
Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 11. Malatya Anadolu Kitap Fuarı, 31 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında Orduzu Pınarbaşı’ndaki 15 bin metrekarelik fuar alanında kapılarını ziyaretçilere açacak.
Bu yıl “Bir Kitap, Bin Umut” temasıyla gerçekleştirilecek fuar, deprem sonrası yeniden ayağa kalkan Malatya’da kültürel hayatın canlanmasına önemli katkı sağlayacak.
Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kitap fuarının sadece bir kültür etkinliği değil, aynı zamanda bir iyileşme ve dayanışma buluşması olduğunu belirtti. Başkan Er, “Depremin izlerini silmeye çalıştığımız bu süreçte, kitap fuarı hemşehrilerimize moral olacak. Kitap; ruhumuzu, şehirlerimizi ve geleceğimizi yeniden inşa etmemize katkı sağlayan en güçlü araçtır. Bu yıl fuarda 320 yayınevi, 340 yazar, 340 imza etkinliği, 75 söyleşi, 120 okul-yazar buluşması ve 30 sivil toplum kuruluşu etkinliğiyle dolu bir program hazırladık. Her yaştan vatandaşımıza hitap edecek bu kültür şöleniyle Malatya’da yeniden birlik, canlılık ve umut oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise konuşmasında, kitap fuarının Malatya için sadece kültürel bir etkinlik olmadığını, aynı zamanda bir “yeniden doğuşun” simgesi olduğunu vurguladı. Vali Yavuz, “Asrın felaketinin ardından Malatya’mız büyük bir yeniden inşa sürecine girdi. Fiziksel olarak şehrimizi ayağa kaldırmak için yürüttüğümüz çalışmalar kadar, toplumsal ve kültürel dirilişi de önemsiyoruz. Çünkü şehirler sadece binalarla değil, kültürle, sanatla, kitapla ve insanıyla yeniden doğar. Bu fuar, Malatya’nın bilgiyle, düşünceyle ve sanatla yeniden ayağa kalkışının en güçlü sembollerinden biridir.” ifadelerini kullandı.
Yavuz, fuarın gençler için de büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın kitapla, yazarlarla, fikir insanlarıyla buluşmasını önemsiyoruz. Onların düşünme, sorgulama ve üretme becerilerini geliştirmek için böyle etkinliklere ihtiyaç var. Kitap fuarları; bireyleri sadece okuma alışkanlığı kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliği de güçlendirir. Bizler, bu tür etkinliklerle hemşehrilerimizin kültürel yaşamına dokunmak, Malatya’yı yeniden Türkiye’nin kültür başkentlerinden biri haline getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz.” dedi.
Yavuz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bu anlamlı organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Kitabın ve bilginin ışığında, Malatya’mızın daha aydınlık yarınlara ulaşacağına inancımız tamdır. Tüm vatandaşlarımızı bu kültür şölenine davet ediyorum.”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya’nın tarih boyunca bir “kültür ve düşünce şehri” olduğunu vurgulayarak, “Kitap fuarı, depremle sarsılan şehir kültürümüzün yeniden yeşermesi açısından büyük bir adımdır.” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akbolat da üniversite öğrencilerinin aktif katılımıyla fuarın daha anlamlı hale geleceğini belirterek, akademik destek sözü verdiler.
- 18:25 Kaçan Yarış Tayları Facia Yarattı: 8 Tay Telef Oldu
- 18:25 Hakimbey Apartmanı Davasında Karar: 4 Sanığa Hapis, 2 Sanığa Beraat
- 18:25 Başkan Dağ'dan Regaip Kandili Mesajı
- 18:25 Ali Özgül’den Saha Mesajı: “Emlak Sektörünü Birlikte Güçlendireceğiz”
- 18:25 Koray Karcı’dan Malatya Emlak Sektörüne Güçlü Mesaj: “Sorunları Biliyoruz, Çözüm İçin Geliyoruz”
- 18:25 Yılbaşı Öncesi Alkollü İçki Satışı Yapılan İşletmelere Sıkı Denetim
- 18:25 Darende’de 2025 Yılında 63 Hasta Helikopter Ambulansla Hayata Tutundu
- 18:25 Otomobili ile Dönerci Salonuna Daldı, O Anlar Kameralara Yansıdı
- 18:25 Regaip Kandilinde Anlamlı Hayır: Malatya’da Gün Boyu Ücretsiz Ekmek Dağıtıldı
- 18:25 Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’ne Yeni Başhekim Yardımcısı Atandı
- 18:10 Meteorolojik Verilere Göre Soğuk Ve Yağışlı Hava Etkisini Artıracak
- 18:09 AK Parti Malatya Heyetinden Bakan Uraloğlu’na Ulaşım Gündemli Ziyaret
- 18:04 40 Cana Karşılık 15 Yıl: Özpolatlar Sitesi Davasında Karar
- 18:03 Malatya’da Otomobil İle Motosiklet Çarpıştı: 17 Yaşındaki Sürücü Yaralandı
- 18:02 MAGİNDER Başkanı Karademir’in Yaptırdığı Göztepe Taziye Evi Ocak Ayında Hizmete Açılacak
- 17:57 İsmet İnönü Memleketi Malatya’da Törenlerle Anıldı
- 17:54 Ocakta Unutulan Yemek Paniğe Neden Oldu, Güvenlik Güçleri Alarma Geçti
- 17:41 Tecde Spor Kompleksi’nin Temel Atma Töreni Yapıldı
- 17:39 Başkan Taşkın’dan Muhtarlarla İstişare Toplantısı
- 17:32 Egepol'e 'Yılın En İyi Hastanesi' Ödülü
| İMSAK | GÜNEŞ | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:10 | 07:40 | 12:33 | 14:55 | 17:16 | 18:40 |
| Takım | O | Av. | P | |
|---|---|---|---|---|
| 1 | FENERBAHÇE A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 2 | GALATASARAY A.Ş. | 15 | 13 | 40 |
| 3 | MONDİHOME KAYSERİSPOR | 15 | 8 | 29 |
| 4 | TRABZONSPOR A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 5 | BEŞİKTAŞ A.Ş. | 15 | 8 | 26 |
| 6 | YUKATEL ADANA DEMİRSPOR A.Ş. | 15 | 6 | 23 |
| 7 | BITEXEN ANTALYASPOR | 15 | 6 | 23 |
| 8 | ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. | 15 | 6 | 22 |
| 9 | KASIMPAŞA A.Ş. | 15 | 6 | 21 |
| 10 | ATAKAŞ HATAYSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 11 | MKE ANKARAGÜCÜ | 15 | 4 | 18 |
| 12 | EMS YAPI SİVASSPOR | 15 | 4 | 18 |
| 13 | VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK | 15 | 4 | 17 |
| 14 | RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ | 15 | 4 | 15 |
| 15 | GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. | 15 | 5 | 15 |
| 16 | TÜMOSAN KONYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 17 | YILPORT SAMSUNSPOR | 15 | 4 | 14 |
| 18 | CORENDON ALANYASPOR | 15 | 3 | 14 |
| 19 | SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. | 15 | 3 | 13 |
| 20 | İSTANBULSPOR A.Ş. | 15 | 2 | 8 |
















İlk Yorum Yazan Sen Ol!