
Malatya’dan 2024 yılında önceki yıla göre yüzde 8,7 artışla 426 milyon 320 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Artan ihracat rakamlarında 6. Bölge Teşviklerinin önemine işaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Teşvik süresi 31 Aralık itibariyle sona erdi, ancak uzatılıp uzatılmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Teşviklerin devam etmesi depremden büyük yaralar almış şehrimiz için şarttır” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024 Aralık ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Açıklanan aralık ayı ile birlikte Malatya’nın 2024 yılı ihracat rakamı da belli oldu.
YÜZDE 8 ARTIŞLA 426 MİLYON DOLAR İHRACAT
Malatya’dan Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 artışla 42 milyon 125 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. TİM’in açıkladığı rakamlara göre Malatya’nın 2024 yılı ihracatı önceki yıla göre yüzde 8,7 artışla 426 milyon 320 bin dolar olarak gerçekleşti. Malatya’nın 2023 yılı ihracatı 392 milyon dolardı.
“TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN İHRACATIMIZ ARTTI”
Etkisi devam eden deprem, uluslararası pazarda yaşanan sıkıntılar ve ülke ekonomisindeki daralmaya rağmen ihracatın arttığına işaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “2024 yılının tüm zorluklarına rağmen büyük bir özveriyle üretime devam eden ve yaptığı ihracatla ülkemize katma değer sağlayan üyelerimizi ve personellerini yürekten kutluyorum” dedi.
“ÜRETİMDEKİ GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”
Üretimdeki girdi maliyetlerinin artışına dikkati çeken Sadıkoğlu, “İhracatçı firmalarımızın ham madde giderleri büyük bir yük haline gelmiş durumdadır. İhracatın geleceği için sanayicimizin üzerindeki maliyet yükü azaltılmalı, kur politikası yeniden gözden geçirilmelidir. Pandemi, ardından deprem felaketi, Ortadoğu’daki savaş hali, Avrupa ekonomisindeki durgunluk, Rusya-Ukrayna savaşı ihracat üzerinde büyük bir baskıya neden olmuştur. Ancak 2025’ten umutluyuz. Suriye’deki yeni süreç de 2025 yılının önemli konu başlılarından olup, bu bölgenin inşasında ülkemiz ve özellikle şehrimiz öne çıkacaktır. Malatya olarak her koşulda üretim, ihracat ve istihdamla ülkemize güç veren şehir olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
6. BÖLGEDEN SES YOK!
6. Bölge Teşvikleri süresini 31 Aralık 2024 tarihinde sona erdiğini, ancak uzatma konusunda hala bir netlik olmadığını belirten Sadıkoğlu, “2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alan Malatya’mız yatırım teşvik belgesi kapsamında yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Şehrimiz organize sanayisinin gelişimi ve artan ihracat rakamlarımızda 6. bölge teşviklerinin katkısı büyük. Teşvik süresi 31 Aralık itibariyle sona erdi. Ancak, uzatılıp uzatılmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Bu durum mevcut yatırımı olan firmaları tedirgin ediyor. Teşviklerin devam etmesi depremden büyük yaralar almış şehrimiz için şarttır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve şehrimizin milletvekillerine buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Depremle yerle bir olmuş Malatya’mızın 6. Bölge Teşviklerine ihtiyacı var. Sürenin en az 3 yıl daha uzatılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
- 18:25 Bir Asrın Tanığı Malatya Ticaret Ve Sanayi Odası Kitabı Tanıtıldı
- 18:25 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıkladı: Siber Suçlara Büyük Darbe
- 18:25 Hemzemin Geçitte Kaza, Tren Otomobile Çarptı
- 18:25 KYK Öğrencileri Masa Tenisinde Kıyasıya Rekabet Etti
- 18:25 Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde Malatyaspor’dan Kritik Galibiyet
- 18:25 Malatya U14 Futbol Şampiyonu Doğanşehir Belediyespor Oldu
- 18:25 Ekran Maruziyeti Çocuklarda Ruhsal Ve Gelişimsel Sorunlara Yol Açabiliyor
- 18:25 20 Kırmızı Bültenli Ve 4 Ulusal Aranan Şahıs Türkiye’ye İade Edildi
- 18:25 Zafer mahallesinde inşaat kazası: 1 işçi yaralandı
- 18:25 Ankara Devlet Tiyatrosu’nun eseri 'Bu da Geçer Ya Hu' adlı tiyatro oyunu Malatya’da sahneye konuldu.
- 15:18 Ekonomik koşullar altında da sağlıklı beslenmek mümkün
- 15:17 Başkan Geçit’ten ‘Bir Değer Bir Ömür’ Ve ‘Yaşayan Miras’ Ziyaretleri!
- 15:14 Battalgazi Belediyesi’nden Pınarbaşı Göleti Çevresinde Detaylı Temizlik
- 15:09 Yeşilyurt Genç Meclis 2026 Çalışma Dönemi İçin Yeni Üyelerini Arıyor
- 15:06 Maski, Arguvan’da 114.6 Milyon Tl’lik Altyapı Yatırımını Tamamladı:
- 19:44 MTÜ’de öğrencilerden anlamlı kermes ve farkındalık etkinliği
- 19:42 Rezerv Alan İnşaatında Feci Kaza: 6’ncı Kattan Düşen İşçi Ağır Yaralandı
- 17:27 İklim Krizi Filmlerle Anlatılacak!
- 17:20 Malatya Drejanlar Derneğinden Birlik ve Beraberlik Mesajı
- 17:18 İdareci Ve Bürokratlar Birliği Derneği Geleneksel Dost Meclisinde Terörsüz Türkiye Zirvesi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!