
Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.
Mücbir Sebep Hali süresinin 6 aylık uzatılmasının yeterli olmayacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta meydana gelen ve büyük yıkım ile can kaybına yol açan depremler sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğrendik. Eğer son kez uzatılacaksa, 6 aylık bir uzatma yeterli olmayacaktır. Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerimizde iş dünyası 6 Şubat öncesine dönemedi. Hala ayağa kalkamayan on binlerce esnafımızın olduğu deprem illerinde Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Beşeri sermayesini ciddi ölçüde kaybeden şehrimiz zaten niteliksiz göç almayı sürdürüyor. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır” dedi.
“BİRİKEN BORÇLAR İÇİN AZAMİ KOLAYLIK SAĞLANMALI”
Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde biriken borçların ödenmesi konusunda azami düzeyde kolaylık sağlanmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Mücbir Sebep Hali süresi sona erdiğinde KDV, Kurumlar Vergisi ve Muhtasar şartsız koşulsuz taksitlendirilmeli. İşletmelerin tüm SGK borçları da teminata gerek duyulmaksızın taksite bağlanmalıdır. 50 bin TL ve üzeri borçların taksitlendirilmesi için istenen teminat şartı kaldırılmalı ya da limit 500 bin TL’ye yükseltilmelidir. Biriken borçların taksitlendirilmemesi durumunda esnaf, tüccar ve sanayicimiz zor durumda kalacaktır. Teşviklerinin yanması ile karşı karşıya kalacak olan üyelerimiz için ileride telafisi daha zor sonuçlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
- 18:25 Sami Er: “İki Yıl Şantiye Şefi Gibi Çalıştık”
- 18:25 Darende’de 7 Bin 312 Fidan Toprakla Buluşturuldu
- 18:25 Malatya’da 70 Gündür Kayıp Olan Bipolar Hastası Gençten Haber Alınamıyor
- 18:25 Malatya’da Uluslararası Simülasyon Heyecanı: MUNTEGRAL’26 Gençleri Bir Araya Getirdi
- 18:25 CHP’den İstifa Eden Meclis Üyesi AK Parti’ye Katıldı
- 18:25 Şadoğlu Apartmanı Davasında Tutuklama Talebi: Duruşma 22 Nisan’a Ertelendi
- 18:25 Malatya’da Doğa Eğitimi İçin Gönüllüler Sahaya Hazır
- 18:25 Malatya’da Eğitime Dev Yatırım: Hayırsever Desteğiyle Yeni Okul Hizmete Açıldı
- 18:25 Malatyamuhabir.com’un Mart Ayı Arama Performansı Dikkat Çekti
- 18:25 Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Yüksel Duman’dan Polis Haftası Mesajı
- 14:37 Malatyalı Öğrenciden Gururlandıran Büyük Başarı
- 14:24 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Gaziantep’te Eğitim Yatırımlarını İnceledi
- 14:02 Tümosan, 50. Yılında Yeni Serileriyle Sahneye Çıkıyor
- 14:00 1–7 Nisan Ulusal Kanser Haftası’nda Farkındalık Buluşması: “Geleceğe Umut, Yaşama Hareket Katıyoruz”
- 13:59 Büyükşehir Belediye Meclisi Çarşamba Günü Toplanıyor
- 13:57 Türkiye Hazır Beton Birliği 2025 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu:
- 13:54 Türk İş Kadınlarından Belgrad Çıkarması
- 13:53 Yeşilyurt Belediyesi, 3. Ayak Tenisi Turnuvası Düzenliyor
- 13:50 Anadolu Set Voleybol Ekibinden Anlamlı Destek
- 13:44 Milletvekili Ağbaba’dan “Kayısı Çiçeği Festivali” Çağrısı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |



















İlk Yorum Yazan Sen Ol!