
Büyük Birlik Partisi (BBP) Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Abdulvahap Karaman, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne yaklaşılırken Malatya’da yürütülen yardım, dayanışma ve yeniden inşa çalışmalarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Karaman, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgede kaldıklarını vurgulayarak, “Gitmek kolaydı, biz kalmayı tercih ettik. Çünkü bu memleket bizim, bu acı hepimizin” dedi.
“Asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan Kahramanmaraş merkezli depremler, Malatya’da da büyük yıkıma yol açmış; binlerce bina ağır hasar almış, çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Afetin hemen ardından sahaya indiklerini belirten Karaman, BBP teşkilatlarının ve gönüllülerin yardım çalışmalarında aktif rol üstlendiğini söyledi.
“Önce İnsan Dedik, Yardımları Ulaştırdık”
Karaman, depremin ardından en acil ihtiyacın barınma, gıda ve temel yaşam malzemeleri olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Soğuk kış şartlarında insanlar sokakta kaldı. Bizler de teşkilatlarımızla birlikte yardım organizasyonlarına katıldık, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gece gündüz çalıştık. Çadırdan battaniyeye, gıdadan hijyen malzemelerine kadar pek çok desteğin ulaştırılmasına katkı sunduk. Yardıma ihtiyacı olan her vatandaşımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”
Deprem sürecinin yalnızca ilk günlerle sınırlı olmadığını belirten Karaman, sonraki aylarda da sosyal destek faaliyetlerinin sürdürüldüğünü ifade etti.
“Devlet-Millet El Ele”
Yeniden inşa sürecine de değinen Karaman, devletin tüm imkânlarıyla bölgede seferberlik başlattığını vurguladı. Özellikle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen projelerin önemine işaret eden Karaman, Malatya’da kalıcı konut ve iş yerlerinin hızla yükseldiğini söyledi.
“Devletimiz vatandaşını mağdur etmemek için güçlü bir irade ortaya koydu. TOKİ eliyle hem toplu konutlar hem de iş yerleri, dükkânlar inşa edildi. İnsanlarımız yeniden evlerine, esnafımız yeniden dükkânlarına kavuşuyor. Bu çalışmalar, şehrin ekonomik ve sosyal hayatının ayağa kalkması açısından çok kıymetli.”
Karaman, yürütülen projelerle birlikte Malatya’nın sadece yeniden inşa edilmediğini, aynı zamanda daha planlı ve dayanıklı bir şehir haline geldiğini dile getirdi.
“Malatya’yı Terk Etmedik”
Deprem sonrası bazı vatandaşların farklı şehirlere göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Karaman, kendilerinin ise bölgeden ayrılmadığını vurguladı:
“Gitmek çok kolaydı. Ama biz kalmayı tercih ettik. Çünkü zor zamanda memleketin yanında olmak gerekir. Biz burada doğduk, burada büyüdük. Bu toprakları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.”
Karaman, dayanışma ruhunun Malatya’nın en büyük gücü olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve kamu kurumlarının koordinasyon içinde çalışmasının yaraların sarılmasında önemli rol oynadığını söyledi.
Deprem Şehitleri Unutulmadı
Açıklamasının sonunda depremde hayatını kaybeden vatandaşları da anan Karaman, duygusal ifadeler kullandı:
“Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalan acılı ve kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Onları asla unutmayacağız.”
“Birlikte Ayağa Kalkacağız”
Malatya’nın yeniden ayağa kalkma sürecinin devam ettiğini belirten Karaman, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak sözlerini tamamladı:
“Bu felaket bize bir kez daha gösterdi ki en büyük gücümüz birliktir. Devlet ve millet el ele verince aşılamayacak hiçbir zorluk yoktur. Yeni Malatya doğuyor ve biz bu sürecin her aşamasında vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”
- 18:25 Vali Yavuz: Malatya Küllerinden Doğdu, Artık Dimdik Ayakta
- 18:25 Özgür Özel Erkenek’ten İktidara Yüklendi: “Depremzedeye Boş Senet İmzalatmak Suçtur”
- 18:25 Ağbaba “Elazığ Depreminden Ders Alsaydık Bu Kadar Kaybımız Olmazdı”
- 18:25 6 Şubat Depreminde Doğanşehir Devlet Hastanesi’nde Yaşananlar Kamerada
- 18:25 Akçin: Acımız Ortak, Malatya’yı Birlikte Yeniden İnşa Edeceğiz
- 18:25 Anne Kızına, Baba Oğluna Sarılı Defnedildi: 6 Şubat’ın Acısı Malatya’da Dinmiyor
- 18:25 Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Özköse’den 6 Şubat Mesajı
- 18:25 6 Şubat Depremlerinin 3’üncü Yılında Malatya’da Anma Programı Düzenlendi
- 18:25 Narkotik Operasyonunda 1 Kişi Gözaltına Alındı
- 18:25 3 Yıl Geçse De Acılar Hala İlk Günkü Gibi Taze
- 16:37 3 Yıl Geçse De Acılar Hala İlk Günkü Gibi Taze
- 16:36 Malatya’da Torbacılara Operasyon: 9 Şüpheli Gözaltında
- 16:34 6 Şubat depremlerinin üçüncü yılında Malatya’da adalet çağrısı
- 16:32 MALATYA DAHA GÜVENLİ, DAHA DİRENÇLİ BİR ŞEHİR OLDU
- 16:30 BAŞKAN ÖZCAN, TÜRKİYE–MISIR İŞ FORUMU’NA KATILDI
- 16:28 Başkan Geçit, “Kaybettiğimiz Her Bir Can, Yüreğimizde Silinmez Bir İz Bıraktı”
- 16:26 Yeşilyurt Belediyesi Afetlere Hazırlık Eğitimlerini Kararlılıkla Sürdürüyor
- 18:18 Barguzu Ortaokulu’nu ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er:
- 18:14 24. Tudem Edebiyat Ödülleri için başvurular açılıyor!
- 13:41 “Tek Bayrak, Tek Vatan” Gençlik Bayrak Yürüyüşü’nde Gurur Dolu Anlar Yaşandı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!