
Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimleri devam ediyor. Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan üçüncü dersin üçüncü konuğu Tarihçi-Yazar Nezir Kızılkaya oldu. Kızılkaya, “Malatya Basın Tarihi” hakkında bilgi verdi.
Programa Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Tarihçi Yazar Nezir Kızılkaya, Tarihçi Yazar Bülent Korkmaz, Gazeteci Abdullah Ergül ve Kültür Mirası Okulu öğrencileri katıldı.
Tarihçi Yazar Nezir Kızılkaya, Malatya Basın Tarihi hakkında katılımcılara görsel ve yazılı bir sunum gerçekleştirdi.
Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültürel Faaliyetler Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, “Malatya Kültür Mirası Okulu projemizin üçüncü oturumunda Tarihçi Yazar Nezir Kızılkaya hocamızı misafir ediyoruz. Malatya’nın tarihini, kültürünü, kültürel mirasını ele alıyoruz. Şehrimizin kimliği ve kültürü ile ilgili güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve bizden sonraki nesillere yeni ve güzel bir miras bırakmak istiyoruz” dedi.
1970’li yıllarda Malatya’da Çok İyi Gazeteciler Yetişmeye Başlıyor
Tarihçi-Yazar Nezir Kızılkaya, “1923 yıldan itibaren Malatya’da gazete çıkmaya başlamış ve hiç kesinti yaşanmamıştır. Çok fazla vilayette sıkıntılar yaşanmasına rağmen İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu yıllarında kâğıt, mürekkebin, enerjinin kıt olduğu dönemlerde bile hiç kesintiye uğramamıştır. Malatya’nın haber alma hakkını kullanmalarını sağlamışlardır” dedi.
1950’li yıllarda Malatya’da yerel basında hareketliliğin olduğunu söyleyen Kızılkaya, “O dönemde çok fazla gazete yayına başlıyor. Lise öğrencileri kendi harçlıkları ile kültürel amaç ve hedefli gazeteler çıkarıyorlar. Tabi, maddi sıkıntılardan dolayı birçok gazete ve dergi kapanıyor. 1967 ve 1973’lü yıllarda ‘Yıllık Çalışmaları’ yayınlanıyor. 1970’li yıllarda ise gazetecilik ön plana çıkıyor. Malatya’da çok iyi gazeteciler yetişmeye başlıyor. Birçoğu ulusal anlamda kendilerini kanıtlayan ve varlıklarını hissettirecek şekilde görev yapıyorlar. 1990’lı yıllarda ise Basın Yayın Genel Müdürlüğü tarafında basın hayatı ile ilgili kitap yayınlanıyor. 1990’lı yıllarda Malatyaspor’un maçlarının olduğu haftalık gazetelerin sabah erken saatlerde bittiğini görüyoruz. 2000’li yıllarda ise, internetin yaygınlaşması ile birlikte gazete okuyucu sayısı hızla düşmeye başladı” dedi.
Kızılkaya, “1923 yılından günümüze kadar yayınlanan yaklaşık 225-230 bin arası yerel gazeteyi dijitalleştirip, arşivledim. Yerel gazeteler o dönemlerde çok büyük bir işlevi yerine getiriyorlardı” dedi.
Tarihçi Yazar Nezir Kızılkaya, Malatya Kültür Mirası Okulu programına katılan öğrencilere Malatya Basın Tarihi kitabını imzaladı. Malatya Basın Tarihi programı soru cevap bölümü ile sona erdi.
- 18:25 MHP İl Başkanı Gökhan Gök: Malatya’nın Her Köşesinden Davet Alıyoruz
- 18:25 500 Bin Sosyal Konut Projesinde İlk Teslimler Deprem Bölgesinde Yapılacak
- 18:25 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i Makamında Ziyaret Etti
- 18:25 Yeşilyurt’ta Geçmişe Vefa, Geleceğe İlham: “Bir Değer, Bir Ömür” Projesi Başladı
- 18:25 “TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’e ‘Edebiyat’ Ödülü”
- 18:25 “Fuat Kozluklu, Malatya’da ‘Vizörün Ardındaki Dramı’ Anlattı”
- 18:25 Bilal Yıldırım Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Oldu
- 18:25 Yoğun Kar Yağışında Örnek Dayanışma: Motaş ve Belsos Yolcuları Yalnız Bırakmadı
- 18:25 Malatya– Çelikhan Yolunda Yoğun Kar ve Tipi Ulaşımı Aksattı
- 18:25 Malatya U13 Hokey Takımları Özgür Gazze Kupasında Başarı Gösterdi
- 17:11 Doğanşehir’de Kar Yağışı Kazaya Neden Oldu: 1 Yaralı
- 17:08 Malatya’da Yağış Sonrası Koordineli Müdahale: 33 Kişi Kurtarıldı, Tüm Yollar Açıldı
- 14:19 Trafik Magandasının Yolcu Otobüsüne Ateş Açması Kameralara Yansıdı
- 14:17 Darende’de Kar Mesaisi: Belediye Ekipleri Gece Boyu Sahadaydı
- 14:13 Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası
- 12:23 Tanyer Yapı Zemin Grubu Koordinatörü İnşaat Yüksek Mühendisi Batuhan Tozburun:
- 12:22 Rotawatt ile Elektrikli Araç Şarjında Yeni Bir Dönem Başlıyor
- 12:20 Büyükşehir Belediyesi Altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor
- 12:19 Babacan: Yeni adalet sarayı Malatya’ya değer katacak
- 12:18 Malatyalı şehit astsubay Berkay Karaca için Lüleburgaz’da son veda töreni düzenlendi
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!