
Depremden Etkilenen Bölgelerde Yerel Kamu Hizmetleri için Katılımcı, Kapsayıcı ve Yeşil İyileştirme Projesi (PACE) bilgilendirme toplantısında konuşan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “Hibe destekler sunan bu projeden en üst seviyede faydalanmamız şehrimizin önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir yapıya kavuşması için kritik öneme sahiptir” dedi.
Deprem bölgesinde yerel yönetimlerin yeniden güçlenmesini hedefleyen Depremden Etkilenen Bölgelerde Yerel Kamu Hizmetleri için Katılımcı, Kapsayıcı ve Yeşil İyileştirme Projesi (PACE) bilgilendirme toplantısı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.
Toplantıya PACE Projesi Yöneticisi Jan Reckmann, Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, kamu kurumlarının, belediyelerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, 6 Şubat’ta yaşadıkları depremlerin, sadece fiziki yapıları değil, kamu hizmetlerinden şehir planlamasına, sosyal yaşamdan ekonomik kapasiteye kadar pek çok alanı derinden etkilediğini söyledi. Bu sürecin büyük bir sorumluluk, yeni bir vizyon ve daha kapsayıcı bir dayanışma kültürünü de kazandırdığını ifade eden İlhan, "Yerel yönetimler, kamu kurumları, üniversiteler, meslek odaları, kooperatifler ve sivil toplum kuruluşları olarak bugün attığımız her adım, yarının daha güçlü, daha dirençli ve daha sürdürülebilir Malatya’sının temelini oluşturuyor. Bu açıdan PACE Projesi, şehrimiz için yalnızca bir iyileştirme programı değil; aynı zamanda katılımcı yönetim anlayışının, kapsayıcı kamu hizmetlerinin ve çevresel duyarlılığın birlikte ele alındığı bütüncül bir kalkınma modelidir. Yerel aktörlerin sürece dahil edilmesi, kararların sahadan gelen bilgilerle şekillenmesi ve yeşil dönüşümün tüm aşamalara entegre edilmesi; şehrimizin önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir yapıya kavuşması için kritik öneme sahiptir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu dönüşümün hem destekçisi hem de doğal bir parçası olmaya devam edeceğiz. Sizlerin de aynı yaklaşımda olduğunuzu biliyoruz. Burada bulunan her katılımcının görüşü, önerisi ve sahadan getirdiği deneyim, projenin başarısı için büyük bir değer taşıyor. Bu nedenle bugünkü toplantının, iş birliğini güçlendiren, yeni fikirleri ortaya çıkaran ve şehrimizin ihtiyaçlarına en doğru şekilde cevap veren bir çalışma ortamı oluşturacağına inanıyorum.” diye konuştu.
İlhan’ın konuşmasının ardından PEYS Projesi Yerel Yönetimlerden sorumlu Kalkınma Danışmanı Aziz Erden ve İzleme Değerlendirme Danışmanı Cem Pekcanlı tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Toplantı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Akçadağ Belediyesi temsilcileri ile STK temsilcilerinin sunumları ve katkıları ile devam etti.
- 18:25 Katar’da Askeri Helikopter Kazası: 3 Türk Vatandaşı Şehit Oldu
- 18:25 Erkenek Tünelinde Kaza: 1 Yaralı
- 18:25 MAGİNDER’den Ramazan Boyunca Kapsamlı Sosyal Destek Hamlesi
- 18:25 Malatya’da Bayramın Üçüncü Gününde Yağış Etkisini Sürdürüyor
- 18:25 Malatya’da Motosikletle Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı
- 18:25 Ağbaba’dan Mal Varlığı Çağrısı: “Hodri Meydan, Herkes Açıklasın”
- 18:25 Peaky Blinders’ın klasik otomobilleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde
- 18:25 Truck1, Konya Agriculture 2026 için Medya Partnerliğini Duyurdu
- 18:25 Başkan Geçit, Belediye Personelleriyle Bayramlaştı
- 18:25 Türkiye’de Her 3 Damla Sudan 1’i Yaşam Alanlarına Ulaşmadan Kayboluyor
- 15:29 Battalgazi’de Cadde Ve Sokaklarda Temizlik Çalışması
- 18:10 29 İlde DEAŞ Operasyonu: 139 Şüpheli Yakalandı
- 18:06 36 İlacın Geri Ödeme Kapsamına Alınması Sağlıkta Erişimi Güçlendirecek
- 18:05 Burhan Kılıç: “Nevruz Bayramı Birlik ve Kardeşliğin Sembolüdür”
- 15:13 Başkan Karademir: Esnafımız Bayrama Buruk Giriyor
- 15:05 Vefa Derneği Genel Başkanı Abdullah Şahin’den Nevruz Bayramı Mesajı
- 14:57 Ağbaba’dan Ramazan Bayramı Mesajı:
- 14:52 MİSK'ten Nevruz Mesajı: 'Birlik ve Beraberliğin Sembolü'
- 14:46 Babacan’dan çarşı merkezi için teslim takvimi açıklaması
- 14:39 Zafer Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Ercan’dan Nevruz Mesajı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!