
KONYA BÜYÜKŞEHİR ÖĞRENCİLERİN OKULA GÜVENLE GİTMESİ İÇİN “YAYABÜS” PROJESİNİ BAŞLATTI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında “Yayabüs” uygulaması başlatıldı. Pilot okul olarak belirlenen Karatay Cengiz Topel İlkokulu öğrencileri velileri eşliğinde bir otobüs mantığında toplu olarak okullarına yürüyerek farkındalık oluşturdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına önemli projeler yürüttüklerini belirterek, pilot olarak başlattıkları “Yayabüs” uygulaması ile sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında çocuklarda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula güvenli şekilde gitmelerini sağlamak amacıyla sürdürülen “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında Türkiye’ye örnek bir çalışmayı daha hayata geçirerek “Yayabüs” uygulamasını başlattı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırma adına; yeni raylı sistem hatları, toplu ulaşım filosunun yenilenmesi, bisikletli ulaşımın gelişmesi, tarihi merkezdeki yayalaştırma çalışmaları gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini anımsattı.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZDA BİLİNÇ OLUŞTURMAK”
Çocukların bisikletle okula güvenle gitmelerini sağlamak amacıyla yürüttükleri “Güvenli Okul Yolları” projesine Türkiye’de yine bir ilk olan “Yayabüs” projesini de dahil ettiklerini kaydeden Başkan Altay, proje hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Sürdürülebilir ulaşımın yaygınlaşması adına şehrimizde önemli işleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. ‘Yayabüs’ çalışmamız da bunlardan birisi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) onayıyla Karatay Cengiz Topel İlkokulu’nu pilot okul olarak belirledik. Daha sonra okul etrafında yaya geçitleri, işaret ve levhalama çalışmaları, araç parkını önleyici tedbirler ile hız sınırını düşürücü çalışmalar yapıldı. Ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde oluşan araç yoğunluğunu azaltacak, trafik güvenliğini artıracak bu projede belirlenen toplanma noktasında bir araya gelen öğrencilerimiz, velileri eşliğinde reflektörlü yelekleri ile bir otobüs mantığında toplu olarak yürüyerek okula güvenle gidiyor. Amacımız sağlıklı yaşama ve çevreye katkı sağlamanın yanında yavrularımızda yürümenin faydaları konusunda bilinç oluşturulması.”
Başkan Altay, özellikle ders başlangıç ve bitiş saatlerinde okul çevresinde araç yoğunluğunun oluştuğu ilkokullardan gelecek talepler doğrultusunda şehir genelinde “Yayabüs” projesini yaygınlaştırmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
VELİLER VE ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Etkinlik hakkında görüşlerini paylaşan veliler ve öğrenciler de yolların her zaman güvenli olmasını istediklerini belirterek, farkındalığa vesile olacak uygulamadan çok memnun kaldıklarını söyledi. Araçların yayalara her zaman aynı duyarlılığı göstermesi temennisinde bulunan veliler uygulamadan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
- 18:25 Grand Pasha Lefkoşa Otel’den Sanata Destek
- 18:25 Amerikan Sertağaçlarıyla Yaratılan Bir Uyum: KARANA Koleksiyonu
- 18:25 Saç Ekimine Gitmeden Önce; Saç Köklerini Harekete Geçiren 7 Yöntem
- 18:25 Asya-Pasifik piyasaları Wall Street'teki yükselişi izleyerek yükseldi
- 18:25 Doğanşehir’de Hafif Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı Yolcu
- 18:25 11. Malatya Anadolu Kitap Ve Kültür Fuarı Yaklaşık 250 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı
- 18:25 Malatya’da Bir Haftada Narkotik ve Asayiş Operasyonları: 133 Aranan Şahıs Yakalandı
- 18:25 Başkan Yalçın’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
- 18:25 Malatya’da Hava Kalitesi Alarm Verdi: Değerler “Hassas” ve “Çok Sağlıksız” Seviyede
- 18:25 Malatya’da Depremzede Baba Çocuğunun Tedavisi İçin Yardım Bekliyor
- 14:12 Yeşilyurt Belediyesi’nden Kırsal Bölgelere Dev Yatırımlar!
- 14:04 Macenta’dan duygulandıran 10 Kasım şarkısı: Yapay zekâ Ata'yı andı
- 14:03 Levent Kanyonu Spor Kulübü İlk Resmi Turnuvasında 3’üncülük Başarısı Elde Etti
- 14:00 Çınar Koleji’nden Kızılay Haftası’na Anlamlı Destek: “Bir Kase Çorba, Bir Damla Hayat”
- 13:58 CHP İlçe Teşkilatları 10 Kasım’da Okul Önlerinde Ata’yı Andı
- 13:11 Ayten ve Kasapa’dan Örnek Dayanışma: Depremzedelere Mont ve Çiğköfte İkramı
- 13:07 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan 10 Kasım Mesajı
- 12:58 Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den 10 Kasım Mesajı
- 12:55 ArtHan Galeri / Kurşunlu Han – Karaköy
- 12:36 Malatya’da Sosyal Konut Başvurularında Yoğun İlgi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!