:25 Malatya’da Keklik Popülasyonu İçin Saha Çalışması Yapıldı
- 18:25 Sanayi Sitesinde Nefes Kesen Kovalamaca Çatıda Sona Erdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Çocuklarla Bayram Ziyareti
- 18:25 Malatya’da Bayramlaşma Programında Birlik Ve Dayanışma Mesajı
- 18:25 Doğanşehir’de Bayram Yolunda Kaza Ucuz Atlatıldı
- 13:41 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten 21 Mart Nevruz Mesajı
- 10:01 Malatya’da Bayram Namazında Yoğun Katılım Sağlandı
- 18:19 Vali Seddar Yavuz’un Şehit Aileleri Ziyareti
- 17:52 Başkan Özcan’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
- 17:50 Ramazan Bayramı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınlayan Başkan Er;
- 17:39 Başkan Taşkın’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:41 İl Başkanı Bakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:38 Başkan Kılıç, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz
- 16:37 MESOB Başkanı Keskin, “Asıl bayramı çarşılarımız dolup taştığında yaşayacağız”
- 16:35 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!