
İnönü Üniversitesi ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) arasında Ar-Ge faaliyetleri ve eğitim-öğretim iş birliğine dair iş birliği protokolü imzalandı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik tarafından imzalanan protokol ile üniversite-özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi ve nitelikli iş gücüne istihdam sağlanması hedefleniyor.
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., sorumluluk sahasında sunduğu kaliteli ve kesintisiz enerji arzının yanında eğitim ve insan kaynağı yatırımlarıyla da yaptığı iş birlikleri ile sektöre öncü adımlar atmaya devam ediyor.
Bu kapsamda İnönü Üniversitesi ile Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında Ar-Ge faaliyetleri, uygulama ve eğitim-öğretim iş birliğine dair iş birliği protokolü imzalandı.
İnönü Üniversitesi Rektörlük Binası’nda düzenlenen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asım Kaygusuz, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdür Yardımcısı Emin Şekeroğlu, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Malatya İl Müdürü Orkun Özgan ve Müdür Yardımcısı Ahmet Hikmet Tekin katıldı.
İmzalanan protokol ile üniversite- özel sektör iş birliği kültürüne katkı sunmak, sürdürülebilir projeler geliştirmek ve mühendislik faaliyetlerine katma değer sağlamanın yanı sıra üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun olacak öğrenciler için istihdamda öncelik tanınması amaçlanıyor.
PROF. DR. KIZILAY: ÜNİVERSİTE – ÖZEL SEKTÖR İŞ BİRLİĞİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Taraflar arasında eğitim, araştırma ve geliştirme konularında karşılıklı güvene dayalı sürdürülebilir iş ortamı oluşturmak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde iş birliği yapmak ve ortak projeler üretmenin esas hedef olduğu protokolün imza töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Bugün burada çok kıymetli bir iş birliği için bir araya geldik. Gerek Üniversitemiz gerekse Mühendislik Fakültemiz için özel sektörde faaliyet gösteren değerli kurumlarla attığımız ortak adımlar oldukça kıymetli. Bizlerin her daim akademik ve insan kaynağı noktasında katkı sağlayacağı Elektrik Dağıtım Sektörü, dinamikleri gereği sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir alan. İmzaladığımız protokol ile şehrimizde faaliyet gösteren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye bu maddeler ışığında destek sağlayacağımız ve ortak projeler yürüteceğimiz için oldukça mutluyuz. Her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
ÇELİK: İMZALADIĞIMIZ PROTOKOL, AR-GE ÇALIŞMALARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR FIRSAT
İmzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Müdürü Müjdat Çelik ise açıklamasında;
“Teknoloji ve inovasyonu sürdürülebilir büyümenin merkezinde konumlandıran şirketimiz için, halihazırda geliştirdiğimiz projelerin optimizasyonunun yanı sıra önümüzdeki dönemde geliştireceğimiz projeler için alacağımız akademik destekler bizim için büyük önem arz ediyor. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak İnönü Üniversitesi ile imzaladığımız Ar-Ge faaliyetleri ve eğitim-öğretim iş birliği protokolünü, AR-GE çalışmalarımızın bir üst lige taşınması noktasında önemli bir mihenk taşı olarak görmenin yanı sıra önceliklerimiz arasında konumlandırdığımız genç ve nitelikli insan kaynağına erişim anlamında da kritik öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Umuyorum ki bu protokol ile karşılıklı fayda sağlanır. Hem sektörümüze hem de akademi camiasına hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Protokol kapsamında, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Bölümü’nde görev yapan akademisyenler ve öğrenciler Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin sektörel projelerine akademik anlamda destek verecek ve taraflar ortak ilgi alanlarında TÜBİTAK, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projeleri yürütecek.
İmzalanan protokol ile aynı zamanda lisans öğrencilerinin Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.’de staj yapabilmelerine imkân sağlanacak.
- 18:25 Komşular Devreye Girdi: Eski Eşini Rahatsız Eden Şahıs Hastanelik Oldu
- 18:25 Gastronominin Genç Yıldızları Tunceli’den Madalyalarla Döndü
- 18:25 Başkan Geçit, Hayvan Bakımevi Ve Doğal Yaşam Alanında İncelemelerde Bulundu
- 18:25 Başkan Taşkın, Akpınar Çarşı Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu
- 18:25 MOTAŞ Personeliyle Kahvaltı Programında Bir Araya Gelen Başkan Er: "Yeni Bir Şehir Tasarlıyoruz"
- 18:25 Amgen Türkiye’den Dünya Böbrek Günü’nde İlham Veren Yaklaşım: “Yaşam Bir Bütündür”
- 18:25 Yeni lüks "Genç Kalmak" değil, "Biyolojik Yaşı" yönetmek.
- 18:25 Vertiv’den Yapay Zeka Veri Merkezleri İçin Devrim: OneCore ve Hut 8 İş Birliği
- 18:25 Türkiye’de Öşür Potansiyeli Yoksulluğu Karşılayabilir
- 18:25 Malatya TSO’dan istihdama ve yeniden inşaya güç verecek proje
- 16:41 Prof. Dr. Ahmet Karacalar: "Su İçsem Yarıyor Diyorsanız Lipödem Olabilirsiniz"
- 16:39 Dijital çağ el ve bilek sağlığını bozuyor
- 16:32 Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er Personelle Bayramlaştı
- 16:13 Ankara’da Hüzünlü Veda: Katar’da Şehit Olan İki İsim Son Yolculuğuna Uğurlandı
- 16:12 32 İlde FETÖ Operasyonu: 64 Şüpheli Yakalandı
- 16:11 “Timur Ve Yıldırım” Malatya’da Sahnelenecek
- 16:10 Malatya’da Bayram Haftasında 398 Olay: 82 Bin Kişi Sorgulandı
- 16:08 Malatyalı Güreşçilerden Büyük Başarı: U20 Milli Takım Şampiyon Oldu
- 16:05 Nevruz Çiçekleri İle Darende Dağları Renk Cümbüşüne Büründü
- 16:04 Suçatı Mevkiinde Peş Peşe Kazalar: 7 Yaralı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!