
Don olayının etkilerini bilimsel veriler ışığında değerlendirmek, üreticilere yönelik önleyici tedbirlerin ele alınması ve tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Akademi Gözüyle Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı" başlıklı program düzenlendi.
Programa; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yrd. Talat Tabur, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Fatih Güven, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, Battalgazi Belediyesi Başkan Yrd. Ahmet Ünver, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yrd. Kemal Oruç, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, “11 Nisan 2025 tarihinde ilimizde meydana gelen zirai don olayının hemen ardından, Valiliğimizde ilgili paydaşlarımızla hızlı bir şekilde bir araya gelerek süreci yakından takip etmeye başladık. Zarar tespit çalışmalarını ivedilikle başlattıktan sonra daha geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirerek alınması gereken tedbirleri ve uygulanacak yöntemleri kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaştık.
Hepimizin bildiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuyu yakından takip etmekte ve gerekli adımların atılması konusunda bizzat talimatlar vermektedir.
Tarım Bakanımız da derhal ilimize gelerek yerinde incelemelerde bulunmuş, çiftçilerimizi dinlemiş ve toplantılar gerçekleştirmiştir.
Ancak bu noktada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Tüm çiftçilerimizden, kendi yöntemleriyle değil, bilimsel tavsiyeler doğrultusunda hareket etmelerini istirham ediyorum. Öncelikle sabırlı olmalı, ardından da uzmanların rehberliğinde doğru adımları atmalıyız.
Kayısı Araştırma Enstitüsü ve üniversitelerimiz bu konuda önemli çalışmalar yürütmekte ve iş birliğinin artırılması büyük önem taşımaktadır.
Bu vesileyle, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, dekanlarımıza, sahada büyük bir özveriyle çalışan Tarım İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum.
Şehrimizde gönül birliğiyle, el ele, omuz omuza çalışıyor; bu zorlu süreçten en az zararla çıkmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah kısa sürede bu süreci de aşarak daha güzel günlerde tekrar bir araya geliriz.” dedi.
Vali Yavuz’un konuşmasının ardından alanında uzman akademisyenler tarafından Zirai Don Sonrası Kayısıda Ağaç ve Bahçe Bakımı konulu sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar, sahadaki gözlemler ve bilimsel veriler ışığında değerlendirmelerde bulunarak bilgi alışverişinde bulundular.
- 18:25 Huzur 44 Uygulaması İle Kent Genelinde Denetimler Artırıldı
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım Platformu Hizmete Sunuldu
- 18:25 Şire Pazarı’nda Belirsizlik Büyüyor
- 18:25 Maket Bıçaklı Kavga: Eczacılık Fakültesinde 21 Yaşındaki Öğrenci Yaralandı
- 18:25 Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi
- 18:25 Dünya Bingöllüler Günü Malatya’da da Kutlandı
- 18:25 “Milli Teknoloji Hamlesi” Sergisine Yoğun İlgi
- 18:25 Malatya’da “Gano Excel Eğitim Semineri”ne Yoğun İlgi
- 18:25 “Hizmet Masa Başında Değil, Sahada Yapılır”
- 18:25 Üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:
- 19:15 Menopozda Vücut Tipiniz Değişiyorsa Dikkat: Obezite Sanılan "Lipödem" Tehlikesi
- 19:14 Yeşilyurtspor Deplasmanda Öne Geçtiği Maçı Kaybetti
- 19:12 Geleceğin Mühendisleri Duvar Örme Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi
- 19:09 Aslantaşlar Yerinde Kalacak: Taşıma Kararı İptal Edildi
- 19:08 Malatya’da Spor Tesislerinde Güvenlik ve Hizmet Standartları Masaya Yatırıldı
- 19:07 Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı
- 19:06 “Malatya’yı Dirençli ve Güvenli Bir Geleceğe Hep Birlikte Taşıyoruz”
- 19:00 MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı
- 18:58 Jandarmadan 29 İlde Uyuşturucuya Darbe; Aralarında Malatya da var
- 18:56 Hüseyin Amca’ya Destek İçin Tüm Kurumlar Harekete Geçti
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!