
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçesinde 36 ayrı noktada kurban satış ve kesim yerinin vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyerek, bayramı bayram tadında yaşamak için Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarının altını çizdi.
9 gün sürecek olan Kurban Bayramının huzurlu ve sağlıklı geçmesi için kendi görev ve yetki sahasındaki çalışmalara ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerinden ibadethanelere, mezarlıklardan park ve bahçelere kadar tüm alanlarda yoğun bir çalışma yürütüyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen koordinasyon toplantısından sonra görevleri tevdi edilen ekipler, kurban bayramının sağlıklı, huzurlu ve güzel bir şekilde geçmesi için ilçenin dört bir tarafında yoğun bir mesai yapıyor.
Kurban Bayramına sayılı günler kala Yeşilyurt’taki market, tatlıcı, şekerci, pastane ve pazar yerlerinde gıda denetimlerine ağırlık verilirken, mezarlıklar, park alanları, refüjler, kaldırımlar ve yaşam alanları baştan aşağıya temizleniyor. Yeşilyurt’un 36 noktasında hizmet verecek olan kurban satış ve kesim yerlerinin temiz ve düzenli olması içinde son hazırlıklar yapılıyor.
Başkan Geçit, Bayram Hazırlıklarını Yakından Takip Ediyor
Kurban Bayramı için başlatılan hazırlıkların tüm aşamalarını yakından takip ederek, belediye ekiplerine son talimatlarını veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçesinde Kurban Bayramına yakışan güzelliklerin ortaya çıkması için bütün hizmet alanlarında titiz ve planlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Vatandaşların gerek bayram alış verişlerini gerekse de ziyaretlerini ve kurban ibadetlerini rahat ve temiz alanlarda yapması için her türlü önlemi aldıklarına dikkat çeken Başkan Geçit, Yeşilyurt'un 36 noktasında belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde ise son hazırlıkların yapıldığını sözlerine ekledi.
Kamu, kurum ve kuruluşların yanı sıra mahalle muhtarlarıyla planlı ve koordineli çalışarak Kurban Bayramı için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Başkan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Zabıta ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü personellerinin yanı sıra Veteriner Hekim ve Din Görevlilerinden oluşan Kurban Denetim Birimi ekiplerinin kurban kesimlerinin dini vecibeler başta olmak üzere hijyen kurallarına uygun şekilde yapılması için görev başında olacağını söyledi.
Kurban kesim ve satış yerlerinin hem vatandaşların, hem de kurban satıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda düzenlendiğini hatırlatan Başkan Geçit, kurban hizmetleri komisyonunca belirlenen yerler dışında, cadde ve sokak gibi yerlerde kesim yapanların tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanacağını hatırlattı.
Başkan Geçit: “Ekiplerimize Talimatlarımızı Verdik”
Kurban Bayramının ilçe genelinde huzur içerisinde yaşanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Başkan Geçit, “Yeşilyurt Belediyesi olarak Kurban Bayramının ilçemizde huzurlu, güzel ve bayramın ruhuna uygun ortamlarda geçmesi için her türlü önlemi aldık. İlgili kamu ve kurumlarıyla işbirliği ve koordineli olarak yürüttüğümüz hizmetlerle arife gününden bayramın sonuna kadar kendi görev ve yetki sahamızdaki hizmetleri layıkıyla yerine getirmek için ekiplerimize gerekli talimatları verdik. İlçemizin 36 farklı noktasında kurban satış ve kesim yerini belirledik, kurban ibadetlerinin sağlıklı ve temiz bir şekilde gerçekleşmesi için tüm önlemleri alacağız. Satış ve kesim noktalarının temizliği, kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlara ve taleplere ekiplerimiz anında müdahale edecek olup, hemşehrilerimiz istek ve taleplerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden ilgili birimlere rahatlıkla iletebilirler. Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü personellerimiz ise market, pastane, lokanta ve pazar yerleri gibi alanlarda rutin denetimlerine ağırlık verirken, hem kurban satış ve kesim yerlerinde ki çalışmalara destek verecekler hem de vatandaşlarımızın alış veriş yaptığı alanlarda ki denetimlerini de sürdürecekler. İlçemizin farklı noktalarında bulunan mezarlık alanlarının düzenlenmesi ve temizliğiyle ilgili çalışmalarımızda tüm hızıyla devam etmektedir. Bizlerde bayram boyunca sahada olup hem çalışmaları yerinde takip edeceğiz hem de hemşehrilerimizle bir araya gelerek bayramın sevincini, coşkusunu ve heyecanını birlikte yaşayacağız. Yeşilyurt Belediyesi olarak bayrama her yönüyle hazırız, ilçemizin beraberlik ve kardeşlik atmosferine yakışacak güzel bir bayram yaşamak için her zaman olduğu gibi 7/24 sahada hemşehrilerimizin emrinde olacağız.” diye konuştu.

- 18:25 Türkiye Hazır Beton Birliği 2025 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu:
- 18:25 Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
- 18:25 Yeşilyurt Belediyesi, 3. Ayak Tenisi Turnuvası Düzenliyor
- 18:25 Anadolu Set Voleybol Ekibinden Anlamlı Destek
- 18:25 Milletvekili Ağbaba’dan “Kayısı Çiçeği Festivali” Çağrısı
- 18:25 Battalgazi Belediyesinden Polis Haftasına Anlamlı Destek
- 18:25 Battalgazi’de Bakkallara Sıkı Denetim Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi
- 18:25 Bacanaklar Arasında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
- 18:25 Bacanaklar Arasında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
- 18:25 Bacanaklar Arasında Silahlı Kavga: 2 Yaralı
- 13:26 Yeşilyurt Belediyesi, 3. Ayak Tenisi Turnuvası Düzenliyor
- 18:48 Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Yalçın: “Depremin izleri tamamen silinmeli”
- 18:41 Malatyalı Hemşehrimiz Cebrail Mungan’a Önemli Görev
- 18:34 Malatya’dan Türkiye’ye Uzanan Başarı: Dilara Site Yönetimi Ödülle Taçlandı
- 18:08 Genç Diplomatlar Malatya’da Buluştu: MUNTEGRAL Zirvesine 130 Öğrenci Katıldı
- 18:06 Hipnoterapi Hem Psikolojik Sorunlar Hem de Kişisel Gelişim İçin Kullanılabilir
- 18:05 Traktörün Altında Kalan Çiftçi Hayatını Kaybetti
- 18:03 Malatya’da iki ayrı noktadaki intihar girişimi polis ekiplerince önlendi
- 16:05 Parmak Kopartan Lezzet: Yussuf Ciğer
- 15:21 Malatya’da Dirençli Hipertansiyon Hastasına Umut Olan İlk Müdahale
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |


















İlk Yorum Yazan Sen Ol!