Öz Elif Sitesi Soruşturmasında Belgeler Yeniden Talep Edildi, Dosya Yeni Bilirkişiye Sevk Edildi
6 Şubat depremlerinde 31 kişinin hayatını kaybettiği Kilis ve Baydoğan apartmanlarına ilişkin davada teknik raporların yenilenmesine karar verildi; dosya Yalova Üniversitesi bilirkişi heyetine gönderilecek.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’da, Öz Elif Sitesi’nde yer alan ve toplam 31 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis ve Baydoğan apartmanlarının çökmesine ilişkin 10 sanıklı yargı süreci, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesi’nde bulunan Öz Elif Sitesi’ndeki Kilis Apartmanı, ilk depremde yıkılarak 27 kişiye mezar olmuş; ikinci depremde yıkılan Baydoğan Apartmanı’nda ise 4 kişi yaşamını yitirmişti. Bu kapsamda hazırlanan iddianamede, fenni mesul ve şantiye şefi olarak görev yapan S.Ç. ile A.B.H., müteahhit M.C., kooperatif yöneticileri C.A., C.C., İ.V. ve Ş.P. ile kamu görevlileri İ.B., N.S. ve Y.K.’nin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçundan cezalandırılmaları talep ediliyor.
Belgelerle İlgili Usulsüzlük Tartışması
Duruşmada, 2020 Elazığ depremi sonrası düzenlenen hasar tespit belgelerine ilişkin ciddi usulsüzlük iddiaları gündeme geldi. Mahkemece daha önce talep edilen ıslak imzalı raporlar yerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ekran görüntüsü formatında doküman gönderildiği tespit edildi. Yeşilyurt Kaymakamlığı’nın ise hasar tespit tutanaklarına dair yetkili kurum olmadığını belirterek konuyu İl Müdürlüğü’ne yönlendirdiği kaydedildi.
Sanık avukatlarından Ali Haydar Özer, sürecin sağlıklı ilerlemesi için resmi belgelerin eksiksiz ve usule uygun temin edilmesi gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“2020 Elazığ depremine ilişkin ıslak imzalı raporların önceki yöneticiler döneminde sisteme işlendiği bilinirken, yeni yönetim tarafından ilgili kurum olunmadığı gerekçesiyle yanıt verilmemesi tutarsızlık yaratmaktadır. İl Müdürlüğü’nün ekran görüntüsü göndermesi ise hukuki güvenilirlik açısından risk taşımaktadır. Bu belgelerin ıslak imzalı şekilde yeniden talep edilmesini, aksi durumda ilgili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz.”
Müştekiler Şikâyetlerini Sürdürdü
Duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlanan ve mahkeme salonunda hazır bulunan müştekiler de tüm sorumlular hakkında şikâyetlerini yineledi. Söz alan sanıklar ise önceki beyanlarını tekrar ettiklerini ifade ederek beraatlerini talep ettiler.
Dosya Yalova Üniversitesi’ne Gönderilecek
Mahkeme heyeti, mevcut teknik raporların yetersizliği ve yeni değerlendirme ihtiyacı doğrultusunda dosyanın Yalova Üniversitesi bünyesindeki bilirkişi heyetine sevk edilmesine karar verdi. Ayrıca, 2020 depremine ilişkin Kilis ve Baydoğan apartmanlarının hasar tespit raporlarının ıslak imzalı nüshalarının yeniden temini için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Yeşilyurt Kaymakamlığı’na müzekkere yazılmasına hükmedildi.
Mahkeme, söz konusu belgelerin başka dosyalarda mevcut olduğunun anlaşılması nedeniyle bu raporların yeniden gönderilmesinin zorunlu olduğunu belirtti; kurumların talebe uymaması hâlinde haklarında suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.
Bilirkişi incelemesi ve resmi belgelerin tamamlanmasının beklenmesi nedeniyle duruşma 16 Nisan 2026 tarihine ertelendi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Malatya’nın Duayen Tekstilcisi Mahmut Çalık’a Veda
Malatya Girişinde At Nakil Aracı Kaza Yaptı: Şampiyon Heyfa Telef Oldu
Nemrut Dağı ve Mezopotamya İçin Uluslararası Tanıtım Atağı
Mahalle Sakinleri Endişeli: Beyaz Kurt Görüldüğü Öne Sürüldü
İstanbul Lider Koleji'nden uluslararası eğitim iş birlikleri
Genç Girişimcilik Akademisi, Gençlere Gelecek Kapısı Açıyor
SON HABERLER
-
18:30AK Parti Muğla Kadın Kolları Bodrum’da Buluştu: “Bu Başarıyı Birlikte Büyüteceğiz”
-
18:19Malatya’nın Duayen Tekstilcisi Mahmut Çalık’a Veda
-
18:17Malatya Girişinde At Nakil Aracı Kaza Yaptı: Şampiyon Heyfa Telef Oldu
-
18:15Okul Saldırıları Soruşturmasında 72 İlde Dev Operasyon
-
18:13Malatya’da Suçla Mücadelede Rekor Denetim: Binlerce Kişiye İşlem, Yüzlerce Yakalama
-
18:11Malatya’da Sportif Yetenek Taraması Programı Kararlılıkla Sürüyor
-
17:16Nemrut Dağı ve Mezopotamya İçin Uluslararası Tanıtım Atağı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 29 | -33 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?