
BES, son yıllarda giderek daha fazla gencin ilgi odağına giriyor. EGM verilerine göre, sisteme giriş yaş ortalaması son yıllarda hızla düştü. 2019 yılında 38,5 olan ortalama giriş yaşı, 2025 yılı başında 28,4’e geriledi. Özellikle 18 yaş altı grup, sisteme katılımda en hızlı artışın yaşandığı segment olarak öne çıkıyor. 18 yaş altı BES katılımcı sayısı 1 milyon 861 bini aştı. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "Birikimin yaşı yok, tasarruf gençleşiyor. Çocuklar BES ile büyüyor" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), devlet katkısıyla birlikte tasarruf sahiplerinin en gözde yatırım araçlarından biri olmayı sürdürüyor. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre Kasım ayı itibariyle, BES katılımcı sayısı 10 milyonu aştı. Devlet katkısı ile BES fonlarının toplam tutarı ise 1 trilyon 881 milyar TL’ye ulaştı.
BES, son yıllarda giderek daha fazla gencin ilgi odağına giriyor. EGM verileri, sisteme giriş yaş ortalamasının hızlı bir düşüş gösterdiğini ortaya koyuyor. 2019 yılında 38,5 olan sisteme giriş ortalama yaşı, 2025 yılı başında 28,4’e kadar gerilemişti. 18 yaş altı grup, sisteme katılanlar arasında en hızlı artışın yaşandığı segment olarak öne çıkarken 2 Aralık 2025 tarihi itibarıyla, BES sistemine dahil olan 18 yaş altı katılımcı sayısı 1 milyon 861 bine ulaştı.
18 yaş altında 190 bin kişi BES’e Katılım Emeklilik’le ilk adımı attı
58 milyar lirayı aşan fon büyüklüğüyle Katılım Emeklilik, %53 seviyesindeki ağırlıklı getiri oranıyla 2025 yılı boyunca hem enflasyonun hem de sektör ortalamasının üzerinde performans sergileyerek yılın son ayına zirveden giriş yaptı. Pazar payını ve fon hacmini istikrarlı şekilde artıran Katılım Emeklilik, 18 yaş altı grupta da en çok tercih edilen şirketlerden biri konumunda. BES’e Katılım Emeklilik aracılığıyla adım atan 18 yaş altı kişi sayısı son bir yılda yaklaşık %15 artarak 190 binin üzerine çıktı.
Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, ailelerin artık çocuklarının geleceğine yalnızca sevgiyle değil, bilinçli bir finansal adımla da dokunmak istediğini vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: “Erken yaşta başlatılan BES birikimleri, çocuklarımızın yarınlarına güvenle uzanan bir köprü kuruyor. Onların eğitimine, hayallerine ve gelecekte atacakları adımlara sağlam bir temel oluşturuyor. Birikimin yaşı yok, tasarruflarımız gençleşiyor. Çocuklar BES ile büyüyor. Biz de Katılım Emeklilik olarak, ailelerin bu duyarlı yaklaşımını destekleyen planlarımıza ve çözümlerimizle çocukların yarınlarına katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
%100 faizsiz 20 farklı fonuyla BES’te geniş bir ürün yelpazesi sunan Katılım Emeklilik, 0-18 yaş Erken BES ürünlerindeki güçlü konumuyla ailelerin çocukları için yaptığı tasarruflarda güvenilir bir liman hâline geldi.
Katılım Emeklilik, bu yıl portföyüne eklediği üç yeni fonla yatırımcıların farklı beklenti ve risk iştahlarına yönelik alternatiflerini artırdı. KFE Fonu (Katılım Fon Sepeti Emeklilik Yatırım Fonu); KSH Fonu (Teknoloji Sektörü Katılım Emeklilik Yatırım Fonu); KGC Fonu (Gümüş Katılım Emeklilik Yatırım Fonu) kısa sürede yüksek talep görerek etkileyici performanslar gösterdi. Ayrıca KJM Fonu (Kıymetli Madenler Katılım Emeklilik Yatırım Fonu), yıl boyunca sergilediği yüksek performansla emeklilik fonları arasında öne çıkarak Katılım Emeklilik’in fon yönetimindeki başarısını bir kez daha kanıtladı.
Genel Müdür Ayhan Sincek, “Fonlarımızın performansı, portföylerimizin varlık dağılımındaki doğru pozisyonlamayı, piyasa hareketlerini etkin bir şekilde takip eden yönetim yaklaşımımızı ve yatırımcılarımızın katılım ilkelerine duyduğu güveni net biçimde ortaya koyuyor” dedi.
- 18:25 Huzur 44 Uygulaması İle Kent Genelinde Denetimler Artırıldı
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım Platformu Hizmete Sunuldu
- 18:25 Şire Pazarı’nda Belirsizlik Büyüyor
- 18:25 Maket Bıçaklı Kavga: Eczacılık Fakültesinde 21 Yaşındaki Öğrenci Yaralandı
- 18:25 Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi
- 18:25 Dünya Bingöllüler Günü Malatya’da da Kutlandı
- 18:25 “Milli Teknoloji Hamlesi” Sergisine Yoğun İlgi
- 18:25 Malatya’da “Gano Excel Eğitim Semineri”ne Yoğun İlgi
- 18:25 “Hizmet Masa Başında Değil, Sahada Yapılır”
- 18:25 Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:
- 19:15 Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
- 19:14 Yeşilyurtspor Deplasmanda Öne Geçtiği Maçı Kaybetti
- 19:12 Geleceğin Mühendisleri Duvar Örme Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi
- 19:09 Aslantaşlar Yerinde Kalacak: Taşıma Kararı İptal Edildi
- 19:08 Malatya’da Spor Tesislerinde Güvenlik ve Hizmet Standartları Masaya Yatırıldı
- 19:07 Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı
- 19:06 “Malatya’yı Dirençli ve Güvenli Bir Geleceğe Hep Birlikte Taşıyoruz”
- 19:00 MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı
- 18:58 Jandarmadan 29 İlde Uyuşturucuya Darbe; Aralarında Malatya da var
- 18:56 Hüseyin Amca’ya Destek İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!