
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellerin ancak birlik ve dayanışmayla aşılabileceğine dikkat çekti. Başkan Er, “Bir şehri yeniden inşa ederken, kimseyi geride bırakmadan, herkes için yaşanabilir bir Malatya’yı birlikte kuruyoruz” dedi.
Başkan Er mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Engelliler Haftası, sadece bir takvim hatırlatması değil, vicdani bir çağrıdır. Bu hafta, hepimize engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları anlamak, onları hayatın her alanında daha görünür ve etkin kılmak için sorumluluklarımızı hatırlatmaktadır.
Engelli kardeşlerimiz; azimleri, başarıları ve hayata tutunuşlarıyla hepimize ilham vermektedir. Onların hak ettikleri hayatı yaşayabilmeleri için, yalnızca bir hafta değil, her gün yanlarında olmalıyız.
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, ‘engelsiz bir şehir’ hedefiyle yola çıktık. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak altyapı çalışmalarından, sosyal ve psikolojik desteklere; eğitimden istihdama kadar her alanda onların yanında olmayı görev biliyoruz.
Engelliler Koordinasyon Merkezimiz ve Engelsiz Yaşam Merkezimiz; özel eğitim, rehabilitasyon, sosyal aktiviteler, meslek edindirme ve psikolojik destek gibi birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor. Bu merkezlerimizde her gün umutla öğrenen, üreten, sosyalleşen yüzlerce kardeşimizin başarılarına şahitlik ediyoruz.
Evde bakım hizmetlerimizle evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlarımızın kapısını çalıyor; sadece fiziksel ihtiyaçlarını değil, gönüllerini de gözetiyoruz.
6 Şubat depreminin yaralarını sararken, Malatya’mızı yeniden inşa ederken, engelli bireylerimizin ihtiyaçlarını önceleyen, erişilebilir, güvenli ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor.
Bilinmelidir ki; engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. Bizim inancımız, sevgimizin ve dayanışmamızın her türlü engeli aşacağı yönündedir.
Bu vesileyle, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur ve umut dolu yarınlar diliyor; Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık ve duyarlılığa katkı sağlamasını temenni ediyorum. Hep birlikte daha güçlü, daha kapsayıcı ve daha engelsiz bir Malatya için çalışmaya devam edeceğiz.”
- 18:25 Battalgazi Belediyesi Yüzme Kulübü’nde Yeni Dönem: Kurslar 1 Haziran’da Başlıyor
- 18:25 Başkan Geçit, Aile Danışma Ve Sağlıklı Yaşam Merkezindeki Hizmetleri İnceledi
- 18:25 Yanmar Turkey, yenilikçi gücü ve teknolojik çözümleriyle her zaman çiftçinin yanında…
- 18:25 Niloya, "Kulağına Küpe Olmak" ile Hem Eğlendiriyor Hem Bilgilendiriyor
- 18:25 İçeriden ve Üçüncü Taraf Tehditlerinin Arttığı Çağda Kritik Savunmanın Önemi
- 18:25 Güneydoğu’nun 4 aylık hububat ihracatı 1,2 milyar dolar
- 18:25 Nasılsınız? Umarım siz ve sevdikleriniz çok iyisinizdir…
- 18:25 Kale Kilit, Suriye Yapı ve İnşaat Fuarı'nda yoğun ilgi gördü
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Yarın Toplanıyor
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Eğitime Desteği Devam Ediyor
- 16:46 iGenius, NVIDIA ve Vertiv iş birliğiyle dünyanın en büyük egemen yapay zekâ veri merkezlerinden birini kurdu
- 16:43 Pütürge İlçesi Taşmış Mahallesi’nin Sulama Sorunu Büyükşehir İle Çözüme Kavuştu
- 16:42 Gelinciktepe Kadın Yaşam Merkezi’nde Kayıtlar Başladı
- 16:02 değişim ve dayanışma grubu” adaylığını açıkladı
- 15:06 Anşin ve Karamercan ailelerinin mutlu günü
- 15:04 Dilencilikle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Ediyor
- 14:58 Malatyalı Firma, İngiliz Gıda Devini Satın Aldı
- 14:53 Sadıkoğlu: “Verilecek destekler sadece kayısıyı değil, şehrimizin geleceğini ilgilendiriyor”
- 14:51 Battalgazi Belediyesi’nden Çamurlu Ve Bulgurlu’ya Asfalt Hizmeti
- 14:49 Ödüllü 3.Uluslararası Yeşilyurt Futbol Turnuvası Sona Erdi
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!