
Malatya’da İmam Hatip okullarının 74. kuruluş yıl dönümüne katılan Vali Seddar Yavuz, İmam Hatip okullarının sadece dini eğitim vermediğini, aynı zamanda milli güvenliğin ve bilinçli birey yetiştirmenin teminatı olduğunu vurguladı.
Malatya’da İmam Hatip okullarının 74. kuruluş yıl dönümü, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutlandı. Programa Vali Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, İmam Hatip okullarının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, tarihimize bakıldığında Osmanlı’nın son dönemlerinden Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar bilim, düşünce ve inanç ekseninde önemli kırılmalar yaşandığını söyledi. Vali Yavuz, batı ile aramızda oluşan bilim ve teknoloji farkının uzun süre tartışma konusu olduğunu, ancak bu tartışmalarda inanç ve medeniyet değerlerinden kopmadan ilerlememiz gerektiğini vurguladı.
Vali Yavuz, İmam Hatip okullarının sadece dini eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda milletin değerlerine saygılı, ahlaklı ve donanımlı bireyler yetiştiren okullar olduğunu ifade ederek. “Bu okullarda yetişen öğrenciler hem inançla hem de akılla hareket etmeyi öğrenirler. İmam Hatip okullarını sadece akademik başarısı yüksek öğrencilerin gittiği seçkin okullar haline getirmek doğru değildir. Bu okullar, toplumun her kesiminden öğrenciyi kucaklayan, herkes için açık kurumlar olmalıdır. Dindar olmak, başkalarını dışlamak değil; herkese adaletle yaklaşmaktır” ifadelerine yer verdi.
Vali Yavuz, doğru dini eğitim verilmezse dinin istismar edileceğini belirterek, “Bugün gelişmiş ülkelerin hemen hepsinde din eğitimi vardır. Eğer biz gençlerimize doğru bir dini eğitim vermezsek, din en çok istismar edilen alan haline gelir. Nitekim FETÖ örneğinde olduğu gibi yanlış dini yorumlar topluma büyük zararlar verebilir. Bu nedenle İmam Hatip okulları, sadece din eğitimi açısından değil, aynı zamanda ulusal güvenliğimizin de bir parçası olarak görülmelidir. Çünkü bu okullar, Kur’an ve sünnet temelli doğru dini anlayışı öğretirken, aynı zamanda gençlerimizin akıl, bilim ve vicdanla yetişmesini sağlar” ifadelerini kullandı.
Vali Yavuz, 28 Şubat döneminde okullara yapılan baskılara dikkat çekerek, şunları söyledi:
“O dönemde bu okullara yönelik baskılar, gençlerimizin yanlış yapılar tarafından istismar edilmesine zemin hazırlamıştır. Ancak milletimiz bu yanlışı görmüş ve bu okulları yeniden sahiplenmiştir. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, İmam Hatip okulları sadece Türkiye’de değil, İslam dünyasında da bir model haline gelmiştir. Bu okullarda hem dini hem de pozitif bilimlerin birlikte okutulması, çağımızın en büyük ihtiyacına cevap vermektedir”
Programda, “Dünden Bugüne İmam Hatip Okulları” sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından Enesler Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul öğrencilerinden oluşan “Salavat-ı Şerif Seslendirme Korosu” ilahiler seslendirdi. Kumun estetik dokusunu sanata dönüştüren Ömer Faruk Elmas’ın “Kum Sanatı Gösterisi” katılımcılardan büyük beğeni topladı. Program, Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Eymen Baştürk’ün “Sakarya Türküsü” adlı şiiri ile devam etti ve plaket takdimi ile toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
- 18:25 Malatya’da Hemzemin Geçitte Faciadan Dönüldü: Okul Servisi Trenin Altında Kalmaktan Son Anda Kurtuldu
- 18:25 Özköse: Polemik Değil, Üretim ve İş Birliği İstiyoruz
- 18:25 Emniyet Müdürü Kayhan Ay’dan Asayiş ve Trafik Denetimlerine İnceleme
- 18:25 TOKİ Şantiyesinde Şüpheli Ölüm: İşçi Hayatını Kaybetti
- 18:25 Doğanşehir’de Uyuşturucu Operasyonu: 752 Gram Esrar Ele Geçirildi
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e 100 Milyon Liralık Yatırım
- 18:25 Basın Bülteni-Hat Eserleri Sergisi Mardin'e Taşındı
- 18:25 Battalgazi Zabıtası, Market Denetimlerini Sıklaştırdı
- 18:25 Malatya’da Kaçak İçkiye Geçit Yok
- 18:25 Malatya Ticaret Borsası Başkanı Özcan: “Kayısının Markası Malatya’dır, Tartışma Değil Birlik Gerekiyor”
- 18:04 Malatya Ticaret Borsası Başkanı Özcan: “Kayısının Markası Malatya’dır, Tartışma Değil Birlik Gerekiyor”
- 18:02 Ceza İsyanı: Malatya’da Hafriyat Kamyoncuları Kontak Kapattı
- 18:01 Battalgazi Zabıtasından Marketlerde Sıkı Denetim
- 16:40 Modern Pentatlonda Malatya Rüzgarı
- 12:57 TVF 2. Lig Kadınlar Voleybol’da Malatya Takımları Haftayı Galibiyetle Kapattı
- 12:53 HAK-BİR Emekliler Derneğinden İl Jandarma Komutanlığına Ziyaret
- 12:44 Başarılı Sporcu Kardeşler Gülşen'den Halk Eğitimi Merkezi'ne Anlamlı Ziyaret
- 12:41 Malatya’da Eylül Ayında 834 Konut Satıldı
- 12:38 Milletvekili Babacan: Kalegöl Oteli Öğretmen Akademisi’ne Dönüşüyor
- 12:35 Öğrenci Gezi Minibüsü Devrildi: 1’i Ağır 14 Yaralı
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!