
Bodrium Hotel & Spa Genel Müdürü ve BOTAV Genel Sekreteri Yiğit Girgin,
Midtown Bodrum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin yaşama geçirdiği “Rotanı Geleceğe Çevir” Yaz Staj Programı kapsamında gençlerle buluştu.
Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesine konuşmacı olarak katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Girgin, gençlerin geleceğini şekillendiren bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.
Ülkenin en önemli gücü olan gençlerin geleceğe dair hayaller kurmasının ve bu süreçte desteklenmesinin önemine dikkat çeken Yiğit Girgin, turizmin istihdam ve ekonomiye olan katkıları hakkında da bilgi verdi.
TURİZM ANA GÜNDEM OLMALI
Girgin, turizm sektörünün yalnızca sezonluk bir iş alanı olmadığını vurgulayarak: “Bugünlerde turizm çoğu zaman ikinci ya da alternatif bir iş kolu gibi görülüyor. Oysa ki Bodrum gibi canlı, değerli bir yerde çok daha nitelikli, yaratıcı ve heyecan verici işler yapılabileceğine inanıyorum. Bu projede özellikle pazarlama ve satış alanlarına yönelik yapılan çalışmaları görünce, evet bu gerçekten doğru bir proje ve doğru bir adres dedim. Turizmin toplumda hâlâ gereken önemi görmüyor. Artık bir paradigma değişimi gerekiyor. Bizler dostlarımız sayesinde birçok etkinliğe, programa davet ediliyoruz. Ancak çoğu zaman turizm sadece konuşmaların içinde küçük bir başlık olarak yer alıyor. Oysa artık bu bakış açısını sorgulamanın zamanı geldi. 60 milyon turist, 60 milyar doları aşan gelirle Türkiye'nin en büyük sektörlerinden biri olan turizm, artık bir 'konu başlığı' değil, bir 'ana gündem' olmalıdır” ifadelerini kullandı.
TURİZM HAREKETİ BAŞLATMA ZAMANI
Gençlerin turizmle erken yaşta tanışmalarının sektörün geleceği için hayati olduğuna değinen Yiğit Girgin, bir gençlik turizm hareketine ihtiyaç olduğunu söyledi. Girgin, “Artık gençlikte bir turizm hareketi başlatma zamanı. Çünkü bu sektör sadece otellerden, plajlardan, sezonluk işlerden ibaret değil. Bu sektörün içinde pazarlama var, iletişim var, kültür var, girişimcilik var, teknoloji var… Yani gençler için sınırsız fırsatlar var” diye konuştu.
GENÇLERE ROL MODEL OLMALIYIZ
Konuşmasının devamında rol model olmanın önemine değinen Girgin, şöyle devam etti: “Bizler bu noktada sadece konuşan değil, örnek olan insanlar olmalıyız. Aynı zamanda gençlerin de kendi hayatlarında rol model olabilecekleri yolları açmalıyız. Sadece eleştirerek değil, çözüm sunarak, yapıcı olarak ilerlemeliyiz. Girişimcilik yapıcı olmak, pozitif üretmek, çözüm üretmek demektir. Çünkü turizm de pozitiflikten beslenir. İnsanlar güzel deneyimlerin peşindedir. Ne kadar çok güzellik ortaya koyarsak, o kadar çok olumsuzluğu geride bırakırız. Güzellikleri konuşmuyoruz. Güzelliğin olmadığı yerde çirkinlikler kendine yer buluyor. Bugün sadece bir konuşma yapmıyoruz. Bugün sizlerle hayat hikayelerimizi, girişimcilik deneyimlerimizi, sivil toplumla, vakıflarla, kamu ve özel sektörle kurduğumuz iş birliklerini paylaşıyoruz. Çünkü geleceği şekillendiren şeyler yalnızca fikirler değil; birlikte hareket etme gücümüzdür. Umarım bugün sizlere ilham verecek örnekler sunabiliriz. Küçücük bir katkımız bile olsa, bu bizim için çok değerli”
- 18:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Togg’un yeni modeli T10F hediye edildi
- 18:25 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 18:25 TOKİ şantiyesinde molozların yakılmasıyla gökyüzü karardı
- 18:25 Mevlid-i Nebi Haftasında Sabah Namazı Aile Buluşması Yapıldı
- 18:25 Karagöz TOKİ yolunda bir mağara içerisinde yürek burkan bir manzara ortaya çıktı.
- 18:25 BBP Malatya İl Başkanı Duman “12 Eylül Darbeleri Lanetliyoruz”
- 18:25 Zafer Partisi İl Başkanı Ercan’dan 12 Eylül mesajı: “Milletin iradesi yok sayıldı, gençler darağaçlarına gönderildi”
- 18:25 Zafer Partisi’nden “Basit Usulden Gerçek Usule Geçiş” Düzenlemesine Tepki
- 18:25 Yerli ve Milli Parti’den “Basit Usulden Gerçek Usule Geçiş” Tepkisi
- 18:25 Zirai dondan etkilenen Malatya çiftçisi pancar üretimi ile nefes aldı
- 17:29 Malatya’da başarılı 20 lise öğrencisine Tam Destek Bursu fırsatı
- 17:27 Vali Seddar Yavuz Arapgir’de muhtarlarla buluştu
- 17:24 BTS Malatya’daki tren kazasında risk özelleştirmede
- 17:21 Doğanşehir’de imar planı değişikliğine tepki büyüyor
- 17:16 Battalgazi Belediyesi’nden Toptaş Mahallesi’ne Asfalt Hizmeti
- 17:08 Keskin’den Yeni Vergilendirme İçin Erteleme Talebi
- 17:06 Erkunt Traktör’den Çiftçiye Destek: EURO5 eCapra Motora 5 Yıl Garanti
- 17:04 Sadıkoğlu: “Basit usulle devam edilmeli”
- 17:03 Maski Genel Müdürü Çeçen, Yatırımların Son Durumunu Mecliste Paylaştı
- 13:48 Vatandaş imar hakkına kavuşacak, kamu hizmet alanları artacak
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!