Malatya Muhabir
Reklam Alanı
26 Ekim 2025 17:37 15 Nis 05:25

Malatya Kırsalında Yaşam Yeniden İnşa Ediliyor

Malatya Kırsalında Yaşam Yeniden İnşa Ediliyor

Depremin yaralarının sarıldığı Malatya kırsalında, 16 bin köy tipi konutun inşası ve 530 kilometrelik altyapı çalışmasıyla yaşam yeniden canlanıyor.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’nın kırsal bölgelerinde kalıcı konut ve altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen projeler kapsamında 16 bin köy tipi konut inşa edilirken, 530 kilometrelik altyapı hattı da yenileniyor.

Depremzede vatandaşların güvenli konutlara kavuşması amacıyla hem betonarme hem de hafif çelik konstrüksiyon sistemleriyle inşa edilen konutlarda çalışmalar hızla ilerliyor. Aynı zamanda köy yolları, içme suyu ve kanalizasyon hatları da baştan sona yenileniyor. Malatya Valiliği ve MASKİ’nin desteğiyle yürütülen çalışmalar, il genelinde 1.200 farklı noktada eş zamanlı şekilde devam ediyor.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kırsal kesimlerde tamamlanan konutların kura çekimlerinin sürdüğünü belirterek, “Depremzede vatandaşlarımızın bir an önce güvenli ve konforlu evlerine kavuşmaları için tüm kurumlarımızla sahadayız” dedi.

Bölge halkı, 1.200 ayrı yerleşim noktasında devam eden konut ve altyapı yatırımlarının kırsalda yaşamı yeniden canlandırdığını vurguluyor.

Henüz yorum yapılmamış

Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?

Reklam Alanı

PUAN DURUMU

Tüm Fikstür
# Takım O Av P
1 Galatasaray A.ş. 30 46 71
2 Fenerbahçe A.ş. 30 38 67
3 Trabzonspor A.ş. 30 25 65
4 Beşi̇ktaş A.ş. 30 18 55
5 Göztepe A.ş. 30 10 48
Diğer Takımları Gör
13 Hesap.com Antalyaspor 30 -19 28
14 Kasimpaşa A.ş. 30 -12 31
15 Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ 30 -15 25
16 Zecorner Kayseri̇spor 30 -36 23
17 İkas Eyüpspor 30 -22 25
18 Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük 30 -26 20
Reklam Alanı

HAVA DURUMU

ADANA
0°C
Bilinmiyor
Reklam Alanı

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Reklam Alanı

Sıradaki haber yükleniyor...

Reklam