
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız başkanlığında, İYİ Parti heyeti, Akçadağ ilçesini ziyaret etti. İlk olarak heyet Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal’ı ziyaret etti.
Malatya’nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, “Kayısının olmaması tüm kesimleri etkiliyor. Yani zincirleme bir etki oluşuyor. Çiftçilere yardım edilmezse çiftçiler bahçesinin bakımını yapamayacak bakım yapılmasa önümüzdeki yıllarda üretim yapılamayacak. Tarım Bakanlığı bal yapmayan arı gibi tarıma kör bakıyor. Tarım gittikçe kötüye gidiyor. Devlet destekleme yapıyormuş ya da yapacakmış gibi görünüyor. Ancak bu söylenenler ilimiz için yeterli değil. Malatya afet bölgesi ilan edilmeli. Yok şunu verdik yok bunu verdik ile çiftçi depremden sonra ayağa kalkamaz. Partimiz genel merkezi bu konuyu takip ediyor. Biz de ilimizde gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.
ÇKS KAYITLARI İÇİN 3 AY VERİLDİ
Bir yıl desteğin yeterli olamayacağını belirten Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal, “11 Nisan’da yaşanan don felaketinden sonra ilçede yaşayanlar ne yapacağını bilmiyor. Akçadağ genelinde kayısı yok. Önümüzdeki en az 2 yıl daha ürünün olmama ihtimali çok yüksek. Vatandaşlar çok büyük mağduriyet yaşayacak. Vatandaşların devletten beklentileri var. Devlet desteklemeli. Biz de onların sesini duyurmak için uğraşıyoruz. Üreticilerin kredi borçlarının en az 2 yıl faizsiz ertelenmesi ve üreticilere düşük faizli ya da faizsiz kredilerin verilmesi gerekiyor. Dönüm başına fiyat netleşmedi, komisyon oluşturulacak ona göre fiyat belirlenecek. ÇKS kayıtları dikkate alınacak. Ve ÇKS için çiftçilere 3 ay süre verildi. Ancak destekler bir yıllık olarak hesaplanmamalı. Bir yıl destek verildi sonraki yıl nasıl geçinecek üretici” ifadelerini kullandı.
DIŞARIDAN KAYISI GETİRİLECEK
İthal ürünün çözüm olmadığını belirten Başkan İnal, “Çözüm olarak dışarıdan ürün getirerek yerli ürüne katılarak satılacak. Daha önceki yıllarda Tacikistan ve Özbekistan kayısı getirilerek Malatya kayısısı diye sattılar. Ancak Malatya kayısının ismini lekelediler. Malatya kayısısı iklimi, toprağı nedeniyle farklı bir özellikte. Burada partilere, siyasiler ve yetkililere görev düşüyor. Kayısıların üzerine nereden alınıyorsa o ülke yazılsın. Malatya kayısı diye satılmasın. Bunu dile getirirseniz, üreticilerin emeklerine sahip çıkmış olursunuz” şeklinde konuştu.
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi İstihdam Merkezi İş İmkânı Sunmaya Devam Ediyor
- 18:25 Ayvalı’ya 11 Bin 950 Metre İçme Suyu Hattı
- 18:25 Yeşilyurt Güçlü Ulaşım Yatırımlarıyla Modern Bir Kimliğe Kavuşuyor
- 18:25 QR Kodlarıyla Uygulama Büyümesinde Devrim!
- 18:25 Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Sona Erdi
- 18:25 KSV Üstün Başarı Bursu başvuruları başladı
- 18:25 Konut Güvenliğinde İlk Bariyer Kapıda
- 18:25 Malatya TSO’dan işletmelere dijital vizyon
- 18:25 Sanatın kalbi Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde attı:
- 18:25 Yeşilyurt’ta Gaziler Haftasına Yakışan Söyleşi; “Vatana Adanmış Gerçek Bir Hikâye”
- 14:20 Yeşilyurt’ta Gaziler Haftasına Yakışan Söyleşi; “Vatana Adanmış Gerçek Bir Hikâye”
- 14:18 Eylem Erdem Uğurlu’ya “Umut Olan Sanatçı” Ödülü
- 14:18 Malatya’nın Fethi Anısına Konser
- 14:16 Aynanın Ardındaki Disiplin
- 14:14 Ozonun İyileştirici Gücü Tüylü Dostlara Yaradı
- 14:12 Malatya’dan Gazze’ye Ve Küresel Sumud Filosu’na Anlamlı Destek
- 14:10 Malatya Mutfağı Romanya’da Altın Madalya ile Taçlandı
- 14:08 Yeşilyurt Belediyesinin Temizlik Seferberliği Devam Ediyor
- 14:07 Çocukların Mektupları Karşılıksız Kalmadı
- 14:03 Bilim ve Teknoloji Federasyonu Başkanı Özfidan’dan İş Dünyasına Ziyaret
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!