Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Sami Er: “Göreve Geldiğimizde Yapılan İşleri 10 Katına Çıkaracağız”

Sami Er: “Göreve Geldiğimizde Yapılan İşleri 10 Katına Çıkaracağız”
Sami Er: “Göreve Geldiğimizde Yapılan İşleri 10 Katına Çıkaracağız”

-

-AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yazıhan’da Toplu Açılış Törenine Katıldı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yazıhan ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Törene AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yazıhan Belediye Başkanı ve Adayı Nevzat Öztürk’ün belediye çalışmalarını anlatmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yazıhan'a kazandırdığı projeler ve hizmetleri için Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'e teşekkür etti. “Yazıhan bilir gerçek belediyecilik AK Parti’dir” diyen Er, “Hiçbir ayrım yapmadan hizmet eden, eser üreten, yatırım yapan, sosyal belediyeciliğin öncüsüdür, AK Parti.” ifadelerine yer verdi.
30 yıllık bir belediyecilik tecrübesi olduğunu ve TOKİ’de önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Sami Er, “2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulundum. Bu görev süresince Malatya’nın her alanını çok yakından tanıma fırsatı buldum. O dönem bilenler olur, bir hayli kayda değer işler yapmıştık. Açıkçası Malatya’yı avucumun içi gibi biliyorum, dokunmadığımız yer kalmadı. Yazıhan’ın da birçok yerinde, köylerinde, kırsalında çalışmalar oldu. Bir envanter çıkarmıştık il özel idaresi döneminde. Bütün kalemlerden 4-5 kat daha fazla iş üretmiştik. Bu iş üretimini hatırlayanlar vardır, aynı parayla, aynı insan gücüyle, aynı makineyle, aynı ekipmanla her kalemde 4 -5 katı iş üretilmişti. Şimdi de diyorum ki Allah’ın izniyle öyle bir sistem geliştireceğiz ki 10 katına çıkarmayı hedefliyorum. Göreceksiniz inşallah bunu” dedi.
Malatya’nın bir tarım kenti olduğunu ifade eden Er, Yazıhan ve diğer ilçelerde tarımsal birçok projeyi de hayata geçireceklerini söyledi. Malatya’nın 6 Şubat’ta büyük bir yıkım yaşadığına da değinen Er, “Birçok projelerimiz hazır. Ama bizim temel hedefimiz, birinci önceliğimiz Malatya’mızı biran önce ayağa kaldırmak. Bunları yaparken de ilçe belediyeleriyle birlikte koordineli çalışacağız. Bu çalışmaları yaparken de eşit mesafede olacağız herkese.” şeklinde konuştu.
 Göreve geldiklerinde tüm Malatyalıların başkanı olacağını da sözlerine ekleyen Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, özellikle geçmiş dönemde TOKİ’de aldığı görev ve edindiği tecrübeyle birlikte Malatya’da kalıcı konutlar başta olmak üzere çarşının da biran önce ayağa kaldırılması için gayret sarf edeceklerini dile getirdi.
Kentte 30 rezerv alanının belirlendiğini ve buralara da kalıcı konutların yapılacağını aktaran Er, ileride özellikle kiracı ve dar gelirli vatandaşlar içinde TOKİ aracılığı ile konutların yapılması için çalışacaklarını da ifade etti. Kent merkezinde çarşı projesinin şuanda başladığını belirten Er, 1,5 yıl içerisinde buranın da ayağa kaldırılacağını söyledi.
Önceliklerinin Malatya’yı biran önce küllerinde yeniden doğması ve ayağa kalkması olduğunu dile getiren Başkan Adayı Sami Er, özellikle göçün durması ve giden göçünde tekrar şehre geri dönmesi içinde gayret içerisinde olacaklarını belirtti”

Dilek’te Mahalle Toplantısı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, akşam ise Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Örenönü Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Beraberinde AK Parti’nin Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ile burada vatandaşlarla buluşan Er, göreve geldiklerinde yapacakları hizmet ve projelerden bahsetti.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir