
Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, yeni eğitim-öğretim dönemine ‘Merhaba’ dedi.
2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenciler için okullarda ve kurs merkezlerinde ders zili çaldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde ücretsiz olarak öğrenim gören öğrenciler de derslere başladı. Eğitim ve öğrenim alanındaki hizmetleriyle göz dolduran Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da öğrencilerin eğitim ve öğrenimine katkı sağlamak için Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda 1.200 öğrenciye eğitim-öğretim imkânı sunuyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri’nde ücretsiz olarak öğrenim gören 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencileri için Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı, Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi ve Yeşiltepe Eğitim Merkezlerinde 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı başladı. Ağırlıklı olarak bursluluk ve LGS sınavları için öğrenim gören öğrenciler, Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde aynı zamanda değerler eğitimi, sosyal ve sportif etkinliklerle de eğlenceli bir öğretim süreci sürdürüyor.
AKADEMİK DESTEKLER, ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu hizmet, gençlerin ve çocukların nezih, güvenli, modern ve donanımlı ortamlarda eğitim görmelerine imkân sunuyor. Öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde ders çalışırken aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlayan atölye çalışmaları ve etkinliklere de katılma imkânı buluyor.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik destekler, sınavlara hazırlanan öğrenciler için büyük önem taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde çalan ders zili, yalnızca bir eğitim sezonunun başlangıcı olmadığı gibi aynı zamanda Malatya’nın geleceğine atılan sağlam adımları da simgeliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki özverili çalışmaları, eğitimin topluma yayılmasını ve fırsat eşitliğinin de güçlenmesini sağlıyor.
ÖĞRENCİLER VE VELİLER EĞİTİMDEN MEMNUN
Semt Konaklarında eğitime başlayan LGS hazırlık öğrencilerinden Atakan Polat, “LGS’ye hazırlanmam gerekiyordu. Bunun için de bir kurs lazımdı. Araştırdık ve burayı buldum. Önce beni bir sınava aldılar ve sınavdan sonra kursa kabul edildim. Öğretmenlerimiz bize farklı dallarda eğitim veriyorlar. Bu imkanları bize veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
İlk defa Büyükşehir Belediyesi’ne ait ücretsiz eğitimlerine katıldığını söyleyen Gülsüm Büyükyıldırım ise, “Bu ilk senem. Şu anda iyi gidiyor. Hocalarımızdan ve kurs ortamından memnunun” diye konuştu.
Kursiyerlerden Edanur Türkoğlu da 8. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, “LGS dönemindeyim. Bu dönemde bu eğitimin bana katkısı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle geldim. Bize bu katkıyı sağlayan belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve ısrarla tavsiye ediyorum” dedi.
Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde verilen akademik desteklerden dolayı çocukları adına teşekkür eden velilerden Adem Gök, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu eğitim imkânını çocuğumun sınıf arkadaşlarından duydum. Ardından Kernek Külliyesi’nde öğrenim görmeye hak kazandığı sınava tabi tutuldu ve başladı. Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Gerçekten güzel bir hizmet” dedi.
Öğrenci velilerinden Mehmet Tombul da, “Oğlum 7. sınıf öğrencisi. Sosyal çevremizden bir sınav yapıldığını öğrendik. Oğlum girdiği sınavda başarılı oldu. İyi bir puan aldı. Burada ücretsiz eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyemize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.
- 18:25 Said Korkut MYK Üyesi Oldu, Malatya’da Sevinçle Karşılandı
- 18:25 Başkan Kılıç ; Bu destekle yerinde dönüşüm yerde kalır
- 18:25 Battalgazi Belediyesi İştiraki Mormaş’ta Üretim Tüm Hızıyla Sürüyor
- 18:25 Meşhet'de mayıs ayı film gösterimleri
- 18:25 BES’te Küçük Birikimlerle Büyük Hedeflere
- 18:25 Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Korosunun ‘Anneler Günü’ Konseri, Büyük İlgi Gördü!
- 18:25 Darende Ayvalı’dan Malatya Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
- 18:25 Maski’den Doğanşehir Çığlık, Kelhalil, Polatdere’ye 8 Bin 100 Metre Altyapı
- 18:25 TİM-TÜBİTAK Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı Tanıtım Toplantısı
- 18:25 Zafer Partisi Kuluncak İlçe Başkanlığına Mustafa Gürbüz Atandı
- 16:34 Türk Kızılayı 105. Genel Kurulu Gerçekleşti
- 16:29 E-Tümen Takımını İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN Makamında Ağırladı.
- 16:27 Malatya, Özel Olimpiyatlara Ev Sahipliği Yapıyor
- 16:25 Vali Seddar Yavuz TOKİ Beton Santralleri İstişare Toplantısına Katıldı
- 16:24 TEKNOFEST 2025 Şampiyonları Vali Yavuz'u Ziyaret Etti
- 16:21 Malatya’dan elinizi çekin artık yaz-boz tahtanız olmak istemiyoruz.
- 16:15 Yerli ve Milli Parti’den Turgut Özal Üniversitesi Bahar Şenliklerine Destek
- 16:13 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Kaymakam Baytak’a Teşekkür: "Kendisini Artık Bir Malatyalı Olarak Görüyoruz"
- 16:09 Malatyalı tekvandocu Ali Hamza Koç, milli takım seçmelerinde şampiyon oldu
- 15:59 Yeşilyurt Belediye Meclisi, 32 Maddeyi Karara Bağladı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!