
Ampute 1. Lig’de haftalar önce şampiyonluğunu garantileyen Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, sezonun son maçında Medical Park Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü’nü 4-1 mağlup ederek, namağlup Süper Lig'e yükselme başarısını gösterdi.
Normal sezonun son maçında sahasında Medical Park Samsun Engelli Gücü Spor Kulübü'nü konuk eden Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, sahadan 4-1'lik skorla galibiyetle ayrıldı ve maç sonunda şampiyonluk kupasını aldı.
Büyük başarıya imza atan Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, Süper Lig’e yükselmenin gururunu bir kez daha yaşadı. Maçın ardından düzenlenen törende şampiyonluk kupasını kaldıran Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı, büyük bir coşku ile kutlama yaptı.
Törene katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaptığı konuşmada Malatya’nın zor günleri geride bıraktığını belirterek, “Malatya’mız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın desteğiyle, valimiz, milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız ile tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte senkronize bir şekilde Malatya’mızın yaralarının sarılması için çalışıyoruz. Allah’a hamd olsun Malatya’da artık depremleri değil bu tür etkinlikleri konuşacağız. Neden? Çünkü Malatya’mızın yaraları sarılıyor. Malatya’mızda 80 bin hak sahibi var biz, 101 bin 400 konutun ihalesini yaptık. Bu konularda kimsenin endişesi olmasın, şehrimiz ayağa kalkıyor" dedi.
GENÇLERİMİZİ SPORA YÖNLENDİRMEMİZ LAZIM
Belediyecilik hizmetlerinin sadece altyapı ve üstyapıdan ibaret olmadığını ifade eden Başkan Er, "Belediyecilik, kültürel, sosyal, sanatsal, spor gibi birtakım etkinlikleri de kapsıyor ve bizim bu hizmetleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Spor da bu kategorilerin en önemlilerinden bir tanesidir. Biz seçimden önce de sonra da ‘Malatya’mızı kütüphaneler ve spor şehri yapacağız’ dedik. Allah’a hamd olsun ki hem Yeşilyurt Belediyemiz hem de Battalgazi Belediyemiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak, söylediğimiz taahhütleri yerine getirme çabası içerisinde çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan spor için 2,5 milyar TL ödenek aldık. Malatya’mızın birçok yerine onlarca spor sahası yapacağız. Gençlerimizi ‘şunu yapmayın, bunu yapmayın’ diyerek ikaz etmek yerine onlara spor alanları yaparak, gençlerimizi spora yönlendireceğiz.
Bunun yanı sıra Amatör Spor Kulüplerine çok ciddi desteklerimiz var. Spor malzemeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Bir de ‘Amatör Evi’ diye bir çalışmamız var. Sporun her alanına destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl Yeşilyurt Sporumuz 3. Lige çıktı, Ampute Futbol Takımımız destan yazdı. 18 maç yaptılar ve tüm maçları da kazandılar. Ampute Takımımızı Malatya’mız adına canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Şampiyonluğumuz Malatya’mıza hayırlı olsun. Önümüzdeki yıl içerisinde Malatya’da sporun farklı bir evreye geleceğini hep birlikte göreceğiz" dedi.
Törende Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın da takımı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise selamlama konuşmasında, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Takımının Malatya’ya büyük bir sevinç yaşattığını belirtti.
- 18:25 Dilek Eğitim Derneği’nden Komşuluk Bağlarını Güçlendiren Anlamlı Proje
- 18:25 “Fark Yaratan ÖNEM’li Atölyeler” Projesi İçin İmzalar Atıldı
- 18:25 Malatya–Adıyaman İstikameti Kar Yağışı Nedeniyle Ulaşıma Kapatıldı
- 18:25 Darende’de Yoğun Kar Yağışı: Bazı Yollar Ulaşıma Kapandı
- 18:25 Akçin: 2026 Barışın, Adaletin Ve Kardeşliğin Yeniden İnşa Edileceği Yıl Olmalı
- 18:25 PTT Kargo Aracı Karlı Yolda Kontrolden Çıktı
- 18:25 Malatya’da Yılbaşı Tedbirleri En Üst Seviyeye Çıkarıldı
- 18:25 Kar Yağışı Nedeniyle Malatya’da Çok Sayıda Yol Ulaşıma Kapatıldı
- 18:25 Zirai Don Desteğinde Yeni Ödeme: Üreticiye 221 Milyon Lira Daha
- 18:25 Malatya’da Okullara 1 Gün Kar Tatili
- 15:43 İş Dünyasından 'Enflasyonla Mücadeleye Devam' Çağrısı
- 15:42 Yeşilyurt’ta Hizmetlerle Dolu Bir Yıl Geride Kalıyor!
- 15:37 Uluslararası Katılımla Radyolojinin Güncel Gelişmeleri Ele Alındı
- 15:35 Yeşilyurt’ta Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor!
- 15:34 Battalgazi’de Kar Mesaisi: Başkan Taşkın Ekiplerle Birlikte Sahada
- 15:32 Doğanşehir’de Kar Mesaisi: Başkan Bayram Talimatı Verdi, Ekipler Sahaya İndi
- 15:29 Şoförler ve Otomobilciler Esnafından Arif Ede’ye Tam Destek
- 17:48 Yoğun Kar Yağışı Uyarısı: Karayolları 24 Saat Sahada Olacak
- 17:47 Malatya’da Kar Alarmı: Saat Saat Kar Yağışı, Don Ve Fırtına Geliyor
- 17:46 Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Er,
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!