
Konuşmamız Gerek Derneği olarak Türkiye’nin her yerinde regl olan bireylerin sağlıklarını ve insanlık onurlarını koruyabilmeleri için yeterli regl bakım ürününe ve sağlık hizmetlerine ulaşabilmelerini, bu ihtiyaçlarını karşılarken utanç hissetmemeleri ve ötelenmemeleri için çalışıyoruz.
Regl tabusu ve regl yoksulluğu ile mücadelede Türkiye’nin ilk sivil toplum kuruluşuyuz. 2016 yılında topluluk hareketi olarak başlayan yolculuğumuz 2021’de resmî olarak dernekleşerek sürmeye devam ediyor. Bugüne kadar ülkemizde 1,8 Milyon kadın ve kız çocuğuna ulaşarak regl ile ilgili fiziksel ve mental sağlık için farkındalık çalışmaları yaptık ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz regl bakım ürünleri ulaştırarak somut çözümler sunduk.
Eğitim çalışmalarımız kapsamında regl eğitici eğitimleri veriyor, farklı yaş gruplarından ve arka planlardan gelen katılımcılara regl tabusu ve regl yoksulluğu hakkında konuşma ve düşünme alanı sağlıyoruz. Kesişimsel bir yaklaşımla herkesin menstrüel sağlık için olmazsa olmaz ürünlere, temiz su ve sabuna, kilitlenebilir ve güvenli tuvaletlere, cinsel sağlık ve regl bakımı eğitimine erişimini destekliyoruz.
Regl çemberleri ve paylaşım çemberleri düzenleyerek insanların bu konuları güvenli bir ortamda konuşabilmesini sağlıyoruz. Yalnızca regl olanların değil regl olmayanların da katıldığı eğitim ve etkinlikler ile bütüncül bir toplumsal dönüşüm hedefliyoruz.
Regl bakım ürünlerine erişimde yaşanan eşitsizlikleri gidermeyi, regl konusunda toplumdaki yanlış algıları değiştirmeyi ve eğitimlerle bilinç oluşturmayı hedeflemekteyiz. Kamu kurumları, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak hem saha çalışmaları yürütüyor hem de politika değişiklikleri için savunuculuk faaliyetleri gerçekleştiriyoruz.
2023 Mart’ından bu yana deprem bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyor, afet durumlarında acil ihtiyaçlara yönelik destek sağlıyoruz. Sosyal medyada güçlü bir dijital savunuculuk yürütüyor, regl tabusunu yıkmak ve farkındalık yaratmak adına kampanyalar düzenliyoruz.
Ayrıca, uluslararası tanınırlığa sahip Period Positive Workplace programının Türkiye’deki tek temsilcisiyiz. Bu programla iş yerlerinde regl dostu politikaların yaygınlaşmasını destekliyoruz.
Menstrüel adalet için verdiğimiz bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyor, sizlerin desteği ile eylemlerimizin daha sürdürülebilir olmasının güvenini taşıyoruz.
Siz de daha eşit ve daha sağlıklı bir toplum için bu dönüşümün parçası olmak isterseniz lütfen bizimle [email protected] adresinden iletişime geçin.

- 18:25 Tobb Nefes Kredisi’nde Kredi Hacmi 50 Milyar TL’ye Yükseltildi
- 18:25 U16 Milli Takım Kampına Malatya Hokeyden Üç Sporcu Davet Edildi
- 18:25 Altın fiyatları uluslararası piyasalarda 4.090 dolara yükseldi
- 18:25 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Marmara Bölgesi Deprem Erken Uyarı Sisteminde Yeni Aşamaya Geçti
- 18:25 Başkan Taşkın, Tamamlanan Projeleri Teşkilatla İnceledi
- 18:25 “Havlucu Memed Anlatıyor, Lütfü Acıbucu ve Ekibi Söylüyor” Etkinliği 20 Kasım Perşembe Günü!
- 18:25 "Deprem Bölgesinde Başlayan Umut Yolculuğu"
- 18:25 Başkan Geçit, “Kadim Çırmıhtı, Köy Evleri ve Restorasyon Projeleriyle Ayağa Kalkıyor”
- 18:25 Asya-Pasifik piyasalarında endeksler geriledi
- 18:25 Malatya 'da ilk Defa 1.Organize Sanayide Fuar Gerçekleşti.
- 18:12 “İstanbul’da Kuluncak Rüzgarı: MAKULDER Kongresi Yoğun İlgiyle Gerçekleşti”
- 18:10 19 Kişiye Mezar Olan Ermeç Apartmanı Davası Ertelendi
- 18:08 Sanayi Esnafına Kura Şoku: İkizce’de İşyeri Çıkan Esnaf Şaşkın
- 18:07 Malatya’da Suriyeli Aileye Ulaşılamadı: Ekipler Kapıyı Kırarak Eve Girdi
- 18:06 Ağbaba; “Malatya’da AFAD’ın Kendi Binası Yok”
- 18:03 Malatya’da Depremzedeler Yeni Yuvalarına Kavuştu
- 18:03 Cloudflare Arızası Malatya’da da Erişim Sorunlarına Yol Açtı
- 18:01 Malatya’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı 248 Bin 548’e Ulaştı
- 18:00 Malatya U-12 Futbol Ligi’nde Şampiyonlar Belli Oldu
- 17:59 Battalgazi Belediyespor’da Cuma Nasır Dönemi Sona Erdi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!