
Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle dezavantajlı kadınlara yönelik önemli bir projeye daha imza attı. Orduzu Gelinciktepe’de hayata geçirilecek Kadın Yaşam Merkezi, hem bölge halkına destek sağlayacak hem de sosyal yaşamı güçlendirecek.
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın öncülüğünde sosyal projelere bir yenisi daha ekleniyor. Depremin etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Taşkın, Orduzu Gelinciktepe’de inşa edilecek Kadın Yaşam Merkezi projesiyle dezavantajlı kadınlara destek olmayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleri ve Fırat Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirilecek proje, kadınların mesleki becerilerini geliştireceği, çocuklarının ise güvenle vakit geçirebileceği bir merkez olacak.
Kadınlara Yeni Fırsatlar Sunulacak
Battalgazi Kadın Yaşam Merkezi, gastronomi, dikiş-nakış ve seramik atölyeleriyle kadınların mesleki becerilerini artırmayı ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefliyor. Bunun yanı sıra, merkez bünyesinde kurulacak çocuk atölyesiyle kadınlar eğitimlere katılırken çocuklarına güvenle bırakabilecekleri bir alan sunulacak. Çocuklar, değerler eğitimi ve kodlama gibi gelişim programlarından faydalanabilecek.
6 Milyon TL Yatırımla Hayata Geçirilecek
Toplam 6 milyon 247 bin TL bütçeli proje, özellikle depremden etkilenen bölgelerdeki kadınlara destek olmayı amaçlıyor. Yeni TOKİ konutlarının bulunduğu 10 bin nüfuslu Gelinciktepe bölgesinde inşa edilecek olan merkez, sosyal alanların geliştirilmesi açısından da büyük önem taşıyor.
Ortak Çalışmalar Sürecek
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yaptığı açıklamada projeye desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Taşkın, "Depremin yaralarını birlikte sarmaya gayret ediyoruz. Öncelikli hedefimiz, dezavantajlı grupların rehabilitesine yönelik projeleri hayata geçirmek. Bu merkez, kadınlarımızın sosyal hayata katılımını artırırken, çocuklarına da değerli bir eğitim ortamı sunacak." dedi.
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Şirin Budancamanak ise projeyle ilgili şunları söyledi: "Kadınların istihdamına katkı sunacak bu projenin, bölgeye önemli bir sosyal destek sağlayacağına inanıyorum. Battalgazi Belediyesi ile birçok sosyal proje gerçekleştirdik ve bu iş birliğimiz artarak devam edecek."
- 18:25 Yeni Şire Pazarı Cami Projesi’nde Çalışmalar Sürüyor
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi girişimci kadınlara desteğini sürdürüyor.
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlara Beslenme Eğitimi
- 18:25 Başkan Taşkın: ’’Süreci Kolaylaştıralım’’
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi 3 Bant Bilardo Turnuvasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi
- 18:25 Prof. Dr. Dilbaz: Bağımlılık Aslında Beyin Hastalığı!
- 18:25 Bel Fıtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün...
- 18:25 9. İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı sosyal girişimcilerin başvurularını bekliyor
- 18:25 Maski’den Akçadağ İlçesi'ne Yeni İçme Suyu Projesi
- 18:25 Battalgazi’de Rezerv Alanlar Yükseliyor
- 17:23 Yeşilyurt Belediyesi Sömestir Futbol Turnuvası Sona Erdi
- 17:22 Her 6 Saniyede 1 Kişi Diyabet Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
- 17:21 2. Yılında 6 Şubat Depremleri: Konuşmamız Gerek’in Deprem Sahasında Süren Faaliyetleri
- 17:20 Serdar Tuncer, Battalgazi’de Gönüllere Dokundu
- 17:18 Nasılsınız? Umarım siz ve sevdikleriniz çok iyisinizdir...
- 17:17 Yanmar Turkey, LS Traktör’ün Kompakt Ve Dayanıklı Traktörlerini Türk Çiftçisiyle Yeniden Buluşturuyor
- 17:15 İstanbul’un Önemli Sorunlarından “Afet Ve Kentsel Dönüşüm”
- 17:14 İşyerinde Ayrımcılık Hipertansiyona Neden Oluyor
- 17:52 İşyerinde Ayrımcılık Hipertansiyona Neden Oluyor
- 17:50 Battalgazi Belediyespor, TFF Futsal 1. Liginde
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!