Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

Malatya Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer Malatyalıların umudu oldu

Malatya Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer Malatyalıların umudu oldu
Malatya Büyükşehir Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer Malatyalıların umudu oldu

“Malatya’yı 5 yılda bölgenin cazibe merkezi yapacağız”

 

 

31 Mart Yerel Seçimlerine çok kısa bir süre kalırken, bu süreçte proje ve birikimleri ile adından sıkça söz ettiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer’in göreve geldikleri süreçte hayata geçirecekleri projeler toplumda büyük yankı uyandırdı.

Akademik kimliğinin yanı sıra 20 yılı aşkındır Malatya’da STK’lar ve birçok kurumda aktif görev alarak kentin sorunları ile hemhal olan Prof. Dr. İbrahim Gezer’in Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adaylığı birçok kesimden büyük destek aldı. Saadet ve Deva Partilerinin de Büyükşehir seçimlerinde desteklediği Bağımsız Aday İbrahim Gezer’in seçim sürecinde kısır çekişmeler ve söylemlerden uzak durarak sadece Malatya’yı bölgenin cazibe merkezine dönüştürmek için hayata geçirecekleri projelerle adından söz ettirerek halkın da tam desteğini aldı.

Malatya’yı her alanda çalışan ve sorunların nasıl çözüleceği yönünde tüm planları hazır olan Prof. Dr. İbrahim Geçit, bu süreçte özellikle kısır siyasi polemiklerden uzak projeleri ile halkın ilgisini çeken biri oldu.

Ajandasında sadece Malatya'nın eskisinden daha güçlü ayağa kaldırılması hedefi ve daha yaşanabilir bir kent olma projeleri olan Gezer, gencinden emeklisine, dar gelirlisinden, sanayicisine, esnafından ev hanımına her kesimden insanı yakından ilgilendiren projeleri ile seçim öncesi Malatyalıların karşısına çıktı.

Özellikle İşsizlikle mücadele ve sanayi alanındaki önemli projelerden biri olan ‘İşte Meslek İşte Kariyer’ projesi ile “İş arıyorum ama bulamıyorum” diyen gençler ile “Meslek elemanı arıyorum ama bulamıyorum” diyen işverenin kalmayacağını söyledi.

Kurulacak bir Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde işverenlerin eleman taleplerinin toplanacağını ve istenilen vasıflar ile verilecek ücret netleştirilecek ve istenen sayıda gencin ilgili alanda işbaşı yapmalarının sağlanacağı proje ile her isteyen kişi bu merkezde meslek eğitimi alabilecek.

Prof. Dr. Gezer, “Ayrıca bu merkezde haftada bir onlarca stant açarak her işletmemize bir stant verecek ve iş arayanlarla buluşmaları sağlanacak. Böylece gençlerimiz işletme işletme dolaşmak zorunda kalmayacak. Buna ek olarak bu merkezimizde çalışan gençlerimizin sürekli gelişimlerine katkı amaçlı kariyer programları da düzenlenecek.  Meslek eğitiminin içinden gelen bir hemşeriniz olarak ilk işlerimizden biri bu projeyi hayata geçirmek olacak” dedi.

Asrın felaketinin üzerinden 14 geçmesine rağmen halen depremden çıkmış haliyle duran ilçe ve mahallelerinde bulunduğuna dikkat çeken Gezer, “Birçok yerde insanımız adeta kendi kaderine terk edilmiş durumda. Malatya insanı bunu hak etmiyor. Her alanda hızlı bir seferberlik başlatmak gerekiyor.  Bu da güçlü bir programa ve yetkin bir kadroya ihtiyaç duyuyor. İşte biz bunun için yola çıktık.  31 Mart’ı iple çekiyoruz.  Emek vermeden olmaz, hazırlık yapmadan olmaz, yol haritası çıkarmadan olmaz. Fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınma birlikte olmadan olmaz. Gelin bütün bunların olduğu bir programla şehrimizi birlikte ayağa kaldıralım. Güzel şehrimin güzel insanı. Bu çağrım sana. Biliyorum tereddütlerin var, kırgınlıkların var. Eyvallah, tüm kalbimle katılıyorum sana ama bir taraftan da soruyorum. Şehrimizin ekmek gibi su gibi yeni bir kurucu iradeye, yeni bir programa, yeni bir kadroya ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde. Sen değilse kim. Şimdi değilse ne zaman?” ifadelerine yer verdi.

 

Malatya'nın en önemli gelir kaynaklarından biri olan kayısı ile ilgili de projelerinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gezer,  “Kayısıda lokomotif kurum sorununu çözeceğiz. Kayısının marka gücü ile Büyükşehir'in kurumsal gücünü buluşturacağız. Kayısının artık bir sahibi olacak.  Büyükşehir Belediyesi kayısıyla ilgili çalışmaların merkezine dönüşecek. Kayısı konusunda heyecan verici bir süreç başlayacak. Sözümüz söz” diye konuştu.

 

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir