Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Dünyada Filistin Sorunu Yoktur, Yahudi Sorunu Vardır

Dünyada Filistin Sorunu Yoktur, Yahudi Sorunu Vardır
Dünyada Filistin Sorunu Yoktur, Yahudi Sorunu Vardır

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Ve Malatya Aile Platformu İşbirliğinde “Tarihte, Aile Ve Sosyal Hayatta Ve Gazze’de Kadın” Konulu Bir Panel Düzenlendi. Malatya Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda Gerçekleşen Programa Konuşmacı Olarak, Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Filistinli Akademisyen Nihad Abunasser, Strazburg Eski Din Ataşesi Ramazan Dolu Katıldı.

Malatya Aile Platformu Üyesi Özgül Coşkun, Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nigar Doğan Ve Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyelerinin Katıldığı Programda Daha Çok Filistin’de Yaşanan Vahşetten İslam Ülkelerinin Pasif Ve Edilgen Tavırlarına Dikkat Çekildi.

Programın Açılış Konuşmasında Söz Alan Malatya Aile Platformu Üyesi Özgül Coşkun, Gazze’de Yaşanan Vahşetin Unutulmaması Gerektiğini Vurguladıktan Sonra Yaptıkları Çalışmalardan Bahsetti. Coşkun: “Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşları İle 2017 Yılında Bir Araya Gelerek Malatya İçin, Aileler İçin Ve Çocuklarımız İçin Neler Yapabiliriz Diye Çıkmış Olduğumuz Yolda Güzel Bir Birliktelik Oluşturduk” Dedi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nigar Doğan,  “Ailede, Sosyal Hayatta Ve Gazze’de Kadın Konusunun Ele Alınmasının Kadının Her Yerde Olması Gerektiğinin Önemini Ortaya Koymaktadır Aslında. Maalesef Kadın Dediğimizde Günümüzde Birçok Sıkıntı Akla Gelmektedir. Yalnız Bunu Bir Ülkeye, Bir Coğrafyaya Mal Etmek Doğru Değildir. Ama Son Zamanlarda Filistin’de Yaşanan İçler Acısı Durumun Bir An Evvel Durdurulması İçin Dünya Ülkelerinin Tamamının İnisiyatif Alması Gerekiyor ” Dedi.

Tarihi Olayların Arkasında Kadınlarımızı Görürüz

‘Tarihte Kadın’ın Rolü İle İlgili Bilgiler Aktaran Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, “Kadın Tarih Boyunca Hem Dominant Rol Oynadı Hem De Çok İstismar Edildi. Eğer İyi İrdelersek Tarihi Olayların Arkasındaki Temel Faktörlerden Birisinin Kadın Olduğunu Göreceğiz”  Dedi. Artan; Özellikle Televizyon Dizilerinde Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Kadın, Çocuk Aile Konusunda Çok Büyük Hizmetler Üreten Padişah Hanımlarının Sürekli Bir Şekilde Yanlış Yansıtılmasının Arakasında Bir Art Niyet Olduğunu Söyledi.

Aile İçinde En Büyük Komutan Kadınlarımızdır

Strazburg Eski Din Ataşesi Ramazan Dolu, “Ailenin Yapısının Koruyacak En Büyük Komutan Kadınlarımızdır. Aile İle İlgili Örneklerde Kadınların Ön Plana Çıktığını Hep Görürüz. Kuranı Kerim De Aile Örnekleri Mevcuttur. Çocuklarını Yetiştiren Bir Kadının Kutsal Bir Görevi Olduğunu Biliriz.  Bugün Batının Aileyi Hedef Almadaki Ve Yıkmadaki Mücadelesinde Bizim En Büyük Cephemiz Ailedir. En Büyük Ve Güçlü Komutanı Da Kadınlardır” Dedi. 

Abunasser: Dünyada Filistin Sorunu Yoktur, Yahudi Sorunu Vardır

Filistinli Akademisyen Nihad Abunasser, “Gazze’de Kadınlar Ne Yapar? Ve Nasıl Yaşıyorlar? O Kahraman Çocukları Nasıl Yetiştiriyorlar? Bizim Gibi Lükse Ve Hayata Meraklı Değil Mi? Uzaylı Bir Kadın Mı Acaba? Rahat Sevmeyen Bir Kadın Mı Acaba? Yıllardır Bu İşkencelere Maruz Kalan Eşleri, Çocukları, Evleri Yıkılıyor Ve O Kadın Hala Ayakta Çünkü O Kadın Olmasaydı O Çocuk Yetişmesi Mümkün Değil. O Çocuğu Yetiştiren Bir Kadındır. O Kadın Olmasa O Çocuk Yetişmez. Filistin’de De Kadın Çalışıyor, Okuyor Ve Toplumun Her Noktasında Kadını Bulabilirsiniz. Aynı Zamanda Evinde De Olsa Eğitimini Bırakmıyor. Bölgemizde En Fazla Eğitim Seviyesi Filistin’de.

Dünyada Filistin Sorunu Diye Bir Sorunun Olmadığı Söyleyen Akademisyen Abunasser, “Avrupa’da Yahudi Sorunu Vardır. Ama Bu Avrupalılar Yahudilerden Kurtulmak İçin Filistin Sorununu İcat Ettiler. Avrupa’da Bu Yahudiler Neden Sevilmiyorlar. Çünkü Fesat İşleriyle Uğraşıyorlardı. Öyle Bir Hal Almıştı Ki Fesatlık Hiç Bir Şekilde Onları Yaşadıkları Yerlere Almazlardı. Yahudi Demek Fesat, Tefeci, Yalan Dolan Demektir” Dedi.

Akademisyen Abunasser, “Bu Yaşanan Akıl, Kalp Ve Gönül İşgalinde Bir An Önce Kurtulmamız Gerekiyor. Bu Siz Kadınlarımıza Çok Büyük Görevler Düşüyor” Dedi. 

Program Soru Cevap İle Devam Etti. Programın Sonunda Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan Tarafından, Strazburg Eski Din Ataşesi Ramazan Ve Filistinli Akademisyen Nihad Abunasser Plaket Takdiminde Bulundu.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir