Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
  • Güncel
  • 19 Aralık 2023 10:56
  • Yorum: 0

Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarını yerinde inceleyen Başkan Gürkan

Kuzey Kuşak Yoluna yapılan bağlantı yollarındaki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu yolların Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.
Kuzey Kuşak Yolu’na yapılan bağlantı yollarını yerinde inceleyen Başkan Gürkan

MALATYA'NIN GELECEĞİNE VE GELECEK YÜZYILLARINA HÜKMEDECEK

Kuzey Kuşak Yoluna yapılan bağlantı yollarındaki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu yolların Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi.

Kuzey Kuşak Yolu ve bu yola yapılan bağlantı yollarındaki inceleme programına katılan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, ciddi emekler sarf edildiğini belirterek, “Ergenekon Köprüsü ile Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı kısmına şu anda devam ediliyor. Kuzey Kuşak Yolunun hem mezarlık bağlantısı, hem burası,  Çarmuzu bağlantısı, Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile birleşme bağlantıları var. Kuzey Kuşak Yoluyla beraber bu bağlantı yolları da paralel olarak bitmek üzere. Burada çok ciddi bir emek var. Bu bölgede yol düzenlemesi, ışıklandırma ve buna benzer hiçbir şey yoktu. Yol projesi ile beraber şu anda tamamını bitme aşamasına getirdik” dedi.

İnceleme programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesinde çalışan ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Gürkan, “Ergenekon Köprüsü ve Alparslan Türkeş Bulvarı diye tabir ettiğimiz bölgede Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı yolunun çalışmalarını görmek maksadıyla incelemelerde bulunmaya geldik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol medeniyettir. 21. yüzyılda artık asfaltsız hiçbir yerleşim yeri olmayacak dedik ve bu konuda gerek kırsal kesimlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek şehir merkezindeki yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı arkadaşlarımız hakikaten tarihi destanlar yazdılar. Ben bu anlamda Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’nde çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bir taraftan Kuzey Kuşak Yoluna bağlantılar verirken, diğer taraftan alternatif yol olarak yapmış olduğumuz Anayurt Bulvarı’ndan ilerisinde Malatya'nın tek arteri olan ana caddesine ve üstte Danişmend Gazi ve Alp Er Tunga Bulvarı’na bağlanan bir yol. Bu yol sadece burası ile kaim bir yol değil aynı zamanda bu yolla beraber bu yola paralel yolların gerek Kaynarca, gerek Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Dilek Mahallesi ile Şehir Mezarlığı yoluna bağlantılar da bu yolla sağlanacaktır. Diğer taraftan tren yolu ile birlikte Topsöğüt’ten Sivas Caddesi’ne bağlanacak. Aşağısında da Kuzey Çevre yoluna bağlanan büyük bir yol arteri ağı yapılıyor. Dolayısıyla bu çalışmalar Malatya'nın geleceğine ve gelecek yüzyıllarına hükmedecek.

Malatya'da şimdiye kadar hiç alternatif yolu olmayan bir şehirdi. Şehrimizin tek ana bulvarı olan, aksı olan, uluslararası ve şehirlerarası yolu olan ve Malatya'nın da ana caddesi olan İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Kışla Caddesi’nin hem üstte hem de güneyinde yeni alternatif yollar yapılarak, bu şehrimizin trafik anlamında rahatlatılması için büyük gayretler gösteriyoruz. Bizim için mevsimler çok da önemli değil. Gece gündüz demeden bütün ekiplerimiz sahanın her tarafında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu yol aynı zamanda 50 metrelik bir yoldur. Bu yolun bir taraftan ışıklandırmaları, bir taraftan bisiklet yolları, bir taraftan orta refüj ve aydınlatmalarıyla beraber hakikaten şehrimizin güzide, mümtaz bir yol ağı şeklinde hizmet edecektir. Bu çalışmaların Malatya'mıza, bölgemize ve bölge şehirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

ÇOK OKUNAN HABERLER
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
Malatya Muhabir
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8
Malatya Muhabir