
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, Ahilik ilkelerinin günümüzde her zamankinden daha fazla önem taşıdığını açıkladı.
Keskin, Ahilik Teşkilatı'nın Türk-İslam esnaf ve sanatkârları arasında kurulan ve toplumun ahlaki, mesleki ve ekonomik yapısını şekillendiren önemli bir yapı olduğunu belirtti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin’den Ahilik Haftası Mesajı yayınladı.
-“Ahilik, Toplumsal Dayanışmanın Temelidir”
Başkan Keskin, Ahilik’in 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu topraklarında kurulduğunu ve Osmanlı Devleti'nin birçok bölgesine yayıldığını belirterek, “Ahilik, Türklerin mesleki, sanatsal, askeri, dini ve ahlaki açıdan yetişmesini sağlayan bir Türk-İslam esnaf ve sanatkârlar teşkilatıdır” dedi.
-“Adalet, Yardımlaşma ve Ahlakın Simgesi”
Ahi Teşkilatı'nın, toplumun farklı kesimleri arasında adalet, yardımlaşma ve ahlakı teşvik ettiğini ifade eden Keskin, “Ahi Teşkilatı, millet ile devletin, zengin ile fakirin, üretici ile tüketici arasında sağlam ilişkiler kurarak toplumun huzur içinde yaşamasını sağlamayı amaç edinmiştir” dedi. Yardımlaşmanın, adaletin ve doğruluğun hüküm sürdüğü toplumlarda sorunların kendiliğinden çözüldüğünü belirten Keskin, bunun Ahilik Teşkilatı'nın önemli bir başarısı olduğunu vurguladı.
-“Günümüz İçin Ahilik Önemli”
Başkan Keskin, Ahilik ilkelerinin günümüzde de büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Güçlünün zayıfı ezdiği, haksız rekabetin yaşandığı, insanların güven duymadığı bir dönemde, İslam inancından beslenen Ahilik ilkelerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu şüphesizdir” şeklinde konuştu.
-“Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Ahilikten Geliyor”
Keskin, Ahilik Teşkilatı’nın günümüz işletmeleri için de örnek alınması gereken prensipleri barındırdığını söyledi. Müşteri memnuniyeti, sürekli gelişme ve kaliteli üretim gibi kavramların Ahilik’te köklü bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Keskin, "Müşterinin velinimet sayılması ve kaliteli üretimin haysiyet meselesi olması, Ahilik'in temel ilkelerindendir" dedi.
-“Ahilik, Ahlaki Değerlerin Yansımasıdır”
Başkan Keskin, Ahilik Teşkilatı’nda meslek ve sanat eğitiminin yanı sıra bireylerin ahlaki değerlerle yetiştirildiğine vurgu yaparak, mesleki değerlerin yozlaşmaması adına Ahilik ilkelerinin mesleki eğitimde yaşatılması gerektiğini belirtti.
Ahilik Kültürü’nün toplumun her kesiminde yaşatılması gerektiğini ifade eden Keskin, geçmişte Türkiye’de en önemli Ahilik Kutlamalarına ev sahipliği yapan Malatya’da depremden dolayı 2 yıldır bu etkinlikleri yapamamaktan üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Çökmüş olan şehrimiz yeniden ayağa kalktığında bayramlarımızı eskisi gibi coşkulu bir şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Keskin, “Tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm Ahilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Esnaf Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.
- 18:25 Kış Lastiği Kullanımı Hakkında Kamuoyuna Duyuru
- 18:25 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Birlik ve Kardeşlik Mesajı
- 18:25 Başkan Kılıç ; Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, milletimizin başı sağolsun
- 18:25 Tecde Muhtarı Ali Yiğit’ten Kayısı Açık Hava Müzesi Önerisi
- 18:25 2 Dakikayla Ölümden Döndü: Otomobil Konteyneri Biçip Tarlaya Uçtu
- 18:25 Darendeli Usta İmkânsızlıkları Aştı: Çalışmak İsteyene Her Yer İşyeri
- 18:25 Silahlı Yaralama Olayına Karışan 4 Şüpheli Yakalandı
- 18:25 Bostanbaşı’nda Hırsızlık Girişimi Kanlı Bitti: 1 Kişi Yaralandı
- 18:25 “Türkiye Hiçbir Zaman Kuzey Kore Olmayacak
- 18:25 MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök’ten Şehit Askerler ve Düşen Askeri Uçak İçin Taziye Mesajı
- 17:14 BBP Doğu Anadolu Koordinatörü Abdulvahap Karaman’dan Şehit Askerler İçin Taziye Mesajı
- 17:12 Malatya’da Zehir Tacirlerine Geçit Yok: 11 Şüpheli Tutuklandı
- 16:54 Malatya’da 116 Sanıklı Çete Davasında Duruşmalar Tamamlandı: 8 Sanığa Tahliye
- 16:52 Ak Parti Bakan’dan Şehitlerimiz İçin Taziye Mesajı
- 16:48 Beylerderesi Göleti'nde İntihar Girişimi
- 16:47 Malatya’da 116 Sanıklı Suç Örgütü Davası Sürüyor
- 16:46 Kayısı Bahçelerinde Sonbahar Mücadelesi Başladı
- 16:44 Sağlıklı dişlerin temelini ebeveynler atıyor!
- 16:43 Ekim Ayında Malatya Havalimanı’nda 70 Bin 548 Yolcuya Hizmet Verildi
- 16:42 Doğanşehir Belediyespor U14 Ligi’nde Nağmalup Liderliğini Sürdürdü
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!