
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülünü alan sıcak demir ustası Yusuf Bayyiğit’i Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı'ndaki atölyesinde ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödül töreninde Malatya’lı zanaatkâr, demirci ustası Yusuf Bayyiğit’e ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülünü takdim etmişti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 53 yıldır sıcak demir işçiliğini aralıksız sürdüren ve unutulmaya yüz tutmuş ‘Damascus’ tekniğiyle yaptığı el emeği göz nuru bıçaklar ve kılıçlarla bu alanda isminden söz ettiren demirci ustası Yusuf Bayyiğit’i atölyesinde ziyaret ederek, büyük bir titizlik ve emekle hayata geçen eserleri inceledi.
Yusuf Bayyiğit’i aldığı ödülden dolayı tebrik eden Başkan Geçit, Anadolu medeniyetinde özel bir yeri olan ‘bıçak ve kılıç’ gibi sanatsal mirasların korunması ve yaşatılması açısından önemli bir misyon üstelenen Yusuf Bayyiğit’in başarılarını takdirle karşıladıklarını söyledi.
Yusuf Bayyiğit’in ustalığı ve sanatıyla kültürel mirasın korunmasında öncü isimler arasında yer aldığını ifade eden Başkan Geçit, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülünü alan sıcak demir ustası Yusuf Bayyiğit ustamızı öncelikle hem aldığı ödülden dolayı hem de kültürel miraslarımızın korunması noktasındaki duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Yusuf Ustamızın bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Sanat Sokağındaki atölyesinde birbirinden değerli eserler üreten Yusuf Ustamızı ziyaret ederek bin bir emek ve gayretle yaptığı eserleri yakından inceledik. Ustamız geleneksel yöntemlerle sürdürdüğü bu kadim mesleğiyle bir yandan sanatsal mirasımızın yaşatılmasını sağlarken diğer taraftan yeni nesle bu kadim mesleği öğretmeye çalışıyor. 53 yıldır demir işçiliği gibi zor bir meslek dalını başarıyla yerine getiren Yusuf Ustamızın çabalarını asla unutmayacağız. Bu şehrin kültürüne ve sanatına emek veren zanaatkârlarımızla her zaman gurur duyuyoruz. Yusuf Ustama, değerli eşine ve çocuklarına sağlıklı bir hayat diliyorum.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkürlerini sunan demirci ustası Yusuf Bayyiğit ise, ‘Damascus’ bıçakları ve kılıçları Başkan Geçit’e tanıttı.
- 18:25 Başoğlu Kablo TİM’in İhracatın Şampiyonları Töreni'nden Azim ve İlhamla Döndü
- 18:25 Umut Kurt ve Murat Eken Bu Kez Aynı Takımda: Yelken Açıyorlar!
- 18:25 15 Temmuz’da Toplu Ulaşım Ücretsiz!
- 18:25 Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu
- 18:25 MAGİNDER'den 15 Temmuz Şehit Ve Gazilerine Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Burhan Kılıç: “15 Temmuz, Vatan Sevgisinin ve İnancın Destanıdır”
- 18:25 Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan 15 Temmuz Mesajı
- 18:25 İl Başkanı Bakan: “Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır”
- 18:25 Battalgazi Belediyesi’nden Bayrak Seferberliği
- 18:25 MHP Malatya İl Başkanı Gök'den 15 Temmuz mesajı
- 15:32 Başkan Eski’ den 15 Temmuz Mesajı
- 15:28 Başkan Yalçın'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
- 15:26 Cumhuriyet’e Ve Demokrasiye Sahip Çıkan Tüm Malatyalılara Teşekkür Ediyoruz
- 15:17 Yenidoğan Sünneti Enfeksiyonları Önlüyor...
- 15:17 15 Temmuz, Milletimizin İstikbaline Sahip Çıktığı Şanlı Bir Direnişin Adıdır
- 15:16 Başkan Özcan’ın 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Mesajı
- 15:15 Başkan Geçit, “15 Temmuz, Aziz Milletimizin Kahramanlıklarıyla Yazılan Bir Destandır”
- 15:14 Başkan Taşkın: 15 Temmuz, Bir Milletin Uyanık Kalma Meselesidir
- 15:13 Sadıkoğlu’ndan 15 Temmuz mesajı
- 15:11 MESOB Başkanı Keskin'den 15 Temmuz Mesajı: "Birlik Ruhumuz Daim Olacak!"
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!