
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği’nin (TESİD), elektronik sanayinin önde gelen isimlerini bir araya getirerek, sektördeki son gelişmeler ile hedef odaklı stratejileri ele almayı ve iş birliği imkanlarını geliştirmeyi amaçladığı TESİD Zirvesi 11 Aralık’ta gerçekleşti. Zirve kapsamında ayrıca 22. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri de sahiplerini buldu.
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), sektörün geleceğini şekillendirmek amacıyla 11 Aralık'ta İstanbul Cevher Otel'de düzenlediği zirvede önemli oyuncuları bir araya getirdi. Zirve kapsamında gerçekleştirilen "Teknolojide Ufuk Turu ve Hedef Odaklı Strateji" ve "Teknoloji ve Sanat Birlikteliği" başlıklı panellerde, yapay zeka, büyük veri, sanal gerçeklik gibi teknolojilerin sektöre etkileri ve Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünü artırmak için atılması gereken adımlar tartışıldı.
TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu, elektronik sektörünün büyük bir dönüşüm sürecinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin bu alanda önemli bir üretici konumuna geldiğini ancak daha fazla büyüme ve verimlilik için Ar-Ge yatırımlarına, yeni teknolojilere ve iş birliklerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.
"Teknolojide Ufuk Turu ve Hedef Odaklı Strateji" panelinde, GE Aerospace Türkiye Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay ve Sabancı Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu, yapay zeka, otonom araçlar ve kuantum bilgisayarlar gibi geleceğin teknolojilerinin sektöre etkilerini ve Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünü artırmak için atılması gereken adımları değerlendirdi.
"Teknoloji ve Sanat Birlikteliği" panelinde ise TESİD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sıddık Yarman moderatörlüğünde, İTÜ’den Prof. Dr. Tayfun Akgül ve iş insanı, sanatçı Edi Cavit Yakar, sanatın teknolojiden ilham alması ve teknolojinin sanatı nasıl dönüştürdüğü konusunda ilham verici görüşler paylaştı.
22. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri'nin Sahipleri Belli Oldu
Zirve kapsamında düzenlenen ödül töreninde, elektronik sanayinde yenilikçiliği ve yaratıcılığı desteklemek amacıyla bu yıl 22.’si düzenlenen TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri sahiplerini buldu. Büyük Firma, KOBİ, Girişimci (Startup) firma ve Doktora Tezi kategorilerinde toplam 17 başarılı proje ödüllendirildi.
Ödül kazananlar: SAVRONİK, EHSİM EMPA, NETAŞ, ARVENTO, ELEKTRA, NETELSAN, MULTİTEK, ONUR, BARFAS, INHEND, ASİS, KAREL, BİYOMOD, DEICO, HAVELSAN ve en başarılı doktora tezi olarak Dr. Umut Fırat.
Bu ödüllerle, Türkiye'nin elektronik sektöründeki inovasyon potansiyeli bir kez daha gözler önüne serildi. TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu, dijital dönüşüm ve yapay zeka teknolojilerinin kullanımı ile verimlilik artışı ve maliyetlerde düşüş sağlanabileceğinin yanı sıra TESİD Ödülleri’ne başvuran projelerin bu hedef etrafında kümeleştiğini belirtti.
TESİD Ödül Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Sıddık Yarman ise TESİD ödül programının sektörde Ar-Ge çalışmalarını desteklemek, özel sektör – akademi iş birliğini güçlendirmek, bu alanda cesaretli adımlarla faaliyetlerini sürdüren kişi ve kurumların bilinirliliğini artırmayı önemsediklerini vurguladı.
TESİD Zirvesi, Türkiye elektronik sektörünün önemli bir buluşma noktası oldu. Zirvede ele alınan konular ve verilen ödüller, sektörün geleceği için önemli ipuçları sunuyor. Katılımcılar, yapay zeka, büyük veri, sanal gerçeklik gibi teknolojilerin yanı sıra, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk gibi konularda da bilgi alışverişinde bulundu.
- 18:25 Yazar Ela Nur Tunga’ın imza standına yoğun ilgi
- 18:25 Meteoroloji’den Güneydoğu Ve Akdeniz İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
- 18:25 Öğrencilere Bayram Öncesi Ücretsiz Saç Bakımı
- 18:25 Bugün Arguvan’da iyiliğin ve paylaşmanın güzel bir örneğini hep birlikte yaşadık.
- 18:25 Pütürge’de Geniş Katılımlı İftar Programı
- 18:25 Vali Seddar Yavuz’un Kadir Gecesi Mesajı
- 18:25 Saadet Partili PAŞAHAN' Malatya Sağlık Altyapısı İçin Çağrı
- 18:25 Attarlar Odası Başkanı Basri Orhan: “Depremden Sonra Esnaf Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor.
- 18:25 Pütürge’de Öğrencilerle İftar Buluşması
- 18:25 Malatya’da Öğrenciler ve Aileleri İçin Anlamlı İftar Programı
- 13:11 Yıldırım’dan Öğretmene Şiddet İddiasına Tepki
- 13:10 Uyuya Kalan Çocuk Ailesini Korkuttu
- 13:08 İnönü Üniversitesi Kampüsünde 3 Araçlı Kaza
- 13:05 Malatya’da Trafik Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
- 13:04 Yazıhan’da Traktör Kanala Devrildi: 2 Yaralı
- 13:03 Yağdonduran Tüneli Ulaşımı Rahatlattı
- 12:43 Malatya Genç Girişimcilik Akademisi 28 Mart’ta Başlıyor
- 12:38 Başkan Taşkın Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 20:58 Malatya’da Çok Amaçlı Kültür Merkezi Eksikliği Gündeme Taşındı
- 20:46 DENEYAP Türkiye, Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını Arıyor; 2026 Başvuruları Devam Ediyor!
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!