“Malatya’da Kiralar Neden Düşmüyor? Uzmandan Net Açıklama: Arz Talep Karşılamıyor”
“Kiralarda Fırtına Dinmiyor: ‘TOKİ Gelse de Fiyatlar Düşmez’”
Dilara Site Yönetimi Emlak, İnşaat ve Gayrimenkul temsilcisi Özcan Değdaş kentte son dönemde hızla yükselen kira fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özcan, kira artışlarının temel nedeninin arz–talep dengesizliği olduğunu belirtti.
Özcan, Malatya’da konut üretiminin uzun süredir ihtiyacı karşılamadığını vurgulayarak, TOKİ projelerindeki gecikmelerin ve altyapı eksikliklerinin fiyatları doğrudan etkilediğini söyledi. Artan inşaat maliyetlerine dikkat çeken Özcan, bugün bir dairenin maliyetinin 6–7 milyon liraya ulaştığını, bu nedenle mülk sahiplerinin düşük kiralara yanaşmadığını ifade etti.
Kentteki nüfus yapısının değiştiğini belirten Özcan Değdaş, genç nüfusun büyük bölümünün tayinlerle başka illere gittiğini, geride gelir seviyesi düşük ve yaşlı nüfusun kaldığını aktardı. Don olayları nedeniyle Kayseri’de rekoltenin sıfıra düşmesi sonucu piyasanın daraldığını hatırlatan Özcan, bölgede alım gücünün ciddi şekilde azaldığını söyledi.
Kamuoyunda sıkça dile getirilen “Kiraları emlakçılar artırıyor” iddiasını da değerlendiren Özcan, bunun gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Emlakçı hızlı kiralama ister. Fiyatları yükselten emlakçılar değil, mülk sahiplerinin talepleridir.” dedi.
TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle kiraların düşüp düşmeyeceğine ilişkin soruya ise Özcan net yanıt verdi:
“Düşmeyecek. Çünkü bu kez enflasyon baskısı devreye giriyor. Resmî kira artış oranları %58’den %33’e düşmüş olsa da mülk sahipleri bu rakamları kabul etmiyor. ‘Piyasa enflasyonu yüksek’ diyerek kiraları geri çekmek yerine artırma eğilimindeler.”
Özcan, inşaat maliyetlerindeki belirsizlik, kentsel dönüşümdeki yavaş ilerleme ve ekonomik koşullar nedeniyle Malatya’da kira fiyatlarında kısa vadede düşüş beklemenin mümkün olmadığını kaydetti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Deprem Sonrası Yeniden İnşa: Yaka Gökyüzü Camii İbadete Açıldı
MHP’de Görevden Alma Dalgası Büyüyor: İl Yönetimi Sayısı 11’e Yükseldi
Türkiye’nin İlk Yerli Hızlı Treni Testlerde 225 Kilometre Hıza Ulaştı
İbiş’in Uzay Macerasına Malatya’da Yoğun İlgi
TRT Müzik Ekranlarında Malatya Türküleri Gecesi
Malatya’da Narkotik Mücadele Masaya Yatırıldı
SON HABERLER
-
18:02Deprem Sonrası Yeniden İnşa: Yaka Gökyüzü Camii İbadete Açıldı
-
18:00Gaziantep Merkezli 8 İlde Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 81 Gözaltı
-
17:55MHP’de Görevden Alma Dalgası Büyüyor: İl Yönetimi Sayısı 11’e Yükseldi
-
17:53Türkiye’nin İlk Yerli Hızlı Treni Testlerde 225 Kilometre Hıza Ulaştı
-
17:49İbiş’in Uzay Macerasına Malatya’da Yoğun İlgi
-
17:43TRT Müzik Ekranlarında Malatya Türküleri Gecesi
-
17:40Malatya’da Narkotik Mücadele Masaya Yatırıldı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 30 | -36 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm EczanelerHAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?