
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “İş dünyası olarak üretim ve ihracatın ülke ekonomisi için ne anlama geldiğini biliyoruz, sorumluluğumuzun farkındayız. Koşullar ne olursa olsun, üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında “Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri Eğitim Programı" düzenlendi.
“DEPREM SONRASI İHRACATIMIZ İVME KAZANDI”
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “Ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine, ihracat yönüyle döviz girdisi sağlanmasına ve sanayileşmeye sağladığı katkılarla Malatya’mız, bölgemizin çekim merkezi konumundadır. Şehrimizin sahip olduğu bu stratejik konumun farkındayız. Bu nedenle, hedefimiz ihracatçı üyelerimizin sayılarının artması. Üyelerimizin yeni pazarlar bulmaları, ihracat kapasiteleriniz artırmaları ve ihracat yapmayan üyelerimizin de ihracata yönelmelerini önemsiyoruz. Bu kapsamda Odamızda kurduğumuz Dış Ticaret Birimi aktif bir şekilde çalışıyor. Gerek odamızda düzenlediğimiz ihracat eğitimleri, gerekse URGE projeleri ile şehrimizin ihracatı her geçen yıl artıyor. Deprem öncesinde yıllık 455 Milyon dolar olan ihracatımız, depremin etkisiyle 2023’te yüzde 13 düşüşle 392 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak, ihracatımızın yeniden ivme kazandığını söyleyebilirim. Hemen rakamlarla ifade etmek isterim. 2024’ün ilk 10 ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 9,6 artışla 347 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik” dedi.
“YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMELİYİZ”
“İş dünyası olarak üretim ve ihracatın ülke ekonomisi için ne anlama geldiğini biliyoruz, sorumluluğumuzun farkındayız” diyen İlhan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Koşullar ne olursa olsun, üretmeye devam edeceğiz. Şehrimizin ana ihracat kalemi kuru kayısı olsa da farklı sektörlerde ihracat yapan firmalarımız da var. Küresel ihracatın daraldığı bu dönemde inovatif ve yüksek katma değerli ürünleri ihracat kalemlerimize katmamız kaçınılmaz. Yükte hafif, pahada ağır ürünlerin ihracatını gerçekleştirecek firmaların sayılarını arttırmamız gerekiyor. Sanayiciler olarak en zayıf olduğumuz alanın, yenilikçi buluş, inovasyon kapasitesi ve AR-GE kültürü olduğunun farkındayız. Bugünkü eğitimlerin bu anlamda şehrimiz ihracat kültürüne önemli bir katkı sunacağına gönülden inanıyoruz. Sanayimiz için önemli bir konu olan Yeşil Mutabakat konusuna da değinmeden geçmek istemiyorum. Zaman daralıyor. 2026 yılında tamamen uygulanmaya başlanacak olan Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenlemesi, özellikle AB ülkelerine ihracat yapan firmalarımızı yakından ilgilendiriyor. Bugünkü eğitimler arasında Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği konusu da var. Sanayicilerimizin bu eğitimi kaçırmamalarını diliyorum.”
Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mükerrem Aksoy ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak da birer konuşma yaptı. Konuşmalarda eğitimin faaliyetlerinin önemine vurgu yapıldı. Konuşmaların ardından Ticaret Bakanlığı Uzmanları tarafından TSO üyelerine sunum gerçekleştirildi.
- 18:25 Doğanşehir Belediyespor U14 Ligi’nde Nağmalup Liderliğini Sürdürdü
- 18:25 Turgut Özal Üniversitesi Öğrencilerine “Evlilik Öncesi” Eğitimi
- 18:25 Türkiye Şehit Haberiyle Yasa Boğuldu: En Büyük CASA Faciası 2001’de Malatya’da Yaşanmıştı
- 18:25 Malatya’da Deprem Sonrası Fizyoterapi Alanında Yeni Dönem Başlıyor
- 18:25 Yerli ve Milli Parti Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın’dan Askerî Uçak Kazasına İlişkin Taziye Mesajı
- 18:25 Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül’den Taziye Mesajı
- 18:25 Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Malatya İl Başkanı Süleyman Eski’den Anlamlı Taziye Mesajı
- 18:25 Endüstriyel Hayvancılık, Küresel İklim Hedeflerini Tehdit Ediyor
- 18:25 Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı Yapıldı Ayhan “Milletimizin Başı Sağolsun”
- 18:25 Başkan Er, “Projeyle 21 Bin Dekar Arazinin Sulanması Sağlanacak”
- 15:21 Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den taziye mesajı “Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum”
- 15:13 Yeşil Bir Gelecek, Sürdürülebilir Konutlarla Mümkün Olacak
- 15:08 Milli Ağaçlandırma Gününde 2200 Fidan Toprakla Buluştu
- 14:18 Mehmet Ercan'dan Şehitler İçin Başsağlığı Mesajı
- 17:07 Yıldız: “Atlı Cirit Bizim Mirasımız, Malatya Sahip Çıkmalı”
- 17:04 MAGİNDER Başkanı Karademir: “İkizce’ye Şehir Hastanesi Zorunlu Hale Geldi"
- 17:03 Malatya’da 733 Bin 650 Fidan Toprakla Buluştu
- 17:00 Malatya İstihdam Fuarı Kapılarını Açtı
- 15:17 Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Belediyesi’nin Yeni Hayvan Barınağı Projesini İnceledi
- 15:12 Yeşilyurt Belediyesi, Banazı’nın Yollarını Yeniliyor
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!