
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Akçadağ’da başlatılan inşa çalışmalarının olumsuz etkilerinden söz etti. Aslan, Akçadağ’daki TOKİ projelerinin ve diğer inşaat faaliyetlerinin, esnaf ve vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. Ayrıca, AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın, son dönemdeki Muhtarlar Derneği seçimlerine müdahil olmasını eleştirerek, milletvekilinin Akçadağ’ın gerçek sorunlarına odaklanması gerektiğini ifade etti.
"Konutlar Tamamlanmadan Teslim Edildi"
Aslan, Akçadağ’da TOKİ tarafından yapılan konutların durumuna dikkat çekti. "Birçok mahallede anahtarları teslim edilen konutların kapı ve penceresi bile yok. 2025 yılının ortasında tamamlanması planlanan evler, tamamlanmış gibi hak sahiplerine teslim edildi. Bu, ciddi bir mağduriyet yaratıyor," dedi. Ayrıca, Akçadağ’daki inşaat çalışmalarının plansız ve bilinçsiz bir şekilde yapıldığını vurgulayan Aslan, "İlk bölümü tamamlanan çarşı projesinin teslimatlarının gecikmesi, esnafı konteynerlerde yaşamaya mahkum etti," şeklinde konuştu.
"Yıkımda Plansızlık ve Esnafın Zor Durumu"
Aslan, yıkım işlemlerinin de plansız bir şekilde yapıldığını belirterek, “Merkezdeki işyerleri boşaltılan esnaf, yeni çarşıya yerleştirildikten sonra tahliye işlemleri yapılabilirdi. Bu soğuk kış günlerinde esnafı böyle bir sıkıntıya sokmak, kabul edilemez," dedi. Esnafın yaşadığı mağduriyetlere dikkat çeken Aslan, ilçede yürütülen inşaat çalışmalarının daha dikkatli ve planlı yapılması gerektiğini ifade etti.
"Milletvekili Ölmeztoprak, Akçadağ’ın Sorunlarıyla İlgilensin"
AKP’li Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın, Akçadağ Muhtarlar Derneği seçimlerine müdahil olmasını eleştiren Aslan, “Milletvekili Ölmeztoprak, Muhtarlar Derneği seçimlerinde aday çıkardı ve seçimleri kaybetti. Bir milletvekilinin muhtarlar derneği seçimlerinde ne işi olabilir? Bunu anlamış değiliz. Milletvekili, muhtarlar arasında nifak sokacağına, Akçadağ’ın gerçek sorunlarıyla uğraşmalı. Köy evleri projelerinde onlarca vatandaş mağdur olmuş durumda. Birçok vatandaş, konutlarla ilgili yaşadığı sorunları bizlere ileterek yardım talep ediyor," dedi.
Aslan, siyasetin önceliğinin sorun çözmek olduğunu belirterek, Milletvekili Ölmeztoprak’tan Akçadağ’ın sorunlarına çözüm odaklı bir yaklaşım beklediklerini vurguladı.
- 18:25 3. Kattan Düşen Kişi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Yüzakı Caddesi’nde Asayiş ve Trafik Denetimi
- 18:25 Vali Seddar Yavuz: “Afet Risklerini Azaltmak, Can ve Kamu Kaynağını Korumaktır”
- 18:25 Villa inşaatında çalışan işçinin acı sonu
- 18:25 Kamu sporları bölge finallerinde Malatya takımlarından çifte başarı
- 18:25 Malatya’da 19 Yaşındaki Genç Kadın Yaşamını Yitirdi
- 18:25 Battalgazi Belediyesporlu Salih Öndüç, millî takıma davet edildi
- 18:25 MAGİNDER Başkanı Karademir’den Malatya Musiki Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da Panelvan Minibüs Ağaçlık Alana Devrildi: 3 Yaralı
- 18:25 Başkan Taşkın: “Battalgazi’nin Her Noktasında Kalıcı Eserler Yükseliyor”
- 12:47 Yeşilyurt Belediyesi’nin Ev Sahipliği Yaptığı ‘Aile Mentörlüğü’ Eğitim Programı Tamamlandı
- 12:45 Coordinat Yapı'dan Potadan Fileye Uzanan Destek Zinciri
- 11:33 Yerli ve Milli Parti Hekimhan İlçe Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti
- 11:32 Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri Ödülleri 11. Yılında Sahiplerini Buldu
- 11:30 İstihdam Buluşmaları Malatya’da Başlıyor
- 11:29 Maski’den İlçelere Modern Ambar Malzeme Yönetiminde Verimlilik Artıyor
- 11:20 Ticaretin Kadınları Etkinliği İstanbul’da
- 11:15 Redington Türkiye, 10. yılında teknoloji dünyasının liderlerini bir araya getirdi
- 11:10 Prof. Dr. Işık: Organ bağışında yeni düzenleme etik, şeffaf ve hayat kurtarıcı
- 11:09 Başkan Geçit: “İkizce, Malatya’nın Yeni Yükselen Değeri”
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!