Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir
Malatya Muhabir

İlk Uzay Mühendisinden İlham Dolu Mesajlar; “Yıldızlara Bakın Ama Yerinizde Durmayın"

İlk Uzay Mühendisinden İlham Dolu Mesajlar; “Yıldızlara Bakın Ama Yerinizde Durmayın"
İlk Uzay Mühendisinden İlham Dolu Mesajlar; “Yıldızlara Bakın Ama Yerinizde Durmayın"

Türkiye’nin ilk uzay mühendisi Turgay Karakaş, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) öğrencilerle bir araya geldi. “Çalışmaktan başka alternatifimiz yok” diyerek gençlere azim, inanç ve üretim çağrısında bulundu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ), Türkiye’nin ilk uzay mühendisi Turgay Karakaş’ı öğrencilerle buluşturdu. MTÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) iş birliğiyle düzenlenen “Tekno Kariyer” programı, Battalgazi Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa MTÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Erdem ve Prof. Dr. Ahmet Selim Özkan, T3 Vakfı Eğitim ve Ar-Ge Koordinatörü Merve Koçoğlu, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından üniversite tanıtım filmiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan MTÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, “Bu etkinlik sadece bir kariyer günü değil; bilgiyle, üretimle ve yenilikle şekillenen bir gelecek vizyonunun ortaklaşa inşasıdır.” dedi.

T3 Vakfı Eğitim ve Ar-Ge Koordinatörü Merve Koçoğlu da konuşmasında, “Milli teknoloji hamlesinin kalbinde gençler var” diyerek Türkiye’nin teknoloji üretiminde gençlerin önemine vurgu yaptı. “Bu ülkenin gençleri sadece tüketen değil, üreten bir nesil olacak” diyen Koçoğlu, Bilim Türkiye ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri gibi projelerle gençlere teknoloji eğitimi verdiklerini belirtti.

Programın onur konuğu Türkiye’nin ilk uzay mühendisi Turgay Karakaş ise salondaki gençlere hayat hikâyesinden örnekler vererek ilham dolu bir konuşma yaptı. Çocukluk yıllarında beyin felci nedeniyle 6 yaşına kadar yürüyemediğini söyleyen Karakaş, “Pes etmedim, çalıştım ve Türkiye’nin ilk uzay mühendisi oldum. Bizim başka alternatifimiz yok; çalışmak zorundayız.” dedi.

Karakaş, TÜBİTAK SAGE’de yer aldığı savunma sanayi projelerinden bahsederek, “Yurt dışından teklifler aldım ama gitmedim. Çünkü benim hayalim, bu ülkenin çocuklarının yıldızlara bakarken umut etmesini sağlamak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda tüm salonu ayağa kaldırarak kısa bir egzersiz yaptıran Karakaş, “Siz bu hareketi 3 saniyede yaptınız, ben bunu 9 yılda öğrendim. Yılmadım, çalıştım. Başarmanın yolu azimden geçer.” sözleriyle alkış topladı.

Program, Teknofest 2025’te dereceye giren MTÜ öğrencilerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUM YAP
37 + 66 = ?

İlk Yorum Yazan Sen Ol!

NAMAZ VAKİTLERİ Tüm Vakitler
İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
06:10 07:40 12:33 14:55 17:16 18:40
  Takım O Av. P
1 FENERBAHÇE A.Ş. 15 13 40
2 GALATASARAY A.Ş. 15 13 40
3 MONDİHOME KAYSERİSPOR 15 8 29
4 TRABZONSPOR A.Ş. 15 8 26
5 BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 8 26
6 YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 15 6 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 15 6 23
8 ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 6 22
9 KASIMPAŞA A.Ş. 15 6 21
10 ATAKAŞ HATAYSPOR 15 4 18
11 MKE ANKARAGÜCÜ 15 4 18
12 EMS YAPI SİVASSPOR 15 4 18
13 VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK 15 4 17
14 RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 15
15 GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 5 15
16 TÜMOSAN KONYASPOR 15 3 14
17 YILPORT SAMSUNSPOR 15 4 14
18 CORENDON ALANYASPOR 15 3 14
19 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. 15 3 13
20 İSTANBULSPOR A.Ş. 15 2 8