"Yeterince İyi Değilim Sandım" Raflardaki Yerini Aldı
İş hayatında büyük başarılara imza atsak, takdir toplasak da bazen içimizden yükselen o ses her şeyi bir kenara itebiliyor. Pek çok profesyonel, ulaştığı zirveyi kendi yetkinliği yerine "şans eseri oldu" veya "doğru zamanda doğru yerdeydim" gibi cümlelerle geçiştirme eğilimi gösteriyor. Modern dünyanın en yaygın ama en az konuşulan psikolojik engellerinden biri olan bu durum, literatürde İmpostor olgusu olarak tanımlanıyor. Bu görünmez engeli ve yetersizim hissini aşmak isteyenler için Ebru Feza Yeğengil tarafından kaleme alınan “Yeterince İyi Değilim Sandım” Ceres Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
"'Başarılıyım ama tamamen tesadüf...' gibi cümleler, iş yaşantısında bireylerin karşısına görünmez bir engel olarak çıkıyor. Aslında bu durum kişinin başarısını kendi yeteneğiyle değil sadece şansla elde ettiğine inanarak her an bir 'sahtekar' gibi yakalanma korkusu yaşaması nedeniyle ortaya çıkıyor. "İmposter Sendromu olarak bilinen bu psikolojik süreç, bireylerin ulaştığı başarıyı sahiplenmesine mani olurken, profesyonel gelişimde aşılması gereken en büyük zihinsel zorluklardan biri olarak görülüyor.
Davranışsal bir sağlık olgusu olan İmpostor olgusunu, klinik bir etiket olmanın ötesine taşıyarak 'İmpostor hissi' kavramıyla yeniden tanımlayan Yazar Ebru Feza Yeğengil, okurlarını derin bir keşfe çıkarıyor. Ceres Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan 'Yeterince İyi Değilim Sandım' kitabı başarının önündeki bu görünmez engelin kökenine inerek pek çok davranışın altında yatan temel nedenleri gün yüzüne çıkarıyor.
Bu Ses Gerçekten Size mi Ait?
İmpostor duygusundan özgürleşmek adına 'mükemmeliyetçilik ve yetersizlik' döngüsünü kırmayı hedefleyen çalışma, başarının şans değil, emek ve yetkinlik sonucu olduğunu kabul etmeye yönelik farkındalık egzersizleri içeriyor. Hatasızlığı başarı sanan zihniyete karşı, hataları öğrenme sürecinin bir parçası olarak gören 'Gelişim Odaklı Zihniyet' (Growth Mindset) yaklaşımını rehber edinen kitap, okuruna kritik bir soru sorduruyor: 'Bu ses gerçekten bana mı ait yoksa bana öğretilmiş bir kod mu?' Bu noktada yazar, 'yetersizim' diyen iç sese karşı bugüne kadar elde edilen başarıların ve tamamlanan projelerin listelenmesini kapsayan 'kanıt temelli' düşünmeyi pratik bir çözüm yolu olarak öneriyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Malatya’nın Duayen Tekstilcisi Mahmut Çalık’a Veda
Malatya Girişinde At Nakil Aracı Kaza Yaptı: Şampiyon Heyfa Telef Oldu
Nemrut Dağı ve Mezopotamya İçin Uluslararası Tanıtım Atağı
Mahalle Sakinleri Endişeli: Beyaz Kurt Görüldüğü Öne Sürüldü
İstanbul Lider Koleji'nden uluslararası eğitim iş birlikleri
Genç Girişimcilik Akademisi, Gençlere Gelecek Kapısı Açıyor
SON HABERLER
-
18:30AK Parti Muğla Kadın Kolları Bodrum’da Buluştu: “Bu Başarıyı Birlikte Büyüteceğiz”
-
18:19Malatya’nın Duayen Tekstilcisi Mahmut Çalık’a Veda
-
18:17Malatya Girişinde At Nakil Aracı Kaza Yaptı: Şampiyon Heyfa Telef Oldu
-
18:15Okul Saldırıları Soruşturmasında 72 İlde Dev Operasyon
-
18:13Malatya’da Suçla Mücadelede Rekor Denetim: Binlerce Kişiye İşlem, Yüzlerce Yakalama
-
18:11Malatya’da Sportif Yetenek Taraması Programı Kararlılıkla Sürüyor
-
17:16Nemrut Dağı ve Mezopotamya İçin Uluslararası Tanıtım Atağı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 29 | -33 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?