
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, Malatya’da yaşanan zirai don olayının ardından Topsöğüt Mahallesi’ndeki kayısı bahçelerinde incelemelerde bulundu.
11 Nisan 2025 akşamı başlayan kar yağışı ve sıcaklıkların eksi derecelere düşmesiyle birlikte meydana gelen zirai don olayının ardından, özellikle kayısı üretiminde büyük zarar gören bölgelerden biri olan Topsöğüt Mahallesi’ndeki kayısı bahçelerinde üreticilerle birebir görüşerek sahadaki durumu yerinde inceledi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“11 Nisan’ı 12 Nisan’a bağlayan gece, ilimiz Malatya’da ve Karadeniz’den bu tarafa uzanan geniş bir bölgede -7 dereceye kadar düşen sıcaklıklarla birlikte ciddi bir don olayı yaşandı. Başta kayısı olmak üzere birçok meyve ağacı ve toprak ürünü ciddi zarar gördü. Çiftçimiz mağdur durumda. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Şu ana kadar yapılan tespitlere göre yaklaşık 950 bin dekarlık bir alan etkilendi. Sayın Valimiz, Tarım ve Orman Bakanımız başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarla görüşmeler gerçekleştirdi; gerçekleştirmeye de devam ediyor. Bizler de Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızla konuya ilişkin görüşmelerimizi sürdürüyoruz.
Tarım sigortası olan vatandaşlarımızın TARSİM üzerinden müracaatlarını yapması büyük önem taşıyor. Biz il başkanlığı olarak, don olayının yaşandığı gece itibarıyla Sayın Valimiz ve tüm teşkilatlarımızla birlikte bu konunun takipçisiydik; takipçisi olmaya da devam ediyoruz.
Hükümetimiz güçlüdür; şimdiye kadar olduğu gibi, tarımsal faaliyette bulunan, ziraatle uğraşan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Sayın Valimizin koordinesinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve diğer kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Öncelikle zararın ne kadar olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.
Beklenmedik bir hadise yaşadık. Bildiğimiz kadarıyla Malatya’da bu tarihlerde böyle bir olay daha önce yaşanmadı. Mevsimler ve iklim değişiklikleri nedeniyle Malatya’da kayısı başta olmak üzere tüm meyve ağaçlarında zarar oluştu.
Devletimiz ve hükümetimiz, büyük deprem sonrasında iki yıl içerisinde nasıl gerekli tedbirleri alıp vatandaşlarımızı mağdur etmediyse, çiftçilerimizi de mağdur etmeyecektir. Bizler de elimizden gelen tüm gayreti fazlasıyla göstermeye çalışıyoruz. Cenab-ı Hak böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın.”
- 18:25 Darende’de Çocuklar Sinemayla Buluştu
- 18:25 Malatya, Fiber Altyapı Yatırımlarında Türkiye İkinciliğine Yükseldi
- 18:25 Uzmanlardan Uyarı: Artan Ekran Süresi Zihni Yoruyor, Dijital Detoks Şart
- 18:25 Samanköy Konteyner Kentte Konteyner Yangını
- 18:25 MHP’den Bayrak Provokasyonuna Sert Tepki: “Bayrak Kutsaldır, Uzanan El Kırılır”
- 18:25 Doğanşehir’de Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi
- 18:25 Darende–Elbistan Ve Darende–Kuluncak Karayolları Trafiğe Açıldı
- 18:25 Kafede Silahlı Kavga: 1 Yaralı, 1 Gözaltı
- 18:25 Gece Yarısı Müstakil Evde Yangın Paniği
- 18:25 "Malatya'nın Geleceğini İnşa Ediyoruz"
- 16:35 Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
- 16:32 Ekran Süresini Azaltmak Zihinsel Sağlığı Destekliyor: Uzmanlardan Dijital Detoks Uyarısı
- 16:24 Göz Kapağı Ameliyatı, Sağlık ve Estetik İçin Tercih Ediliyor
- 16:23 Şevket Keskin'den Sınır Hattındaki Bayrak Saldırısına Sert Tepki
- 16:22 Yeşilyurt Belediyesi Geleneksel AVM Sömestr Spor Şenliği Başlattı
- 19:06 Başkan Kılıç : Tüm değerlerimizin sembolü olan bayrağımıza yapılan saldırının bedeli ödetilmeli
- 18:59 Yerli Ve Milli Parti’den Bayrak Saldırısına Sert Tepki
- 18:40 Türk Bayrağına Alçak Saldırı: “Türk Milletinin Şerefine Uzanan Her El Kırılır”
- 18:16 Malatya’da Temizlik Ve Site Yönetimi Sektörü Güç Birliği Yapıyor
- 17:50 'Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği' Turnuvası başladı
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |















İlk Yorum Yazan Sen Ol!