
TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Büyük bir yıkım yaşayan ve adete çöken Malatya’mızda 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimiz yeniden kurulurken, mutlaka trafik alt yapısı da yoğunluklara göre planlanmalıdır. Apartmanlara ve sitelere daire sayısı kadar otopark zorunluluğu mutlaka getirilmeli. Yeni şehir planında yollar, caddeler ve sokaklar Malatya nüfus ve araç yoğunluğu ile en az 100 yıllık bir planlama göz önüne alınarak yeniden düzenlenmeli” dedi.
Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan MESOB Başkanı Şevket Keskin Karayolları Trafik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Şevket Keskin, “Günümüzde sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen sorunlarından birisi, trafik ve trafiğe bağlı olarak yaşanan olumsuzluklardır. Can ve mal kaybı başta olmak üzere birçok maddi ve manevi zarara neden olan trafik kazalarının önlenmesi için çalışmalar yapılmasına rağmen sorun her geçen gün artıyor. Ülkemizde her yıl binlerce vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Eğer trafik sorunu; trafik cezaları arttırılarak, radar uygulamalarına ağırlık verilerek çözülseydi, şimdi böyle bir sorunun olmaması gerekirdi. Trafik sorununun en önemli çözüm yollarından birisi bireylerin trafik güvenliği bilincinin geliştirilmesidir. Trafik bilinci geliştirilmeden, bizim 3S olarak ifade ettiğimiz Sevgi, Saygı ve Sabır hem sürücü de, hem yayada olmadığı sürece, kişilere trafikte güvenli davranış becerileri kazandırılmadığı sürece sorun çözülemez. Trafik güvenliği bilinci ana okulundan itibaren hayat boyu verilmesi ve öğretilmesi gereken bir konudur. Şu anda dünyanın en ileri teknolojisi ile yapılan araçlara rağmen, en ileri teknolojileri ile yapılan yol ve alt yapılarına rağmen kazalar önlenemiyorsa, buradaki en büyük eksiklik eğitimdir. Sürücü eğitimlerine yönelik kontrol ve denetimler bir kez daha gözden geçirilmeli.” dedi.
Şehir içi ulaşımında trafik için önemli bir sorun olduğunu belirten Başkan Şevket Keskin şunları söyledi, “Trafikte bir diğer önemli konu ve sorun ise şehir içi ulaşımlardır. Plansız imar düzenlemeleri ve yoğunluklara göre oluşturulmayan altyapı eksiklikleri ve zorunlu tutulmayan otoparklardan dolayı sadece Malatya’da değil, Türkiye’nin her yerinde aynı sorun ve sıkıntı yaşanıyor. Belediyeler, bir apartmana 20-30 dairelik inşaatına izin verirken, o apartman için maalesef 20-30 araçlık bir otoparkı zorunlu tutmuyor. Malatya’da yolların ve kaldırımların otopark olmadığını önce belediyeler öğrenmeli. Büyük bir yıkım yaşayan ve adete çöken Malatya’mızda 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimiz yeniden kurulurken, mutlaka trafik alt yapısı da yoğunluklara göre planlanmalıdır. Apartmanlara ve sitelere daire sayısı kadar otopark zorunluluğu mutlaka getirilmeli. Yeni şehir planında yollar, caddeler ve sokaklar Malatya nüfus ve araç yoğunluğu ile en az 100 yıllık bir planlama göz önüne alınarak yeniden düzenlenmeli. Malatya’da otoparkı olmayan marketlere asla ruhsat verilmemeli. Yeni dönemi fırsata çevirerek, Malatya’nın en önemli sorunlarından birisi olan trafik sorununu da çözmeliyiz.”
- 18:25 Kamuoyuna Duyuru
- 18:25 Katılım Emeklilik'ten yılın ilk yarısında güçlü performans
- 18:25 Amatör Spor Kulüplerine 10 Milyon TL Değerinde Spor Malzemesi Desteği
- 18:25 CANSUYU DERNEĞİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KÖYLÜ
- 18:25 MALATYA'YA 400 MİLYON TL DEĞERİNDE EĞİTİM KOMPLEKSİ
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Başladı
- 18:25 Eren Yağız’dan Malatya Gündemine Dair Dikkat Çeken Açıklamalar
- 18:25 Başoğlu Kablo Elfack 2025 Fuarı’nda Ürünlerini Sergiledi
- 18:25 Amatör Spor Kulüplerine 10 Milyon Tl Değerinde Spor Malzemesi Desteği
- 18:25 Liyakat Yerine Sadakatle Yapılan Atamaları Kabul Etmiyoruz!
- 16:05 Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çocuk Şenliği
- 16:04 Başkan Kılıç : Sivas’ta Türkiye’yi mezhepsel çatışmalarla bölmeye çalıştılar
- 16:01 Vali Yavuz, Muharrem Ayı İftar Programına Katıldı
- 15:59 TFF Malatya Konteyner Kent Çocukları Temmuz-Ağustos Dönemi Yaz Futbol Okulu Başladı.
- 15:57 Başkan Taşkın: “Peygamberimize Dil Uzatanları Şiddetle Kınıyoruz
- 15:53 Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Toplantılarına Başladı
- 15:50 Malatya Büyükşehir Zabıta Ekipleri Denetimlerini Titizlikle Sürdürüyor
- 15:48 17. Türkiye Gitar Buluşması Başlıyor!
- 15:45 Sivas Şehitleri Unutulmadı: Tesis Yönetim Derneği Malatya İl Başkanı Eski'den Anlamlı Mesaj
- 15:41 Sertes Enerji ile Tumurly Güçlerini Birleştirdi!
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!