Malatya kayısısı Prag’da tanıtılacak
Dışişleri bakanlığı tarafından hazırlanan programda Prag Cumhuriyeti büyükelçiliğinde Malatya Kayısı ve Mutfağı tanıtılacak.
Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan Türk mutfağının dünyanın değişik Ülkelerinde ve dört bir yanında tanıtımla ilgili. Dışişleri bakanlığımızın dönem dönme yapmış olduğu çalışmalar vardı. Son zamanlar ’da Malatya’mızda gastronomi konusunda Malatya mutfağının tanıtılması konusunda çok önemli bir çalışma başlatıldı. Özellikle marka şehirler konusunda Kentimizin Türkiye'deki marka şehirler arasında yerini alabilmesi için , gastronomi ve turizm tarih turizmin birleştirilip aslında Malatya’mızın özellikle bu alanda bir marka şehir olma konusunda önemli bir çalışma yapılıyor. Malatya valimizin başkanlığında kurulmuş bir komisyonda bizde Malatya Ticaret Borsası MTB olarak Malatya Kayısını temsil ediyoruz dedi.
“özelikle önümüzdeki günlerde 11- 19 Haziranda “ kayısımızı ve mutfağımızın tanıtımı yapılacağını belirten Başkan Özcan Dışişleri bakanlığımız bir genelgesiyle özellikle Prag Çek Cumhuriyetinde Türk Mutfağının tanıtılması ile ilgili program yapılıyor. Malatya Ticaret Borsası MTB olarak hem kayısının tanıtımını hem’ de özellikle Türk mutfağının ne kadar güçlü olduğunu ve Malatya’nın Türk Mutfağı içerisindeki hem lezzetlerini tanıtmak hem’de kuru meyve grubunda öne çıkan Malatya Kayısı Mız burada tanıtılması için MTB olarak programa katkıda bulunmak için önemli bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Malatya Kayısımız Prag Çek Cumhuriyeti büyükelçiliğinde tanıtılması amacıyla yaklaşık 200 tane Küçük Malatya kayısı bohçası diye adlandırdığımız bir çalışma gerçekleştirdik ifade eden Başkan Özcan Küçük kayısı paketini tanıtımı yaptı gün kurusu kükürtlü diye adlandırdığımız sarı kayısı'mız ve kayısı çekirdeği var küçük kutu içinde misafirlere sunulmasını için bir çalışma gerçekleştirdik. Kayısının Avrupa birliği coğrafi işaret belgesini hem’ de çekirdeğin coğrafi işaret belgesini kayısının kısaca insan sağlığı açısından önemi vurgulayan yapan bir paket hazırladık. Hazırladığımız 200 kayısı paketini arkadaşlarımız Dışişlerini Bakanlığımıza ulaştıracak. Çek Cumhuriyeti Prag büyükelçiliğinde hem Türk Mutfağını hem ’de Malatya Mutfağını tanıtımı gerçekleştirilecek Malatya mutfağımız tanıtılacak Ülkedeki kuru meyve grubunda yer alan ve ürünlerin başında gelen bizde kayısımız bu şekilde tanıtmış olacağız bunlar özellikle çok önemli çalışmalar. Her seferinde yeni pazarlar arama konusundaki gayret ve çalışmalarımızın dâhilindedir bu daha önce böyle bir çalışma yaptık . Lüksemburg Büyükelçiliğinden bu konu hakkında MTB’ ye teşekkür belgesi verilmişti yapmış olduğumuz çalışmalar inşallah Kayısı’ da yeni pazarlar yeni tüketici kitlelerini keşfetti kayısının ne kadar güzel olduğunu onların damak tatlarına ulaşarak’ da göstermiş olacağız bunlarda bizim için, yeni ihracat kapıları aralamak konusunda önemli katkı sağlamış olacak Hem Dışişleri Bakanlığımıza hem’ de Malatya Valiliğimize ve turizm il müdürlüğümüze bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.
Çok Okunan Haberler










Yorumlar (0)