Baskil’den sonra Elbistan’da Kayısısı İçin Harekete Geçti
Elazığ’ın Baskil ilçesinin ardından bu kez Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi için de Elbistan kayısısının tescilini gündeme getirdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zühal Karakoç, “Elbistan Kayısısı’nın kendi adıyla tescil edilmesi için girişimlerde bulundu.
Elazığlı vekillerin Baskil kayısısını “Malatya Kayısısı’ndan ayırma çabalarının yankıları sürerken, Kahramanmaraş’tan gelen bu yeni adım, bölgesel kayısı tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Milletvekili Karakoç’un, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile yaptığı görüşmede, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen “Malatya Kayısısı” coğrafi işaretinin yıllardır Elbistan’ı da kapsadığını hatırlattığı öğrenildi.
Karakoç, Elbistan kayısısının farklı bir iklim ve toprak yapısında yetiştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Elbistan kayısısı, Kahramanmaraş’ımızın bereketli topraklarında, Afşin yelinin serinliğinde, Ceyhan suyunun bereketinde yetişir. Rengi daha parlak, kokusu daha yoğun, tadı ise bambaşkadır. Her meyvesinde alın teri, her tanesinde Kahramanmaraşlı çiftçinin emeği vardır.”
Milletvekili Karakoç, 2024 yılı verilerine göre Elbistan’da 109 bin 60 dekar alanda 46 bin 390 ton kayısı üretildiğini, verimin ise dekar başına 425 kilogram olduğunu söyledi.
Karakoç, “Bu kadar güçlü bir üretim kapasitesi ve özgün bir aromaya sahipken, Elbistan kayısısının ‘Malatya Kayısısı’ adı altında anılması ne adaletlidir, ne de emeğe saygıdır. Bu, hem üreticimizin alın terine hem de Kahramanmaraş’ın onuruna gölge düşürür” ifadelerine yer verdi.
MHP’li vekil sözlerini, “Her şehir kendi değerine sahip çıkmalı, her emek kendi adıyla anılmalı. Elbistan kayısısı; adıyla, tadıyla, toprağıyla Elbistan’dır, Kahramanmaraş’tır. Bu yanlış tescilin düzeltilmesi için girişimlerimizi başlattık. Çünkü biz Kahramanmaraşlıyız; emeğin, hakkın ve alın terinin yanındayız” ifadeleriyle tamamladı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kaymakam Sungur’dan Şehit Ailesine Anlamlı Ziyaret
Otobüste Türkü Sürprizi: 21 Yaşındaki Genç Yolculara Moral Oldu
Diyanet 2026 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
Bakan Göktaş Duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu’ndan Gençlere Dev Destek
Darende’de Güvenli Ve Sağlıklı Kurban Kesimi İçin Seferberlik
Malatya Tarım Müdürlüğü’nden Buzağı Yetiştiricilerine Tam Destek
SON HABERLER
-
19:30Malatyalı Üniversite Öğrencisinin Acı Sonu: Kurye Olarak Çalışırken Hayatını Kaybetti
-
17:18Çevreyolunda İki Araç Çarpıştı; 2 yaralı
-
17:15Kaymakam Sungur’dan Şehit Ailesine Anlamlı Ziyaret
-
17:13Aralarında Malatya’nın da Bulunduğu 18 İlde Siber Suç Operasyonu: 127 Şüpheli Yakalandı
-
17:12Otobüste Türkü Sürprizi: 21 Yaşındaki Genç Yolculara Moral Oldu
-
16:59Kara: Covid-19 Aşısı Vücutta Kalmaz, Güçlü Bağışıklık Sağlar
-
16:57Diyanet 2026 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
PUAN DURUMU
Tüm Fikstür| # | Takım | O | Av | P |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Galatasaray A.ş. | 30 | 46 | 71 |
| 2 | Fenerbahçe A.ş. | 30 | 38 | 67 |
| 3 | Trabzonspor A.ş. | 30 | 25 | 65 |
| 4 | Beşi̇ktaş A.ş. | 30 | 18 | 55 |
| 5 | Göztepe A.ş. | 30 | 10 | 48 |
| Diğer Takımları Gör | ||||
| 13 | Hesap.com Antalyaspor | 30 | -19 | 28 |
| 14 | Kasimpaşa A.ş. | 30 | -12 | 31 |
| 15 | Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ | 30 | -15 | 25 |
| 16 | Zecorner Kayseri̇spor | 30 | -36 | 23 |
| 17 | İkas Eyüpspor | 30 | -22 | 25 |
| 18 | Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük | 30 | -26 | 20 |
NÖBETÇİ ECZANELER
Tüm Eczaneler- Bu şehre ait nöbetçi eczane bilgisi şu anda bulunamadı.
HAVA DURUMU
ANKET
Tüm SonuçlarYeni tasarımı beğendiniz mi?


Düşüncelerini Paylaş
Henüz yorum yapılmamış
Bu haber hakkında ilk yorumu siz yapmak ister misiniz?