Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Türkiye’de Forklift Yasaklanıyor Mu?

Türkiye’de Forklift Yasaklanıyor Mu?
Türkiye’de Forklift Yasaklanıyor Mu?

Avrupa’da başlayan ve özellikle Almanya olmak üzere, kapalı mekanlarda kullanılması yasaklanan dizel, LPG ve Benzinli forkliftler, yerini yeni nesil elektrikli forkliftlere bırakmaya başladı. Türkiye’de de yakın gelecekte tamamen yasaklanacak olan fosil yakıtlı araçların, insan sağlığı açısından oldukça zararlı bir çalışma prensibine sahip olduğu ilgili iş güvenliği maddeleri ile belirtilerek işletmelerin özellikle dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri haline gelmiştir. Bu forkliftlerin özellikle gıda sektöründe kullanımı oldukça sakıncalıdır. Kullanım sırasında çıkarttığı zehirli gazlar, is ve kurum insan sağlığını tehdit eden en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Günümüz teknolojisi elektrikli forklift kullanımını desteklerken, işletmeler önemli ilk yatırım maliyetleri arasında yer alan forkliftlerini elektrikli forkliftler ile değiştirmeye başladı.

  

 

  

İklim krizi ile mücadele kapsamında küresel olarak alınan önlemlerden biri olan elektrikli forklift kullanımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Fosil yakıtlı alternatiflere kıyasla daha az karbon emisyonu ürettiği düşünüldüğünde, çevre ve insan sağlığı için tercih edilmesi son derece önemli bir unsur olarak görünüyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir uygulamaları ile dikkat çeken SANICA Türkiye’nin ilk elektrikli forkliftini Manisa Akhisar fabrikasında üreterek, piyasaya yakın zamanda sunduğu “TIGER” Elektrikli forklift modeli ile işletmelerin çevre dostu üretim yapmalarını sağlayarak birçok avantajı da beraberinde tüketicisi ile buluşturuyor.

 

6.5 METRE Asansör uzunluğu ile en yüksek rafları bile kolaylıkla düzenleyen, aynı zamanda,  3.5 Ton kaldırma kapasitesi ile en ağır yükleri rahatlıkla istifleyip depolama alanlarında üstün manevrası ile fark yaratan TIGER düşük elektrik tüketimi ile fabrika giderlerinde maksimum performans sergileyerek her geçen gün kullanıcı memnuniyetini üst sıralara çıkarıyor. Sanica TIGER Forkliftler hakkında merak edilen soruların başında tabiki de tüketim miktarı, kesintisiz çalışma şartlarında kullanılan batarya ömrü geliyor. Saatte 60Ah’lik düşük enerji tüketimiyle operasyon yoğunluğuna bağlı olarak 6 ila 8 saat kesintisiz çalışma performansı sunan TIGER Forkliftler’de akü kullanım ömrü, normal çalışma şartları baz alındığında Traksiyoner akülerde 5 Yıl, Lityum akülerde 10 yıl olarak kullanım ömrü sunuyor. Ayrıca bir çok İthal markanın opsiyon olarak sunduğu; Joystick kumanda, asansör havadayken otomatik sürüş hızı düşürme, sinyalizasyon sistemi, yük yaslama korkuluğu, mavi güvenlik ışığı gibi donanımlar yerli üretim olan SANICA Elektrikli forkliftlerde standart olarak sunuluyor.

 

Elektrikli forkliftlerin, geleceğin depolama ve istifleme teknolojisinin önemli bir parçası olacağı aşikar. Temiz enerjiye dayalı, enerji verimliliği sağlayan ve teknolojik yenilikleri benimseyen bu modeller, sürdürülebilir üretim geleceğine de katkıda bulunarak, işletmelerin, karbon ayak izini minimuma indiren etkenlerden biri olacak.

 

                                                                                                                                                                    

  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    www.sanicaforklift.com 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir