
Başkan Eski’den Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın’a Destek Çağrısı
MALATYA Dilara Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) Malatya Şube Başkanı Süleyman Eski, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette kent genelinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alınırken, özellikle güçlendirme ve tadilat çalışmaları yapan bazı firmalarla ilgili vatandaşların yaşadığı mağduriyet gündeme taşındı.
Vatandaşlar Mağdur Ediliyor
Başkan Eski, Malatya’da güçlendirme ve tadilat işlerini üstlenen bazı firmaların, bina sahiplerini ve apartman yöneticilerini zor durumda bıraktığını belirtti. Vatandaşların ruhsat ve iskan işlemleri konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Eski, firmaların istenen belgeleri vermediğini ve bunun sonucunda hak sahiplerinin ne yapacaklarını bilemez hale geldiğini söyledi.
Bu süreçte birçok mağduriyet yaşandığını belirten Eski, “Güçlendirme yapan bazı firmalar, bina sahiplerinden belirli ücretleri talep ediyor ancak iskan ve ruhsat işlemlerini tamamlamıyor. Bunun üzerine bina yöneticilerine, ‘SSK’yı ödeyin, KDV’yi ödeyin’ gibi ek şartlar dayatılıyor. Vatandaşlar hem ödemelerini yapıyor hem de hak ettikleri belgeleri alamıyor” dedi.
Özellikle dosyaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderildiği anda binaların “ağır hasarlı” olarak değerlendirilmesi endişesinin vatandaşları daha da tedirgin ettiğini söyleyen Eski, “İnsanlar korku içinde, binaları güçlendirme aşamasına getirirken bir anda ‘ağır hasarlı’ statüsüne düşme ihtimaliyle karşı karşıya kalıyorlar. Hangi kuruma başvurulsa, bir çözüm bulunamıyor. Bu noktada belediyemizin devreye girerek vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Haksız Yükümlülükler Getiriliyor”
Başkan Eski, Malatya Kentsel Tesis Yönetim Derneği’ne bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini ve çözüm için ilgili kurumlarla temas halinde olduklarını belirtti. “Firmalar tarafından vatandaşlara rayiç fiyatların çok üzerinde ödeme talepleri geliyor. İnsanlar bir yandan deprem sonrası evlerini güvenli hale getirmek için mücadele ederken, bir yandan da bu haksız uygulamalarla karşı karşıya kalıyorlar. Yetkililerimizin bu konuda gereken adımları atmasını bekliyoruz” dedi.
Başkan Taşkın’dan Destek Sözü
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya’da kentsel dönüşüm ve güçlendirme süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.
Başkan Taşkın, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak bu konuları yakından takip edeceğiz. Gerekli incelemeleri yaparak çözüm noktasında elimizden geleni yapacağız. Güçlendirme ve tadilat süreçlerinde şeffaf bir mekanizma oluşturulması önemli. Hemşehrilerimizin hakkını korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Eski, gösterdiği ilgiden dolayı Başkan Taşkın’a teşekkür ederken, iş birliği içinde hareket ederek Malatya’da yaşanan bu sorunların çözümü için çaba göstermeye devam edeceklerini söyledi.
- 18:25 Bakan Hekimhan Yolunu Paylaştı, CHP'li Ulaş ise Yolun Ötesini Sordu!
- 18:25 Darende’de “Yok” Cevabı Müzeye Dönüştü: 6 Binden Fazla Eser Tek Çatı Altında
- 18:25 Konak Bölgesi Yeni Yüzüne Kavuşuyor: Duzdaşı Konutları Tamamlanmak Üzere
- 18:25 AFAD 1250 sözleşmeli personel alımı yaıyor, Malatya'da ise 9 Kişi Alınacak
- 18:25 81 İlde Göçmen Kaçakçılığına Eş Zamanlı Operasyon: 169 Organizatör Yakalandı
- 18:25 Ziraat Bankkart - Fenerbahçe Medicana: 3-1 | Şampiyonlar Kupası Şampiyonu Ziraat Bankkart
- 18:25 Ziraat Bankkart - Fenerbahçe Medicana: 3-1 | Şampiyonlar Kupası Şampiyonu Ziraat Bankkart
- 18:25 Malatya’da Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı: Sürücü Hataları Tehlike Yaratıyor
- 18:25 Adıyaman Ve Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu: 10 Şüpheli Gözaltında
- 18:25 11. Malatya Anadolu Kitap Fuarı 31 Ekim’de Kapılarını Açıyor
- 12:57 Malatya’da İnşaat Şantiyesinde Bıçaklı Kavga: 2 Yaralı
- 12:56 Malatya’dan Dünya Şampiyonasına 3 Hakem
- 12:54 Konak Bölgesi Yeni Yüzüne Kavuşuyor: Duzdaşı Konutları Tamamlanmak Üzere
- 12:48 AFAD 1250 sözleşmeli personel alımı yaıyor, Malatya'da ise 9 Kişi Alınacak
- 12:47 81 İlde Göçmen Kaçakçılığına Eş Zamanlı Operasyon: 169 Organizatör Yakalandı
- 12:43 Malatya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev alev yandı
- 18:20 Eskişehir Malatyalılar Derneğinde Görev Değişimi
- 18:18 Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Malatya'da
- 18:16 İnönü Üniversitesi Öğrencilerine Ücretsiz Ulaşım Müjdesi
- 18:15 Malatya’da av sezonu sıkıntılı başlıyor: Avcılardan çağrı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!