
Zirai don hasar tespitinin bir an evvel tamamlanarak, desteklerin verilmeye başlaması çağrısı yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubat’ın açtığı ekonomik yarayı sarmaya çalışırken bir de zirai don depremi yaşadık. Üreticimiz başta olmak üzere esnafımızın, tüccarımızın ve ihracatçımızın gözü kulağı hükümetimizin açıklayacağı desteklerde. Zirai don hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlamalı” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, zirai don hasar tespitinin bir an evvel tamamlanarak, desteklerin verilmeye başlanması çağrısı yaptı.
“DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYAÇ VAR”
6 Şubat’tan sonra ikinci afeti de zirai donla yaşadıklarını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “12 Nisan gecesi yaşadığımız zirai don şehrimiz genelindeki kayısı ağaçlarının neredeyse tamamına zarar verdi. Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Tescili almış stratejik ürünü olan kayısımız başta olmak üzere şehrimizdeki tüm meyve ağaçları dona maruz kaldı. 6 Şubat sonrası adeta ikinci bir afeti yaşadık. Bu sezon kayısı rekoltemiz sıfır seviyesinde olacak. Üreticimiz sadece bu yıl değil gelecek yıl da sıkıntılar yaşayacak. Ağaçların kurtarılabilmesi için daha fazla bakım yapılacak. Bu sezonun borçları varken, yeniden gübre, ilaç, mazot, işçilik maliyetleri ile baş etmek mümkün değil. Bu nedenle üreticimizin daha fazla desteğe ihtiyacı var” dedi.
“HASAR TESPİTİ BİR AN EVVEL TAMAMLANMALI”
Başkan Sadıkoğlu, “Hala 6 Şubat depremlerinden aldığımız yarayı tedavi sürecindeyken, zirai dondan dolayı yaşanacak ekonomik kaybı kaldıracak güçte değiliz. Kalıcı adımlar atılmazsa, üreticimizle birlikte yüzlerce sektör aynı mağduriyeti yaşayacak. Kayısıyla doğrudan ilgili zirai ilaç, gübre, çadır, branda, makine ekipman ve nakliye başta olmak üzere yüzlerce sektör ciddi boyutlarda ekonomik sıkıntı yaşayacak. Hem vatandaşlarımız hem de esnaf ve tacirlerimiz birçok bağlantısını ve planını kayısıya göre yaptı. Kayısı yanınca tüm planlar alt üst oldu. Bir sonraki sezona da yaklaşık 1,5 yıl var. Geliri kayısıya bağlı çiftçilerimizle işletmelerimize bu dönemde ayakta kalabilmek için faizsiz ve uzun vadeli krediler sunulmalı. Büyük depremler yaşamış ve hala tam anlamıyla ayağa kalkamamış Malatya olarak kapsayıcı destekler bekliyoruz. Üreticimiz başta olmak üzere esnafımızın, tüccarımızın ve ihracatçımızın gözü kulağı hükümetimizin açıklayacağı desteklerde. Zirai don hasar tespiti bir an evvel tamamlanarak, destekler verilmeye başlanmalı” şeklinde konuştu.
- 18:25 Rahim Ağzı Kanseri Düzenli Tarama ve HPV Aşısı ile Önlenebilir
- 18:25 İgı̇ad’ın 2026 Yılı İnsanı̇ Geçı̇m Ücretı̇ (İgü) 44.217 Tl
- 18:25 Meşher'den Kitap Ciltleme Atölyesi
- 18:25 Sadıkoğlu, KOSGEB kredi borçlarının silinmesini ya da ertelenmesini talep etti
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi’nden Şehit ve Gazi Ailelerine Ücretsiz Nikâh Hizmeti
- 18:25 Şehriban Günata Anadolu Lisesi Voleybol Takımı Bölge Grup Maçları İçin Sivas Yolcusu
- 18:25 Vali Yavuz'dan Bessey Nineye Anlamlı Ziyaret
- 18:25 Malatya’da 5 İlçede Taşımalı Eğitime Bir Gün Ara Verildi
- 18:25 Darende Şoförler Odasında Güven Tazelendi, Gümüşay Yeniden Başkan
- 18:25 Ağbaba: “Malatya Depremi Yaşamadı Gibi Davranıldı, Mağduriyet Hâlâ Sürüyor”
- 12:09 Malatyaspor Evinde Golsüz Berabere
- 12:08 Günpınar Şelalesi Eksi 20’de Dondu, Dev Buz Sarkıtları Hayran Bıraktı
- 12:07 Battalgazi Belediyesi’nden Buzlanmaya Karşı Gece Gündüz Tuzlama Seferberliği
- 12:05 Bir kemer, bir hayat: trafikte ihmale yer yok
- 12:04 Malatya’da Karla Kaplı Dağlarda Dağ Keçileri Drone İle Görüntülendi
- 12:01 Malatya'da Kar Duvarını Aşan Hayat Seferberliği
- 11:59 İki Mahallede 8 Saatlik Su Kesintisi olacak
- 11:58 350 Konut ve 44 Dükkan Pazartesi Teslim Edilecek
- 11:57 Elazığ Baskil Merkezli Deprem Malatya’da Hissedildi
- 11:56 Darende’de Avcan Tepesi Tümülüsü İçin Koruma Kararı: 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı Olarak Tescillendi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!