
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç , 2 Temmuz 1993 ‘te Sivas’ta Madımak Oteli’nde yakılarak hayatını kaybedenleri rahmetle andı.
Türkiye üzerinde kirli emelleri olan Cumhuriyet ve din düşmanlarının insanlarımızı mezhepsel çatışmaların ortasına çekerek bir birlerine kırdırmaya çalıştıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı,halkın her zxaman bu tür provokasyon olaylarına karşı mutlaka sağ duyulu davranmaları gerektiğini, Sivas Madımak Oteli’nde insanlık dışı bir saldırıyla canlı canlı yakılarak katliam yapıldığını ve bu katliamın acısının halen yüreklerde taze olduğunu söyledi.
İslam Dini’nin her canlının hakkını koruduğunu ve her canlının yaşam hakkını kutsal saydığını ifade eden Başkan Kılıç : “ 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel’inde meydana gelen menfur olayda yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hiçbir canlı böyle sonu haketmiyor.İnsanları canlı canlı yakmanın hiçbir vicdana sığmaması lazım. Hangi din,hangi ırka mensup olunursa olunsun,her canlı kutsaldır. Çünkü hepimizi yaratan Yüce Allah’tır ve yarattığı her canlıya önem verdiğini,hak ve hukukun korunması gerektiğini Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de de bize emretmiştir.
Bir kıyım olan ve vahşice işlenen bu acımasızlığa ve vicdansızlığa, manevi değerlerimizin alet edilme sinsiliği ise meselenin bir başka mahsurlu ve tehlikeli tarafını oluşturmaktadır.
Ayrıca Alevi kardeşlerimizin arasına sızarak fitne ve ayrımcılığı körükleyen aşırı uçlar, tahrik ortamının mesafe almasında ve olayların büyümesinde önemli rol oynamışlardır.
Tahammülsüzlükleri teşvik ederek, Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın birbirine girmesini projelendiren art niyetli kişiler, Sivas’da kardeşlik bağlarını koparmak amacıyla her yol ve yöntemi denemişlerdir.
Türkiye’de mezhep eksenli düşmanlığın ve ihtilafın yeşermesine dönük aleni bir tertip olduğu şüphesiz olan bu elim hadisenin, üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen etkisi ve hassasiyet düzeyi hala kalıcı bir mutabakatla telafi edilememiştir.
Ülke üzerinde karanlık emelleri bulunan iç ve dış güçler insanlarımızı bir birine kırdırarak iç kargaşaya meydan aramaktadır. Biz, buna fırsat vermemeliyiz. İnsanları katleden,yaşam haklarını elinden alan tüm karanlık zihniyetleri lanetliyorum ve 32 yıl önce hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.
- 18:25 Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Operasyonu
- 18:25 Genç Maginder’de Bayrak Değişimi Yaşandı
- 18:25 15 Ülkeden Misafirler Malatya’da
- 18:25 Katılım Emeklilik DigiZoo’da TEGV’li çocuklar dijital keşfe çıktı
- 18:25 Irmak Karpuz, İlk Teklisi 'O An' İle Yaza Damga Vuracak
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Ulaşımı Kolaylaştırıyor
- 18:25 SurgiBox, Türkiye'de Ondatec Medical ile Kurduğu Stratejik Ortaklıkla Avrupa Pazarındaki Varlığını Güçlendirdi
- 18:25 Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Başkan Sami Er;
- 18:25 TCL’nin Taze Hava Teknolojisine Sahip FreshIN 3.0 Klimaları Satışa Çıktı
- 18:25 İl Başkanı Bakan: “Sokağa çıkma tehditleri, erken seçim çağrıları tamamen ucuz ve hayal ürünü siyaset oyunlarıdır”
- 14:39 Ateşli Silahla Yaralama Olayında 1 Kişi Yaralandı, Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
- 14:04 Battalgazi Belediyespor’da Yeni Dönem Başladı
- 13:10 Cahide Alaçatı'ya Temmuz'da Ünlü Yağmuru...
- 13:01 Müşteri Deneyiminde Anlık Aksiyonlar Yüzde 30 Daha Hızlı Çözüm Sağlıyor
- 12:43 Zafer Partisi Heyeti Pütürge'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12:41 Malatya’da Kuyumcularda Güncel Altın Fiyatları Belli Oldu
- 12:35 Malatya’da Termometreler 40 Dereceyi Gördü
- 12:23 Sadıkoğlu’nun talebi karşılık buldu
- 12:22 MST Akademi İlk Mezunlarını Verdi: Sanayiye Nitelikli Genç Güç!
- 12:21 Battalgazi’de Mahalle Yolları Yenileniyor, Ulaşım Konforu Artıyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!