
Yeşilyurt Zaviye Mahallesi’nin bazı bölgelerini içine alan rezerv alanı kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar, bazı vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.
Deprem sonrası yaşanan büyük yıkımın ardından, “daha güvenli, daha yaşanabilir ve hakkaniyetli” bir yeniden yapılanma sözüyle başlatılan süreç, bugün halkı evsiz, çaresiz ve belirsizlik içinde bırakmış durumda. Zaviye mahallesinin bazı bölgelerini içine alan Merkez 9, 10, 11, 12, 13, 14 ve 16 projelerinde toplam 891 konut dağıtılırken, 1.100 hak sahibinden 209 depremzede karma kura yöntemiyle başka mahallelerdeki konutlara yerleştirildi. Bazı depremzedelere ev çıkmadı, bazılarına kendi kat, cephe ve konumundan çok uzak evler çıktı.
HERKESE KONUM, KAT VE CEPHESİ AYNI OLAN BİNA SÖZÜ VERİLMİŞ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Zaviye Mahallesi’nde konut kuralarında bazı hak sahiplerine kendi parselleri yerine farklı bölgelerden daire verilmesi zaten mağdur olan insanları bir kez daha mağdur bırakmış durumda. Rezerv alandaki konutların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen kurada 209 hak sahibine, kendi mahallesinden değil, farklı bölgelerden konut çıkması işin tuzu biberi oldu. Sorun sadece başka mahalleye ev çıkması olmayıp, yerel yöneticiler tarafından bölgede yaşayan depremzedelere yönelik ; “ herkese kendi binasında, konum ve cephesinde, kendi binası olmasa bile başka binada konum, kat ve cephesi aynı olan ev verileceği, herkesin şerefiye hakkının korunacağı sözü verilmesine rağmen bu sözün tutulmadığı görülmektedir. Zamanında yol cepheli ve ara kat olmasından dolayı evlerine fazladan para verdiklerini ama şimdi tamamen arka binalara bakan, kör cepheli evlerin kendilerine verildiğini belirten bazı depremzedeler bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istiyor” ifadelerini kullandı.
KURADA EV ÇIKAN AMA MUTSUZ BİR KİTLE VAR
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının devamında yetkililere çağrı yaparak; Zaviye Mahallesi’nde mağdur olan vatandaşların talepleri dikkate alınarak bir çözüm bulunmalıdır. Verilen sözler eksiksiz olarak tutulmalı, halkın güveni yeniden kazanılmalıdır. Rezerv alan uygulamaları adil, şeffaf ve denetlenebilir şekilde yapılmalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ‘Bugüne kadar deprem bölgesinde vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmadık, attırmadık” ifadelerini kullanmıştı. Gelinen noktada vatandaşa rağmen, talepler dikkate alınmadan binalar dikildiği ortaya çıkıyor. Kurada evleri çıkan ama mutsuz olan bir kitle yaratılmış. Malatya’nın geleceğini inşa ederken, halkı yok sayarak değil; halkla birlikte, halk için kararlar alınmalıdır. Başta Zaviye Mahallesi olmak üzere yaşanan bu sorunların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim” dedi.
- 18:25 Yeşilyurt Belediyespor, Diyarbekir Deplasmanında Galibiyet Peşinde
- 18:25 Şirketlerin markalaşması ve kurumsallaşması için imzalar atıldı
- 18:25 Bir Yanda Açlık, Diğer Yanda Obezite: Gıdanın Adaletsiz Dağılımı Dünyayı Tehdit Ediyor
- 18:25 Başkan Geçit, Seyituşağı ve Yalınkaya’da Çözüm Odaklı Ziyaretler Gerçekleştirdi
- 18:25 A’dan Z’ye Meme Kanseri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- 18:25 Etkili İletişim Rekabette Fark Yaratıyor...
- 18:25 Türkiye’nin Dört Bir Yanından STK’lar Malatya’da Buluştu
- 18:25 JASAT 10 ve 18 Yıl Önce İşlenen İki Cinayeti Daha Aydınlattı
- 18:25 Merve Özmen, Jetlid’in Yeni Genel Müdürü Oldu
- 18:25 Tekstil Sektörü GTMF 2025 ile Yeniden Canlanıyor!
- 11:24 Tekstil Sektörü GTMF 2025 ile Yeniden Canlanıyor!
- 17:20 Malatya’daki Okullarda Eş Zamanlı Afet Tatbikatı Gerçekleştirildi
- 17:20 Güvenli kullanım için kış gelmeden kombi ve baca bakımınızı yaptırın
- 17:19 Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı; 2 yaralı
- 17:18 Battalgazi’de 12 Mahallede 10 Saatlik Planlı Su Kesintisi
- 17:17 Malatya’da 532 Deprem Konutunun Kuraları 15 Ekim’de Çekilecek
- 17:15 Malatya’da Güvenlik Toplantısında Suçla Mücadele Raporu Değerlendirildi
- 17:13 Malatya’da Kahkaha Dolu Bir Gece: Morkomedyen Stand-Up Gösterisi 16 Ekim’de!
- 17:11 MESOB Başkanı Keskin’den Elitaş ve Güler’e Esnaf Dosyasını Sundu
- 13:35 İlk Okulun Girişinde Tehlike; Beton Künkler Velileri Endişelendiriyor
İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
Takım | O | Av. | P | |
---|---|---|---|---|
1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
İlk Yorum Yazan Sen Ol!