
Lezzet Ustaları ‘İçli Köfte’ İçin Yarışacak
Yeşilyurt’un gastronomi alanındaki güçlü potansiyelini gün yüzüne çıkarmak amacıyla bugüne kadar çok sayıda yemek yarışması ve tanıtım programlarının altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışmasının hazırlıkları tamamlandı. 93 kişinin kayıt yaptırdığı yarışma sonunda dereceye girecek lezzet ustaları ödüllendirilecek.
Malatya’nın gastronomi turizminde hak ettiği konuma ulaşmasını sağlayarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini Malatya’ya çekmek amacıyla etkin ve kararlı adımlar atmaya devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt’un Coğrafi İşaret Tescil Belgeli yemekleri arasında yer alan Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmek Yarışmalarından sonra geleneksel tatlar arasında yer alan ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışması ile gastronomi alanındaki hizmetlerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.
Eşsiz lezzetlere sahip Malatya mutfağında özel bir yeri olan ‘İçli Köfte’ Yemeği, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyinin ortaklaşa düzenleyeceği yemek yarışmasıyla bir kez daha gastronomi dünyasına renk katacak.
BAŞVURULAR SONA ERDİ, 93 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
Malatya’nın zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkartılması ve Malatya’nın gastronomi turizmi alanında ön plana çıkmasına katkı sunmak amacıyla 23 Kasım Cumartesi günü saat 09:00’da Çilesiz Semt Pazarında düzenlenecek olan Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ‘İçli Köfte’ Yemek Yarışması için hazırlıklar tamamlanırken, başvurularda sona erdi.
‘Burnuma Güzel Kokular Geliyor’ sloganıyla gerçekleşecek olan yemek yarışmasına 93 kişi kayıt yaptırdı. 20 Kasım Çarşamba günü mesai bitimine kadar Yeşilyurt Kent Konseyine başvurularını yapan lezzet ustaları, hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekleri jüri heyetinin beğenisine sunacaklar. Rekor düzeyde başvurunun oluğu yarışmanın sonunda düzenlenecek ödül töreninde; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, jüri özel ödülü olarak ta gram altın hediye edilecek.
Yeşilyurt’un gastronomi zenginliklerini tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için ciddi ve kararlı adımlar attıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İçli Köfte Yemek Yarışmasıyla bu hizmetlerini pekiştireceklerine vurgu yaptı.
Malatya’nın geleneksel lezzetlerine sahip çıktıklarını hatırlatan Başkan Geçit, Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldıkları Analı Kızlı, Kiraz Yaprağı Sarması ve Mayalı Ekşili Ekmeğin tanıtımı için yaptıkları yarışmalardan sonra ‘İçli Köfte’ Yemek yarışmasıyla bir kez daha Malatya’nın lezzet ustalarını bir araya getireceklerini dile getirdi.
Malatya’nın köklü tarihi, kültürü ve geleneksel lezzetlerinin tanıtımına katkı sunmak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyi ile yaptıkları ortak çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumundan 20 farklı ürünün Coğrafi İşaret Tescil Belgesini alarak gastronomi alanındaki hizmetlerinin boyutunu genişlettiklerini hatırlatan Başkan Geçit, Malatya’da toplamda alınan 50 Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin 20’sine sahip olarak bu alanda önemli bir başarıya ulaştıklarını sözlerine ekledi.
Başkan Geçit, yoğun talep gören yarışmaya katılmak için başvurularını yapan lezzet ustalarına başarılar diledi.
- 18:25 Erkunt Traktör’den 2026 Model Hamlesi: Yenilikler Konya’da Sahneye Çıkıyor
- 18:25 Ürolojide Robotik Cerrahinin Kullanım Alanı Hızla Genişliyor...
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi, “Güvenli Ailem, Güvenli Nesil” Hikâye Yarışması Düzenliyor
- 18:25 Malatya’da Park Ve Mesire Alanlarında Narkoalan Uygulaması
- 18:25 Doğanşehir’de Otomobil Takla Attı: 5 Kişi Yaralandı
- 18:25 Çanakkale Mobil Müzesi Darende’de Ziyarete Açıldı: “Savaşın İzleri Vitrinde Anlatılıyor”
- 18:25 Kahramanmaraş’ta Silah ve Uyuşturucu Operasyonu:
- 18:25 17 İlde Dev Dolandırıcılık Operasyonu: 180 Şüpheli Yakalandı
- 18:25 Depremde Ölen İbrahim Eren Şahin’in Adı Kütüphanede Yaşatılacak
- 18:25 Başkan İlhan Geçit, “Şevket Keskin çizgisinden hiç sapmadı”
- 16:32 Başkan YALÇIN'dan Malatya 'da kader maçına çıkacak olan Yeşilyurt Spor 'a destek çağrısı
- 16:27 Tek Yürek, Tek Ses: Türkiye Dünya Kupası Maçları 100. Yıl Parkı’nda İzlenecek
- 16:26 Başkan Geçit, Yakınca Ve Yeşiltepe’deki Yeni Pazar Alanlarını İnceledi
- 16:19 Kalıcı Makyajda Yeni Dönem: Cansu Durkun Abalı Doğallık, Uzmanlık ve Kalitenin Altını Çiziyor
- 16:18 Vertiv, EMEA bölgesindeki Edge ve küçük ölçekli veri merkezleri için
- 16:16 Battalgazi’de Tarih Ve Kültürel Miras Çalıştayı Düzenlendi
- 16:13 Malatya’da 21 Yaşındaki Üniversite Öğrencisi Seda Aslan’dan 2 Gündür Haber Yok
- 16:11 Karaciğere Ciddi Hasar Veren 5 Hata!
- 16:10 Karaciğere Ciddi Hasar Veren 5 Hata!
- 16:08 Yeşilyurtspor’da Kritik Karşılaşma Öncesi Hazırlıklar Sürüyor
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |

















İlk Yorum Yazan Sen Ol!