
2026 Makyaj Trendleri: Yeni Yıl İçin Cansu Durkun’dan Uygulanabilir Öneriler
Ankara, 30 Aralık 2025 — 2026’ya girerken makyaj trendleri “tek bir doğru” görünümden uzaklaşıyor; kişisel ifade, hafif dokular ve pratik uygulamalar öne çıkıyor. Yeni yıl gecesine uyarlanabilir 2026 çizgisi; sağlıklı görünen ince ten, soft-focus (bulanık) dudaklar, cool-toned kahveler ve kontrollü ışıltı etrafında şekilleniyor.
Kalıcı makyaj uzmanı ve eğitmen Cansu Durkun, yeni yıl makyajında başarıyı “doku yönetimi” ile açıklıyor: “2026’da makyaj; yüzü değiştirmek değil, yüzün karakterini öne çıkarmakla ilgili. Az ürünle çok etki, doğru dokuyla kalıcı ışıltı… Yeni yıl gecesi için en şık sonuç bu dengeyi kurmaktan geçiyor.”
2026’nın en güçlü başlıklarından biri “ince katman” ten yaklaşımı. Ağır fondöten yerine ihtiyaç olan bölgelere noktasal kapatıcılık, T-bölgesine kontrollü sabitleme ve elmacık kemiğinin üst hattına ince bir aydınlatma öneriliyor. Dudaklarda ise keskin kontür yerine kenarları yumuşatılmış soft-focus görünüm dikkat çekiyor. Dudak kaleminin dudak içine doğru dağıtılması ve üzerine saten bitişli ruj veya stain + balm kombinasyonu, hem konforlu hem modern bir etki yaratıyor.
Göz makyajında cool-toned kahveler ve taupe tonları modern bir ‘90’lar referansı sunarken; renkli göz trendi, tek bir renkle kontrollü vurgu anlayışıyla öne çıkıyor. Metalik ve shimmer dokular ise 2026’da geri dönüyor; ancak tüm kapağa yaymak yerine göz kapağı merkezinde veya iç köşede stratejik kullanımla daha sofistike bir görünüm hedefleniyor.
Yeni yıl gecesi için önerilen görünümler arasında “Quiet Luxury Glow” (ince ten, taupe göz, doğal parlak dudak), “Bold Lip” (minimal göz, güçlü dudak) ve “Controlled Color Play” (tek renk göz vurgusu, doğal dudak) yer alıyor.
Bu yılın en büyük farkı, makyajın yüzü ‘değiştirmesi’ değil, yüzün karakterini görünür kılması. Az ürünle çok etki, doğru doku ile kalıcı ışıltı… 2026’nın şıklığı burada.”
Trend 1: Sağlıklı Ten, İnce Katman
Yeni yıl fotoğraflarında en iyi çıkan ten; ağır fondötenle değil, iyi hazırlanmış cilt ve kontrollü sabitlemeyle geliyor. T-bölgesine minimal sabitleme, elmacık kemiğinin üst hattına ince bir ışıltı dokunuşu: iş bitti.
Trend 2: Soft-Focus Dudaklar
Keskin kontürün yerini, kenarları yumuşatılmış “blur” dudaklar alıyor. Dudak kalemini yalnızca sınır çizgisi gibi düşünmeyin; dudak içine doğru dağıtıp saten bitişli bir rujla tamamlayın.
Trend 3: Cool-Toned Kahveler, Modern ‘90’lar
Taupe ve soğuk kahveler, 2026’nın en sofistike kodu. Kahve dudak kalemi + nötr parlak ruj ikilisi; hem şık hem zahmetsiz.
Trend 4: Renkli Göz, Kontrollü Oyun
Renk “fazla” olmak zorunda değil. Tek bir renk odağı (zümrüt/menekşe/lacivert) ve minimal eyeliner; modern bir yeni yıl görünümü için yeterli.
Trend 5: Metalik, Ama Abartısız
Metalik farı tüm kapağa yaymak yerine kapağın merkezinde ya da iç köşede kullanın. Işıltı, doğru yerde olunca lüks görünür.
Yeni Yıl İçin 3 Look (2026 Uyumlu):
Quiet Luxury Glow: İnce ten + taupe göz + doğal parlak dudak
Bold Lip: Ten sade + göz minimal + güçlü dudak (berry/kırmızı/erik)
Controlled Color: Tek renk göz vurgusu + doğal dudak
- 18:25 Başkan Ali Özgül’den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’ den Nevruz Mesajı
- 18:25 Başkan Süleyman Eski’den Ramazan Bayramı Mesajı
- 18:25 MÜSİAD Malatya’da Geleneksel Bayramlaşma Programı Gerçekleşti
- 18:25 Otomobil Takla Attı: 4’ü Çocuk 6 Kişi Yaralı
- 18:25 Malatya’da Keklik Popülasyonu İçin Saha Çalışması Yapıldı
- 18:25 Sanayi Sitesinde Nefes Kesen Kovalamaca Çatıda Sona Erdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Çocuklarla Bayram Ziyareti
- 18:25 Malatya’da Bayramlaşma Programında Birlik Ve Dayanışma Mesajı
- 18:25 Doğanşehir’de Bayram Yolunda Kaza Ucuz Atlatıldı
- 13:41 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten 21 Mart Nevruz Mesajı
- 10:01 Malatya’da Bayram Namazında Yoğun Katılım Sağlandı
- 18:19 Vali Seddar Yavuz’un Şehit Aileleri Ziyareti
- 17:52 Başkan Özcan’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
- 17:50 Ramazan Bayramı Nedeniyle Bir Mesaj Yayınlayan Başkan Er;
- 17:39 Başkan Taşkın’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:41 İl Başkanı Bakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
- 16:38 Başkan Kılıç, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz
- 16:37 MESOB Başkanı Keskin, “Asıl bayramı çarşılarımız dolup taştığında yaşayacağız”
- 16:35 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!