MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu
MHP MALATYA Milletvekili Mehmet FENDOĞLU 2026 Yılı Bütçe görüşmelerinin devam etti TBMM Genel Kurulunda Adalet Bakanı Yılmaz Tunc’a Malatya Adliye Sarayının tamamlanması için ödeneğinin ödenmesini ve Malatya Adli Tıp Kurumunun ihalesinin 2026 yılında yapılmasını talep etti.
MHP Milletvekili Fendoğlunun sorusu ve Adalet Bakanın cevabı tutanaklara böyle yansıdı.
ADALET BAKANLIĞI TUTANAK 18/12/2025 BAŞKAN - Sayın Fendoğlu...
MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) - Teşekkür ederim Sayın Başkan. Sayın Bakanım, adalet hizmetlerinin hızlı, etkin ve çağdaş mekânlarda sunulması hukuk devleti ilkesinin en önemli unsurlarındandır. Bu anlayışla Bakanlığınızın ülke genelinde yürüttüğü adalet altyapısı yatırımlarını takdirle takip ediyoruz. Bu kapsamda, Malatya'da inşaatı devam eden adliye sarayının 2026 yılı içerisinde tamamlanabilmesi için geriye kalan ödeneğin 2026 merkezî yönetim bütçesine dâhil edilmesini, ayrıca Malatya ve çevre illere hizmet verecek adli süreçlerin sağlıklı ve hızlı yürütülebilmesine büyük katkı sunacak yeni Adli Tıp Kurumunun ihalesinin 2026 yılında yapılabilmesi için gerekli ödeneğin bütçeye alınması yönünde Bakanlığımızın bir çalışması var mıdır? Bu yatırımların hızla hayata geçirilmesi hususundaki destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
BAŞKAN - Komisyon...
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SÖZCÜSÜ AHMET KILIÇ (Bursa) - Sayın Başkanım, teşekkür ediyoruz. Sorulara Sayın Bakanımız cevap verecektir.
ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım. Değerli milletvekillerimiz, sizleri saygıyla selamlıyorum
Sayın Fendoğlu Malatya Bölge Adliye Mahkemesi, Malatya Adliyesi ve Malatya Adli Tıp Kurumu binalarıyla ilgili sordu. Malatya deprem yaşayan bir ilimiz, deprem bölgesinde bütün kamu binalarında olduğu gibi adalet binalarıyla ilgili de önemli çalışmalarımız var, Malatya da bunlardan biri. Malatya Bölge Adliye Mahkememizin temelini atmıştık, inşaatı devam ediyor. Malatya Adliyesi 100 bin metrekare kapalı alandan oluşan bir adliye binamız, onu da inşallah 2026'nın adli yılına yetiştirmeye çalıştırıyoruz. Malatya Adli Tıp Kurumu binamız da bölgeye hizmet edecek, onunla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mahalle Sakinleri Endişeli: Beyaz Kurt Görüldüğü Öne Sürüldü
İstanbul Lider Koleji'nden uluslararası eğitim iş birlikleri
Genç Girişimcilik Akademisi, Gençlere Gelecek Kapısı Açıyor
II. MTÜ Ar-Ge Proje Pazarı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
ECE SANAT ART GALLERY MÜZAYEDESİNDEN KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK
Yeşilyurt Belediyesi 300 Bin Adet Fide Dağıtımı Yapacak
SON HABERLER
-
14:46Mahalle Sakinleri Endişeli: Beyaz Kurt Görüldüğü Öne Sürüldü
-
14:22İstanbul Lider Koleji'nden uluslararası eğitim iş birlikleri
-
14:16Genç Girişimcilik Akademisi, Gençlere Gelecek Kapısı Açıyor
-
14:10II. MTÜ Ar-Ge Proje Pazarı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
-
13:44ECE SANAT ART GALLERY MÜZAYEDESİNDEN KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK
-
13:41Yeşilyurt Belediyesi 300 Bin Adet Fide Dağıtımı Yapacak
-
13:32Konteynerkentte Yalnız Yaşayan Yaşlı Adam Ölü Bulundu
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 29 | -33 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?