Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Asayiş
  • 01 Şubat 2024 23:07
  • 01 Şubat 2024 - 23:07
  • Yorum: 0

CHP İl Başkanına Yumruklu Saldırı Davasında İlk Duruşma

CHP İl Başkanına Yumruklu Saldırı Davasında İlk Duruşma
CHP İl Başkanına Yumruklu Saldırı Davasında İlk Duruşma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’a yönelik yumruklu saldırının birinci duruşması görüldü. Yıldız, mahkemede “Sanık bana yumruk attı ve iddianamede geçen sözleri söyledi. Bunlar görüntü kayıtlarında mevcuttur. Sanıktan şikâyetçiyim cezalandırılmasına karar verilmesini talep ediyorum” dedi. 

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 14 Mart tarihinde kaldırılmak istenen konteyner kentin bulunduğu bölgede depremzedeleri ziyaret ettiği sırada bir kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı.

1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve avukatları, sanık İsmail T. ve sanık avukatı ile tanık katıldı. 

Sanık İsmail T., mahkemedeki savunmasında, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve beraberindekilere küfür etmediği iddiasında bulundu. 

İsmail T., “Ben konteyner kentte kalıyordum. Vali yardımcısı bize, “Sizi mağdur etmeden buradan taşıyacağız” dedi. Daha sonra müştekinin gelerek insanları provoke ettiğini duyduk. Bu sebeple vali yardımcısı yanımıza poliste vererek bizi oraya gönderdi ve “bir bakın” dedi. Oraya gittiğimizde müştekinin “Sizi buradan götürüp çamurlu yerlere yerleştirecekler” dediğini insanları provoke ettiğini duydum. Deprem nedeniyle psikolojim bozuk olduğu için sinirlerime hâkim olamadım ve yumruk salladım. Hakkımda şikâyetten vazgeçme olursa kabul ederim. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum” beyanında bulundu. 

“Ben, Malatya CHP il başkanıyım, konteyner kente vatandaşların derdini dinlemeye ve konuşmaya gittim” diyen CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ise şu ifadeleri kaydetti:
“Sanık ve arkadaşları geldiler. Hüseyin K. isimli şahıs sürekli konuşmamı engellemeye çalıştı. Daha sonra sanık bana yumruk attı ve iddianamede geçen sözleri söyledi. Bunlar görüntü kayıtlarında mevcuttur. Sanıktan şikâyetçiyim cezalandırılmasına karar verilmesini ve davaya katılma talebimin kabulüne karar verilmesini talep ediyorum.”

Yıldız’ın avukatı Hülya Karakurt, “Müvekkilin eşi hamiledir olay günü meydana gelen olayı öğrendiğinde rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırılmıştır bunun sonucunda da bebek prematüre olarak dünyaya gelmiştir” dedi. 

Sanığın beyanlarını kabul etmediklerini dile getiren Yıldız’ın avukatı Osman Akyol ise “Video kayıtlarında sinkaflı küfürler ve müvekkile karşı eylemleri sabittir. Uğradığı eylem sonrasında ailesini ve tüm Malatya’yı huzursuz eden olaylar meydana gelmiştir. Müvekkilin kişilik haklarına engel olunmuştur. Sanıktan şikâyetçiyiz” ifadelerini kullandı. 

Yıldız’ın avukatı Erdoğan Murat Dursun ise “Sanık haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için müvekkilin olayları provoke ettiğini beyan etmiştir. Bu nedenle sanığın savunmalarına itibar edilemez” dedi. 

Mahkemede tanık olarak dinlenen Hakan Ç., “Olay günü müşteki ile konteyner kente vatandaşlarla konuşmaya gitmiştik. Vatandaşların oradan taşınıp başka yere götürüleceğini duymuştuk. Barış başkan konuşurken sanık “Allah’ınız var mı?” diyerek küfür edip, yumruk attı” beyanında bulundu. 

Mahkeme, bazı tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Mart’a erteledi.

İddianameden
İddianamede, CHP İl Başkanı Barış Yıldız’ın 14 Mart’ta vatandaştan gelen telefon sonrası çevreyolu üzerinde bulunan konteyner kente kalan depremzedelerin konteyner kentten çıkarılacaklarını söylemesi üzerine konteyner kente gittiği, vatandaşlar ile görüşürken toprak sahibi olan ve eski MÜSİAD başkanı olan Hüseyin K’nın yanında şüpheli İsmail T’nin 5-6 kişi ile birlikte geldikleri ve konuşma yaptığı sırada engellemeye çalıştığı ve yaşanan kargaşada, şüpheli İsmail T’nin Yıldız’ın kafasına doğru yumruk atarak müştekiye hitaben "Lan sizin Allah’ınız var mı?” diyerek hakaret ettiği de yer aldı. 

Sanığın ‘Alenen Hakaret ve Kasten Yaralama’ suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir